|

S-spin må ikke vinde over den politiske substans

Af Birgit Liin, medlem af Favrskov Byråd og borgmesterkandidat for Venstre

Birgit Liin

 

Mette Frederiksen cementerer sin magt ved hjælp af politiske ansættelser, strategisk kommunikation, undertrykkelse og mørklægning af data og central styring af ministrene. Statsministeren har taget hidtil usete metoder i anvendelse og hyrede eksempelvis i valgkampen unge influencere, der agerer på de sociale medier, for bedre at kunne påvirke de yngste vælgere. Og ifølge en artikel i Berlingske (17.02.20) bliver forskere og uvildige eksperter, der udtaler sig offentligt, kontaktet af både partiansatte og spindoktorer med det formål at presse forskerne til at tie om forhold, der går partiet imod.

Det handler for regeringen om indpakningen frem for det politiske indhold. Om den glittede overflade i den politiske kommunikation og selviscenesættelsen frem for substans og saglighed. Det er et demokratisk problem.

Det er ikke tilfældigt, at regeringen ikke ville fremlægge beregningerne bag forslaget om udligningsreform, som vil koste Favrskov Kommune knap 41 mio. kr. pr. år. Ved at undlade at fremlægge beregningerne forsøgte regeringen at beholde forslaget på slagordsniveauet. Regeringens mørklægningstaktik stiller store krav til, at pressen udfylder sin rolle og afdækker forslagets manglende saglighed og skævvridningen til fordel for indflydelsesrige S-borgmestre.

Heldigvis har Venstres politiske ordfører, Sophie Løhde, utvetydigt tilkendegivet, at beregningerne skal på bordet, inden Venstre overhovedet vil indgå i forhandlinger. Til trods herfor fremlægger regeringen fortsat ikke det fulde datamateriale, men kun udvalgte dele, ligesom det efterhånden står klart, at der ikke findes fagligt belæg for regeringens udspil.

Jeg håber, at det lykkes at få bragt saglighed, ordentlighed og fakta ind i forhandlingslokalet. Det kommer ikke af sig med den socialdemokratiske spinmaskine ved roret.

 

Birgit Liin
Hvidtjørnevej 3, Laurbjerg
8870 Langå

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Sådan siger vi i Hadsten blandede Kor, som nu starter ny sæson onsdag den 26. august kl. 19.30 ... læs mere
Møde om boliger med fællesskaber

Møde om boliger med fællesskaber

Overvejer du en bolig, hvor der er mulighed for en privat bolig plus et fællesskab med andre, så er dette møde noget for dig ... læs mere
2 færdselsuheld lørdag formiddag

2 færdselsuheld lørdag formiddag

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Kræftens Bekæmpelse - Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Kræftens Bekæmpelse – Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Søndag går mange på gaden til den årlige landsindsamling, men desværre er det en helt anden indsamling end den, du kender ... læs mere
Arkivet er lukket indtil videre!

Arkivet er lukket indtil videre!

Som følge af Covid-19 kan vores gæster ikke besøge arkivet ... læs mere
Kære alle  Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Kære alle Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Frijsenborgløbet og Hestemarkedsbanko, som jo er en meget stor del af Hestemarkedet, er naturligvis også aflyst ... læs mere
Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Risiko for kvælningsfare ved indtagelse af mini Jelly-Cups

Risiko for kvælningsfare ved indtagelse af mini Jelly-Cups

Flere varianter af mini Jelly-Cups kaldes tilbage grundet kvælningsfare hos små børn ... læs mere
LÆNGE LEVE BILEN

LÆNGE LEVE BILEN

"Jeg vil bygge en bil, der tiltaler alle. Så stor, at den kan rumme en familie, men ikke større, end den enkelte kan køre den og vedligeholde den". Henry Ford ... læs mere
Loading...