|

Så er HØST på banen

STØTTE-TID

Den 8. marts er ikke kun dagen, hvor Folkekirkens Nødhjælps indsamling afholdes. Det er også Kvindernes Internationale Kampdag. Og de to begivenheder er ikke bare noget, der sker et andet sted, i en anden by, langt væk. Det sker også lige her – og du kan være med.
D. 8. marts kan man nemlig komme til selvforsvarstræning for kvinder i HØST-Hallen. Bag arrangementet står HØST IF Ju Jitsu i samarbejde med DGI Kampidræt.
Men ikke alle kan forsvare sig selv, og derfor samles der også d. 8. marts ind til verdens fattigste, og særligt kvinder.
Det er især kvinderne, der bliver ofrene, når klimaforandringerne rammer og bringer tørke med sig.
Tørken betyder, at kvinderne skal gå længere for at hente vand – og det kan være på bekostning af tid, der ellers var blevet brugt til skolegang.
I verdens fattigste lande er det ofte kvinder, der passer landbruget og skaffer mad, men det bliver sværere og sværere i takt med, at klimaforandringer gør det næsten umuligt at dyrke jorden.
Den enkelte kvinde får altså en dårligere uddannelse og bliver dermed dårligere til at passe sin familie. Støtte til kvinder er støtte til deres familie.
Søndag d. 8. marts efter gudstjenesten i Ødum Kirke kl. 11.00 går konfirmanderne i vore sogne fra dør til dør for at samle ind til Folkekirkens Nødhjælp. Tag godt imod dem!
Klimaforandringerne er på dagsordenen som aldrig før.
Menighedsrådene i Hadsten Storpastorat står her i foråret bag et samarbejde med Hadsten Højskole om to foredrag under temaet Kirken og Klimaet. Det kan du læse meget mere om på side 12.
 
Rikke Møller Antvorskov
Redaktør
 
Niels Bjarne Larsen
Grafisk design
 
 
 
 
22 vedhæftede filer

 
 
 
 
 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Borgmesteren blev klogere: Hinnerups brandstation er reddet

Borgmesteren blev klogere: Hinnerups brandstation er reddet

Af Morten Bang, Byrådsmedlem for Venstre i Favrskov ... læs mere
Julefrokosten 2020

Julefrokosten 2020

En symfoni af fisk og skaldyr ... læs mere
Intim nytårsmenu for 2020

Intim nytårsmenu for 2020

Afhenting fra Bakkjærsminde Gårdbutik Hammelvej 160 Laurbjerg 8870 Langå På tlf.: 40 17 27 81 e-mail: knud.schou@mail.dk ... læs mere
STOP SÅ DET PIBERI..!

STOP SÅ DET PIBERI..!

16. december - og hjulene snurrer stadigvæk. Man bør altid se sig godt for ved overhaling, og hvordan hænger bilkørsel og sækkepibespil egentlig sammen? ... læs mere
Hadsten i Julehumør

Hadsten i Julehumør

Se programmet her på Pingvinnyt ... læs mere
Godt Nyt for fodboldbanerne

Godt Nyt for fodboldbanerne

Af Morten Bang, Hinnerup - Venstre ... læs mere
LÅN :  Sådan bruger du din friværdi som pensionist

LÅN : Sådan bruger du din friværdi som pensionist

Af Jørgen Munksgaard Rasmussen - BOLIUS ... læs mere
Den nye Lillebæltsbro er blevet klassiker

Den nye Lillebæltsbro er blevet klassiker

Af Motorredaktør Jørgen Kjær - Hadsten ... læs mere
Loading...