|

SÅ ER VI PÅ VEJ

Af Anders G. Christensen (V), Folketingskandidat, Favrskovkredsen, Østjyllands Storkreds

Anders g. Christensen

 

Med regeringens og DF’s forslag til infrastrukturinvesteringer i Danmark er der afsat 800 mio. kr. til forbedring af Rute 26 mellem Aarhus og Viborg samt 5 mio. kr. til at lave en analyse, der kan pege på ”mindre omkostningstunge tiltag, der kan forbedre vejbetjeningen mellem Viborg og Aarhus”, som der står i aftaleteksten.

Det er ingen hemmelighed, at jeg havde håbet på, at der havde været flere penge til Rute26 i infrastrukturplanen, så vi kunne være kommet i gang med at lave vejstykket fra Aarhus og til Søbyvad. Men nu er der 800 mio. at komme i gang for, og det er positivt.

Nu er det vigtigt, at alle gode kræfter her i Østjylland og Favrskov samles om at påvirke det analysearbejde, der skal laves for at finde mindre omkostningstunge tiltag. Her vil det være oplagt at pege på, at vejstykket fra Aarhus og til Søbyvad laves til motortrafikvej, evt. efter princippet 1+2 vej, som jeg tidligere har foreslået, men i samme linjeføring som motorvejslinjeføringen.

Hvis det ikke bliver i samme linjeføring som motorvejslinjeføringen, der er lavet VVM for, så bliver det meget svært at løse de trafikale udfordringer, der er i byerne Lading, Fajstrup, Voldby og Svenstrup.  Byer, der ifølge Vejdirektoratets undersøgelser er plaget af støj.

Det ligger helt fast, at hvis jeg bliver valgt til Folketinget, så vil jeg fortsætte mit arbejde for at få lavet Rute 26 som motortrafikvej i den nye linjeføring.

Realiseringen af udbygningen af Rute26 bliver kun en realitet, hvis der også efter valget er et borgerligt flertal bag planen.  

Det er besynderligt, at borgmester Nils Borring har været ude at kritisere, at regeringen afsætter 800 mio. kr. til Rute26, for når jeg kigger i Socialdemokratiets infrastrukturplan, så har de blot oplistet en række ufinansierede ønsker. Ufinansierede ønsker får vi ingen forbedringer af Rute 26 for.

Jeg vil opfordre Nils Borring og Socialdemokratiet til at komme ind i kampen for Rute 26, så vi i fællesskab kan presse på for at få udvidelsen af Rute 26 gennemført til glæde for borgerne og til gavn for erhvervslivet og virksomheder som bl.a. Tvilum Møbelfabrik, der er verdens største producent af plademøbler, Wavin, Hammel Furniture, Vestas og Grundfos. 

Vi har aldrig været tættere på at få gjort noget ved udfordringerne på Viborgvej, takket være forslaget fra regeringen og DF.  

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Alle ejere af en Nimbus kender Knud Jørgensen

Alle ejere af en Nimbus kender Knud Jørgensen

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
SOMMERKIRKE

SOMMERKIRKE

Torsdag d. 13. juni kl. 19.30 i Nr. Galten Kirke ... læs mere
Røde Kors Butikken i Thorsø springer ud

Røde Kors Butikken i Thorsø springer ud

Røde Kors Butikken i Thorsø bryder lørdag den 22. de sædvanlige rammer og rykker ud på gaden til markedsdag ... læs mere
Det er sommer og tid for Rose` vin

Det er sommer og tid for Rose` vin

Hos Skjold Burne skyder vi rosé-sæsonen i gang med et kanontilbud på vores pivlækre "LAVENDETTE ROSÉ (2018)" fortæller Vinhandler Peter Aschelund fra butikken i Søndergade i Hadsten ... læs mere
Sparekniven truer de ældre

Sparekniven truer de ældre

af Charlotte Green byrådsmedlem og folketingskanda for Det Konservative Folkeparti ... læs mere
VI MARKERER EN  SKÆBNEDAG  FOR VORES FRIHED

VI MARKERER EN SKÆBNEDAG FOR VORES FRIHED

HJEMMMEVÆRNSESKADRILLE 265, HVIDSTEN, MARKERER 75 ÅRS DAGEN FOR HVIDSTENGRUPPENS HENRETTELSE DEN 29. juni 1944 ... læs mere
En manipulerende kirkeklumme

En manipulerende kirkeklumme

Af Eva Damsgaard Næstformand  i Dansk Folkeparti ... læs mere
Nyt på Lilleåmarked 2019

Nyt på Lilleåmarked 2019

PingvinNyt har talt med formanden for Lilleåmarked Henning Bertelsen fra Lions Clubben ... læs mere
Anholdt for spirituskørsel

Anholdt for spirituskørsel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Bus endte i husmur

Bus endte i husmur

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Vi hjælper hianden

Vi hjælper hianden

Af PET Petersen fra partiet Alternativet ... læs mere
Loading...