|

SÅ ER VI PÅ VEJ

Af Anders G. Christensen (V), Folketingskandidat, Favrskovkredsen, Østjyllands Storkreds

Anders g. Christensen

 

Med regeringens og DF’s forslag til infrastrukturinvesteringer i Danmark er der afsat 800 mio. kr. til forbedring af Rute 26 mellem Aarhus og Viborg samt 5 mio. kr. til at lave en analyse, der kan pege på ”mindre omkostningstunge tiltag, der kan forbedre vejbetjeningen mellem Viborg og Aarhus”, som der står i aftaleteksten.

Det er ingen hemmelighed, at jeg havde håbet på, at der havde været flere penge til Rute26 i infrastrukturplanen, så vi kunne være kommet i gang med at lave vejstykket fra Aarhus og til Søbyvad. Men nu er der 800 mio. at komme i gang for, og det er positivt.

Nu er det vigtigt, at alle gode kræfter her i Østjylland og Favrskov samles om at påvirke det analysearbejde, der skal laves for at finde mindre omkostningstunge tiltag. Her vil det være oplagt at pege på, at vejstykket fra Aarhus og til Søbyvad laves til motortrafikvej, evt. efter princippet 1+2 vej, som jeg tidligere har foreslået, men i samme linjeføring som motorvejslinjeføringen.

Hvis det ikke bliver i samme linjeføring som motorvejslinjeføringen, der er lavet VVM for, så bliver det meget svært at løse de trafikale udfordringer, der er i byerne Lading, Fajstrup, Voldby og Svenstrup.  Byer, der ifølge Vejdirektoratets undersøgelser er plaget af støj.

Det ligger helt fast, at hvis jeg bliver valgt til Folketinget, så vil jeg fortsætte mit arbejde for at få lavet Rute 26 som motortrafikvej i den nye linjeføring.

Realiseringen af udbygningen af Rute26 bliver kun en realitet, hvis der også efter valget er et borgerligt flertal bag planen.  

Det er besynderligt, at borgmester Nils Borring har været ude at kritisere, at regeringen afsætter 800 mio. kr. til Rute26, for når jeg kigger i Socialdemokratiets infrastrukturplan, så har de blot oplistet en række ufinansierede ønsker. Ufinansierede ønsker får vi ingen forbedringer af Rute 26 for.

Jeg vil opfordre Nils Borring og Socialdemokratiet til at komme ind i kampen for Rute 26, så vi i fællesskab kan presse på for at få udvidelsen af Rute 26 gennemført til glæde for borgerne og til gavn for erhvervslivet og virksomheder som bl.a. Tvilum Møbelfabrik, der er verdens største producent af plademøbler, Wavin, Hammel Furniture, Vestas og Grundfos. 

Vi har aldrig været tættere på at få gjort noget ved udfordringerne på Viborgvej, takket være forslaget fra regeringen og DF.  

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Er der en voksen til stede?

Er der en voksen til stede?

”Hensyn-sygen” på Københavns Universitet er atter brudt ud ... læs mere
Ny storparcel i Hadsten i udbud

Ny storparcel i Hadsten i udbud

Storparcellen på Gl. Sellingvej 12 i Hadsten bliver udbudt til tæt-lav bebyggelse i to etager ... læs mere
ET GAMMELT POSTKORT MED ET MEJERI

ET GAMMELT POSTKORT MED ET MEJERI

En mejeriejer, en boghandler, en førstelærer. Alle medvirkende til en aktiv og levende stationsby, og alle bidrog de til dette fine postkort fra Hadsten ... læs mere
Rekordstor tilslutning til Kunst i Favrskov

Rekordstor tilslutning til Kunst i Favrskov

 Den 21. - 22. september  kl. 10 - 17 i Søften ... læs mere
Færdselsuheld i Hinnerup

Færdselsuheld i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
HSK samarbejder med anden fodboldklub

HSK samarbejder med anden fodboldklub

Holdsamarbejder er ikke altid "lutter lagkage", men jeg er glad for, at jeg kan berette om en god historie fra pigefodboldens verden ... læs mere
Litterære filmaftener i Hadsten og Hammel

Litterære filmaftener i Hadsten og Hammel

Kom til en hyggelig aften i den lokale biograf med læseinspiration og film ... læs mere
Østjyllands Politi søger medlemmer til borgerråd

Østjyllands Politi søger medlemmer til borgerråd

Østjyllands Politi opretter to nye borgerråd, hvor frivillige borgere får mulighed for både at dele deres oplevelser med politiet og drøfte nye tiltag. Målet er at sikre en tæt dialog og inddragelse af borgernes perspektiv ... læs mere
Pilotprojekt i Sundhedshuset i Hadsten

Pilotprojekt i Sundhedshuset i Hadsten

Til Alle Patient foreninger – Pensionist foreninger – Ældresagen i Favrskov Kommune ... læs mere
Indbrud i Hinnerup

Indbrud i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...