|

SÅ ER VI PÅ VEJ

Af Anders G. Christensen (V), Folketingskandidat, Favrskovkredsen, Østjyllands Storkreds

Anders g. Christensen

 

Med regeringens og DF’s forslag til infrastrukturinvesteringer i Danmark er der afsat 800 mio. kr. til forbedring af Rute 26 mellem Aarhus og Viborg samt 5 mio. kr. til at lave en analyse, der kan pege på ”mindre omkostningstunge tiltag, der kan forbedre vejbetjeningen mellem Viborg og Aarhus”, som der står i aftaleteksten.

Det er ingen hemmelighed, at jeg havde håbet på, at der havde været flere penge til Rute26 i infrastrukturplanen, så vi kunne være kommet i gang med at lave vejstykket fra Aarhus og til Søbyvad. Men nu er der 800 mio. at komme i gang for, og det er positivt.

Nu er det vigtigt, at alle gode kræfter her i Østjylland og Favrskov samles om at påvirke det analysearbejde, der skal laves for at finde mindre omkostningstunge tiltag. Her vil det være oplagt at pege på, at vejstykket fra Aarhus og til Søbyvad laves til motortrafikvej, evt. efter princippet 1+2 vej, som jeg tidligere har foreslået, men i samme linjeføring som motorvejslinjeføringen.

Hvis det ikke bliver i samme linjeføring som motorvejslinjeføringen, der er lavet VVM for, så bliver det meget svært at løse de trafikale udfordringer, der er i byerne Lading, Fajstrup, Voldby og Svenstrup.  Byer, der ifølge Vejdirektoratets undersøgelser er plaget af støj.

Det ligger helt fast, at hvis jeg bliver valgt til Folketinget, så vil jeg fortsætte mit arbejde for at få lavet Rute 26 som motortrafikvej i den nye linjeføring.

Realiseringen af udbygningen af Rute26 bliver kun en realitet, hvis der også efter valget er et borgerligt flertal bag planen.  

Det er besynderligt, at borgmester Nils Borring har været ude at kritisere, at regeringen afsætter 800 mio. kr. til Rute26, for når jeg kigger i Socialdemokratiets infrastrukturplan, så har de blot oplistet en række ufinansierede ønsker. Ufinansierede ønsker får vi ingen forbedringer af Rute 26 for.

Jeg vil opfordre Nils Borring og Socialdemokratiet til at komme ind i kampen for Rute 26, så vi i fællesskab kan presse på for at få udvidelsen af Rute 26 gennemført til glæde for borgerne og til gavn for erhvervslivet og virksomheder som bl.a. Tvilum Møbelfabrik, der er verdens største producent af plademøbler, Wavin, Hammel Furniture, Vestas og Grundfos. 

Vi har aldrig været tættere på at få gjort noget ved udfordringerne på Viborgvej, takket være forslaget fra regeringen og DF.  

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.DET ER DERIGENNEM, LYSET SLIPPER IND

DET ER DERIGENNEM, LYSET SLIPPER IND

Forleden oplevede jeg i Favrskov Revyen et Leonard Cohen-inspireret nummer. Det fik mig til at genlæse denne fremragende klumme af Ole Juul. Uanset hvor sort det ser ud, må man tro på fremtiden. På at lyset slipper ind ... læs mere
Er Falck ved at køre sig selv i grøften?

Er Falck ved at køre sig selv i grøften?

Set i lyset af den beskidte møgsag i Region Syd, hvor Falck blev taget med buskerne nede, er det ubegribeligt, at de vil behandle trofaste kunder som jaget vildt for aggressive telefonsælgere ... læs mere
Afrimning af køleskab gik galt

Afrimning af køleskab gik galt

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Husk din fiskemand er i Hadsten i dag mandag

Husk din fiskemand er i Hadsten i dag mandag

Så er det mandag og din fiskemand MARK er på plads udenfor Kvickly i Hadsten ... læs mere
9.april 1940 og 9. april 1945

9.april 1940 og 9. april 1945

Af Herluf Nydam , Lokalarkivet ... læs mere
Barndommen har en værdi i sig selv

Barndommen har en værdi i sig selv

Af byrådsmedlem Birgit Liin (V), medlem af Favrskov Byråd, Formand for Børne- og Skoleudvalget, Hvidtjørnevej 3, Laurbjerg, 8870 Langå ... læs mere
Gasolin Auktion på Værket i Randers

Gasolin Auktion på Værket i Randers

PingvinNyts fotograf Rudi Daugsch besøgte auktionen og fortæller derfra ... læs mere
Hvor ofte vasker og pudser du dine vinduer?   

Hvor ofte vasker og pudser du dine vinduer?  

Der stor forskel på hvor tit danskere vasker deres vinduer ... læs mere
Revyen favnede langt bredere i år

Revyen favnede langt bredere i år

Anmeldelse af Fvh. redaktør Sven Erik Ginge ... læs mere
Tag på virksomhedsbesøg i klimaugerne

Tag på virksomhedsbesøg i klimaugerne

Flere af Favrskovs virksomheder inviterer indenfor i Klimaugerne 2019. Se her hvor og hvornår ... læs mere
Loading...