|

Sæt pris på dig selv – fordi du bare har fortjent det!

af økonomi- & erhvervscoach Bente Nørgaard, Nørgaard-Coaching

Bente Nørgaard

Kender du dit eget værd som ejerleder, soloselvstændig, freelancer, iværksætter eller som medarbejder aftaler løn med din chef? Hvis ikke du har en idé om din værdi, og hvor du vil hen, tager andre ordet og dermed styringen. Din gennemslagskraft bliver sat på stand by.

Vil du have indflydelse, må du forberede dig inden mødet med kunden, leverandøren, banken, chefen eller hvem du skal forhandle med. Men kig dig først i spejlet og gør dig robust – bevidsthed om eget værd – og servér dig selv på et sølvfad.

Hvad tilbyder du? – hvilket niveau? – bevidst om egen værdi på markedet. Unik værdi = unik pris!
Hvem er konkurrenter i markedet, og hvad gør konkurrenterne? Find din placering i niveauet. Hvad er udbyttet andre steder for samme penge? Undersøg også hvad udbyttet er for lidt flere penge, og hvad udbyttet er for lidt færre penge. Måske kan dit netværk hjælpe dig med at undersøge.

Vil du prisfastsætte dig i toppen, bunden eller i midten – og hvad er årsagen til, at du lige præcis vælger, som du gør? Forbered dig på dette spørgsmål og vær ”klar i spyttet” sagt på jysk 😉 Spot on! – det er en typisk faldgrube. Uklare områder giver den anden part åbning for fokus på prisforhandling. Det er naturligvis okay, hvis du er klar til det og vil det. Alternativt er der risiko for, at du må sælge til lavere pris end forventet. Forbered din smertegrænse som gerne må ”sidde i skabet”, så du er bevidst om, hvor du er i forhandlingsprocessen overfor den anden part.

Salg skal modsvare et behov, når du vil se kunden igen. Der skal fuld fokus på varens eller ydelsens udbytte = dit HVORFOR. I princippet skal du glemme salget og sætte fuld fokus på købet. HVORFOR skal jeg netop vælge at købe hos dig?

Når der skal sælges, er det ikke som i sportens verden, hvor der er medaljer til 1., 2. & 3. pladsen med guld, sølv & bronze. Der er ét skud i bøssen – én ordre, så du må gå efter guldet fra start. Du kan heller ikke leve af én ordre. Det handler om at få flere kunder – langvarige og bæredygtige kundeforhold, som plejes med ”god service” og ikke nøjes med ”service”. Forskellen er at give lidt mere end forventet – og det behøver nemlig ikke at tage længere tid. Det er langt nemmere at servicere eksisterende kunder end at arbejde på at få flere kunder – eller hvad mener du?

Glade medarbejdere giver tilfredse og glade kunder, som også hjælper dig. Alternativt skal du gøre alting selv. Trivsel med arbejdsglæde baner vejen direkte til din bundlinje! Det er så svært at være sur, når vi har det rigtig godt.

Klæd dig på til kunder, fastholdelse af medarbejdere og nye, salg, rabatter og klæd dig på til mødet med banken. Forventningsafstemning er nøglen til succes.

Det er bundlinjen, som giver dig ro i økonomien; løn & pension til dig og dine medarbejdere og frihed til dig og din familie. Når der er ro i økonomien, smiler både din bogholder, din revisor og din bank til dig – fordi du bare har fortjent det.

Vejen til bundlinjen går gennem mennesker, så klæd dig på!

Bente Nørgaard, Økonomi- & erhvervscoach
https://www.noergaard-coaching.dk/fremdrift-arbejdsglaede.html

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.NYT fra Keæftens Bekæmpelse

NYT fra Keæftens Bekæmpelse

Skal du betale din patienterstatning tilbage? ... læs mere
Tilbagetrukne Fødevarer

Tilbagetrukne Fødevarer

Manglende dansk mærkning på Gourmet Påskeæg ... læs mere
Bæredygtighed i græsrodshøjde

Bæredygtighed i græsrodshøjde

Af Dorthe Pedersen Alternativet Favrskov ... læs mere
DjH er en del af Klimaugen i Favrskov 2018

DjH er en del af Klimaugen i Favrskov 2018

Den jydske Haandværkerskole er en del af Klima Favrskov 2018, og inviterer i den forbindelse til Åbent Videncenter på DjH, hvor der er mulighed for at høre om energirigtige anlæg ... læs mere
Rock CHOK 2018

Rock CHOK 2018

Det sker i Sløjfen den 9 marts kl- 19 ... læs mere
Affald skal selvfølgelig sorteres

Affald skal selvfølgelig sorteres

Af byrådsmedlem for V Flemming Nørgaard ... læs mere
Venstre i Favrskov samler kræfterne

Venstre i Favrskov samler kræfterne

NYHEDER FRA VENSTRE I FAVRSKOV ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Flere kræftpatienter behandles til tiden, men det afhænger af, hvor man bor ... læs mere
Færdselsuheld i Hinnerup

Færdselsuheld i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 354

Ugens naturbilleder nr. 354

Velkommen til marts - den første forårsmåned. Glæder du dig også til forårsblomsterne? Dog er der udsigt til, at tålmodigheden kommer på prøve. Vi skal jo "have vejret med" og umiddelbart er det ikke gået op for vejret, at årstiden ... læs mere
MÅNEDENS KLUMME.

MÅNEDENS KLUMME.

af Sven Erik Ginge, jour emer ... læs mere
Loading...