|

Sæt pris på dig selv – fordi du bare har fortjent det!

af økonomi- & erhvervscoach Bente Nørgaard, Nørgaard-Coaching

Bente Nørgaard

Kender du dit eget værd som ejerleder, soloselvstændig, freelancer, iværksætter eller som medarbejder aftaler løn med din chef? Hvis ikke du har en idé om din værdi, og hvor du vil hen, tager andre ordet og dermed styringen. Din gennemslagskraft bliver sat på stand by.

Vil du have indflydelse, må du forberede dig inden mødet med kunden, leverandøren, banken, chefen eller hvem du skal forhandle med. Men kig dig først i spejlet og gør dig robust – bevidsthed om eget værd – og servér dig selv på et sølvfad.

Hvad tilbyder du? – hvilket niveau? – bevidst om egen værdi på markedet. Unik værdi = unik pris!
Hvem er konkurrenter i markedet, og hvad gør konkurrenterne? Find din placering i niveauet. Hvad er udbyttet andre steder for samme penge? Undersøg også hvad udbyttet er for lidt flere penge, og hvad udbyttet er for lidt færre penge. Måske kan dit netværk hjælpe dig med at undersøge.

Vil du prisfastsætte dig i toppen, bunden eller i midten – og hvad er årsagen til, at du lige præcis vælger, som du gør? Forbered dig på dette spørgsmål og vær ”klar i spyttet” sagt på jysk 😉 Spot on! – det er en typisk faldgrube. Uklare områder giver den anden part åbning for fokus på prisforhandling. Det er naturligvis okay, hvis du er klar til det og vil det. Alternativt er der risiko for, at du må sælge til lavere pris end forventet. Forbered din smertegrænse som gerne må ”sidde i skabet”, så du er bevidst om, hvor du er i forhandlingsprocessen overfor den anden part.

Salg skal modsvare et behov, når du vil se kunden igen. Der skal fuld fokus på varens eller ydelsens udbytte = dit HVORFOR. I princippet skal du glemme salget og sætte fuld fokus på købet. HVORFOR skal jeg netop vælge at købe hos dig?

Når der skal sælges, er det ikke som i sportens verden, hvor der er medaljer til 1., 2. & 3. pladsen med guld, sølv & bronze. Der er ét skud i bøssen – én ordre, så du må gå efter guldet fra start. Du kan heller ikke leve af én ordre. Det handler om at få flere kunder – langvarige og bæredygtige kundeforhold, som plejes med ”god service” og ikke nøjes med ”service”. Forskellen er at give lidt mere end forventet – og det behøver nemlig ikke at tage længere tid. Det er langt nemmere at servicere eksisterende kunder end at arbejde på at få flere kunder – eller hvad mener du?

Glade medarbejdere giver tilfredse og glade kunder, som også hjælper dig. Alternativt skal du gøre alting selv. Trivsel med arbejdsglæde baner vejen direkte til din bundlinje! Det er så svært at være sur, når vi har det rigtig godt.

Klæd dig på til kunder, fastholdelse af medarbejdere og nye, salg, rabatter og klæd dig på til mødet med banken. Forventningsafstemning er nøglen til succes.

Det er bundlinjen, som giver dig ro i økonomien; løn & pension til dig og dine medarbejdere og frihed til dig og din familie. Når der er ro i økonomien, smiler både din bogholder, din revisor og din bank til dig – fordi du bare har fortjent det.

Vejen til bundlinjen går gennem mennesker, så klæd dig på!

Bente Nørgaard, Økonomi- & erhvervscoach
https://www.noergaard-coaching.dk/fremdrift-arbejdsglaede.html

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Tilbagetrukne Fødevarer

Tilbagetrukne Fødevarer

Gærvækst i økologisk skyr ... læs mere
Frokostjazz i Café Sløjfen

Frokostjazz i Café Sløjfen

Lørdag d. 26. maj kl. 12 er der frokostjazz med ét af de mest kendte og rutinerede orkestre i Danmark, nemlig The Spirit of New Orleans ... læs mere
MOTORSPORT

MOTORSPORT

Esben Hegelund: ”Dejligt med et hattrick” ... læs mere
Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildet i Hadsten havde traditionen tro inviteret Ældre Sagens besøgsmodtagere og besøgsvenner på den årlige forårstur ud i naturen omkring Hadsten ... læs mere
Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Selv om Danmark i særklasse bryster sig af at være et foreningsland, så bliver vi overhalet af en række europæiske lande, når det gælder medlemmernes vilje til at yde en frivillig indsats ... læs mere
Hadsten-opgøret i Formel 5

Hadsten-opgøret i Formel 5

2. afd af Danmarksmesterskabet er kørt på Jyllandsringen ... læs mere
Når Danmark er smukkest

Når Danmark er smukkest

En dejlig dag med høj sol og masser af varme ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Genetiske fingeraftryk viser kræftcellers svage punkter ... læs mere
Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Stregspilleren Sara Kjærsgaard kom til Hadsten Håndbold fra TTH Holstebro i ligaen og nu forlader hun efter fire sæsoner klubben, til fordel for en ligaklub igen ... læs mere
Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Vores gode butik i Hadsten har ledige frivillige jobs​!​ ... læs mere
Mandag er fiskedag i Hadsten

Mandag er fiskedag i Hadsten

FISK ER SUNDT - Besøg JJ-Fisk fra midt formiddag foran Kvickly i Hadsten ... læs mere
Loading...