|

Sat på SPIDSEN

TRINDBRÆDTET – endnu endgang


Foto: Magnus Heuniche

 

Kære Magnus Heunicke,

Selvfølgelig forstår vi, der bor helt herovre i Jylland, godt, at det kan være svært at tage trafikale ønsker som f.eks. et trinbræt i Laurbjerg alvorligt. De par millioner, staten skal bidrag med er jo også en slags penge. Og at de bruger 70 millioner på en station nede på Fyn ved Langeskov er jo ren ‘gale-matias’, når du nu ikke vil lade togene standste dér.

Jeg forstår godt, at du blev stiktosset, da en fræk journalist ville spørge ind til dette.

Det er da også ganske forståeligt, at vi herude på bøh-landet må bære vores del af de infrastrukturelle trafikinvesteringer i København og omegn. Det vil da være alt for stor en byrde at lægge på de københavnske medborgeres skuldre, hvis de selv skulle afholde udgifterne til både det igangværende metrobyggeri, det planlagte metrobyggeri ud til Nordhavn og det ekstra jernbanespor ud til lufthavnen, som du så inderligt ønsker dig.

Og der er sikkert andre trafikinvesteringer indenfor voldene på jeres ønskeseddel.

Så hvordan i alverden skulle der blive råd til bare et enkelt lille trinbræt i Laurbjerg?

Det var også ganske undskyldeligt, at trafikstyrelsen fremlagde både fejlbehæftede og urigtige oplysninger i den rapport, du har henvist til i dit afslag om at støtte et trinbræt. De kan jo ikke gøre for det, de stakler. De sidder jo helt ovre i København og skriver rapporter.

Og hvem kan da forlange, at de skal bruge de rigtige oplysninger i noget så perifert og ligegyldigt som opførelsen af et trinbræt i Laurbjerg?

Det må også have irriteret dig, at din kollega Carsten Hansens ministerium fremlagde en rapport, der i klart og tydeligt sprog fortalte, at udviklingen går den rigtige vej i stationsbyerne i provinsen. At unge mennesker rent faktisk kan lade sig friste af at bosætte sig i stationsbyer med rimelige togforbindelser til de større byer. Også helt ovre i Jylland…

Men som du ved, så er jyden både stærk og sej. Derfor vil jeg nu foreslå vores egne politikere, at vi tager sagen i egen hånd og selv opfører et trinbræt i Laurbjerg. ”Opfører” er måske så meget sagt. Det vil nok være mere korrekt at sige, at vi flytter et bestående til Laurbjerg.

Som du kan se, så har jeg fundet et trinbræt langt ude i skoven ved en nedlagt jernbanestrækning her i Favrskov. Det bruges vist ikke så meget, der hvor det står, så hvorfor ikke flytte det til Laurbjerg?

Og så er der tale om en miljø- og ressourcemæssig god og fornuftig løsning…

 

VI SES PÅ TIRSDAG

Med venlig hilsen

Eigil Jacobsen

Rækkevej 9

8370 Hadsten

mailadresse :

post@eigiljacobsen.dk

 

”SAT PÅ SPIDSEN” spidder hverdagens nyheder og tildragelser både lokalt og nationalt.                  Og altid helt respektløst.

Da det kommende folketingsvalg p.t. fylder meget , vil ‘borgens’ politikere og de politiske partiers gøren og laden i såvel rød som blå legestue naturligvis blive genstand for særlig opmærksomhed. Også lokalt.

Men ingen skal vide sig sikker på ikke at blive ”sat på spidsen”.

Og skulle der blandt Pingvinnyts mange trofaste læsere være gode idéer og inputs til emner, der trænger til en vittig og respektløs omtale i ”SAT PÅ SPIDSEN”, er vi altid lydhøre her på redaktionen.

 

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.”Det er ikke bevist, at vaccinen er årsag til alvorlige blodpropper og dødsfald...”

”Det er ikke bevist, at vaccinen er årsag til alvorlige blodpropper og dødsfald…”

”… Men det er muligt, og videre analyser fortsætter”, skriver Det Europæiske Lægemidddelagentur (EMA) ... læs mere
Flere kviktest i Hinnerup efter påske

Flere kviktest i Hinnerup efter påske

Åbningstiden for kviktest i Rønbæk Idrætscenter i Hinnerup udvides fra tirsdag 6. april, så det bliver muligt at blive testet alle hverdage kl. 9-19. I weekenden er åbningstiden fortsat kl. 11-16 ... læs mere
Er holdt så originalt som muligt

Er holdt så originalt som muligt

Af Motorredaktør Jørgen Kjær - Hadsten ... læs mere
Venstre presser på for rute 26

Venstre presser på for rute 26

Af Birgit Liin, borgmesterkandidat og medlem af Favrskov Byråd for Venstre ... læs mere
Nu må børn ikke længere hoppe på trampolin for tæt på naboen

Nu må børn ikke længere hoppe på trampolin for tæt på naboen

Indtil nu har der ikke været regler for, hvor tæt på hækken ind til naboen du må placere din trampolin. Men nye regler skal reducere antallet af naboklager ... læs mere
2 hårdtkæmpede point i Lyngby

2 hårdtkæmpede point i Lyngby

Hadsten Håndbold vinder læs hvad Simon Olsen fortæller om kampen ... læs mere
Der er brug for Natteravne i Søften

Der er brug for Natteravne i Søften

SSP (Skole, Socialforvaltning, Politi) arbejder sammen med Natteravnene om at have kontakt til de unge mennesker i aften- og nattelivet ... læs mere
Høring af skolebusruter for skoleåret 2021/22

Høring af skolebusruter for skoleåret 2021/22

Nu kan du se og kommentere på skolebussernes køreplaner for skoleåret 2021/22 ... læs mere
GLÆDELIG PÅSKE!

GLÆDELIG PÅSKE!

KIRKEN OG TORVET: Tankevækkende påskeklumme, hvor Ole Juul fortæller om Grethe fra Martin A. Hansens "Påskeklokken" ... læs mere
Efter store Prisstigninger :

Efter store Prisstigninger :

Financiel vagthund vil dæmpe boligpriserne ... læs mere
”Husk, at du gør en forskel ved at passe på dig selv og andre”

”Husk, at du gør en forskel ved at passe på dig selv og andre”

Af René Schneider, Rækkevej 4, 8370 Hadsten, Byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti ... læs mere
Loading...