|

Sat på SPIDSEN

TRINDBRÆDTET – endnu endgang


Foto: Magnus Heuniche

 

Kære Magnus Heunicke,

Selvfølgelig forstår vi, der bor helt herovre i Jylland, godt, at det kan være svært at tage trafikale ønsker som f.eks. et trinbræt i Laurbjerg alvorligt. De par millioner, staten skal bidrag med er jo også en slags penge. Og at de bruger 70 millioner på en station nede på Fyn ved Langeskov er jo ren ‘gale-matias’, når du nu ikke vil lade togene standste dér.

Jeg forstår godt, at du blev stiktosset, da en fræk journalist ville spørge ind til dette.

Det er da også ganske forståeligt, at vi herude på bøh-landet må bære vores del af de infrastrukturelle trafikinvesteringer i København og omegn. Det vil da være alt for stor en byrde at lægge på de københavnske medborgeres skuldre, hvis de selv skulle afholde udgifterne til både det igangværende metrobyggeri, det planlagte metrobyggeri ud til Nordhavn og det ekstra jernbanespor ud til lufthavnen, som du så inderligt ønsker dig.

Og der er sikkert andre trafikinvesteringer indenfor voldene på jeres ønskeseddel.

Så hvordan i alverden skulle der blive råd til bare et enkelt lille trinbræt i Laurbjerg?

Det var også ganske undskyldeligt, at trafikstyrelsen fremlagde både fejlbehæftede og urigtige oplysninger i den rapport, du har henvist til i dit afslag om at støtte et trinbræt. De kan jo ikke gøre for det, de stakler. De sidder jo helt ovre i København og skriver rapporter.

Og hvem kan da forlange, at de skal bruge de rigtige oplysninger i noget så perifert og ligegyldigt som opførelsen af et trinbræt i Laurbjerg?

Det må også have irriteret dig, at din kollega Carsten Hansens ministerium fremlagde en rapport, der i klart og tydeligt sprog fortalte, at udviklingen går den rigtige vej i stationsbyerne i provinsen. At unge mennesker rent faktisk kan lade sig friste af at bosætte sig i stationsbyer med rimelige togforbindelser til de større byer. Også helt ovre i Jylland…

Men som du ved, så er jyden både stærk og sej. Derfor vil jeg nu foreslå vores egne politikere, at vi tager sagen i egen hånd og selv opfører et trinbræt i Laurbjerg. ”Opfører” er måske så meget sagt. Det vil nok være mere korrekt at sige, at vi flytter et bestående til Laurbjerg.

Som du kan se, så har jeg fundet et trinbræt langt ude i skoven ved en nedlagt jernbanestrækning her i Favrskov. Det bruges vist ikke så meget, der hvor det står, så hvorfor ikke flytte det til Laurbjerg?

Og så er der tale om en miljø- og ressourcemæssig god og fornuftig løsning…

 

VI SES PÅ TIRSDAG

Med venlig hilsen

Eigil Jacobsen

Rækkevej 9

8370 Hadsten

mailadresse :

post@eigiljacobsen.dk

 

”SAT PÅ SPIDSEN” spidder hverdagens nyheder og tildragelser både lokalt og nationalt.                  Og altid helt respektløst.

Da det kommende folketingsvalg p.t. fylder meget , vil ‘borgens’ politikere og de politiske partiers gøren og laden i såvel rød som blå legestue naturligvis blive genstand for særlig opmærksomhed. Også lokalt.

Men ingen skal vide sig sikker på ikke at blive ”sat på spidsen”.

Og skulle der blandt Pingvinnyts mange trofaste læsere være gode idéer og inputs til emner, der trænger til en vittig og respektløs omtale i ”SAT PÅ SPIDSEN”, er vi altid lydhøre her på redaktionen.

 

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Kære ‘Sat på spidsen’

Kære ‘Sat på spidsen’

Jeg har noteret mig jeres oprigtige bekymring for, om den nytiltrådte socialistiske regering nu sender Laurbjergs trinbræt i syltekrukken sammen med alle de andre trafikprojekter, som ellers var med i den tidligere regerings store trafikaftale, der blev indgået sammen med ... læs mere
Sigtet for at true med at skyde piges hest

Sigtet for at true med at skyde piges hest

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Udeklarerede hasselnødder i müsli

Udeklarerede hasselnødder i müsli

Tilbagrtrukne Fødevarer ... læs mere
NABOHJÆLP

NABOHJÆLP

Nabohjælp, fusk, vennetjeneste, sort arbejde. Ja tak Mere af det. Læs Ole Juuls klumme ... læs mere
God nattevagtsdækning på plejecentrene

God nattevagtsdækning på plejecentrene

Foranlediget af Ældrerådet blev det med 2019-budgettet besluttet at gennemføre en undersøgelse af bemandingen om natten på plejecentrene ... læs mere
Hvad så, Laurbjerg?

Hvad så, Laurbjerg?

Vores nye transportminister vil tage alle vedtagne trafikprojekter op til fornyet overvejelse. Det kommer måske til at gå ud over trinbrættet i Laurbjerg ... læs mere
Klimapopulisme er det nye sort

Klimapopulisme er det nye sort

Alle snakker om klima – (stort set) ingen gør noget ved det… ... læs mere
Indbrud i Hadsten

Indbrud i Hadsten

Østjtllands Politi oplyser ... læs mere
Nyhed fra HSK fodbold : Morten Andresen er stoppet som ungdomsformand

Nyhed fra HSK fodbold : Morten Andresen er stoppet som ungdomsformand

Morten Andresen, der siden 2015 har været ungdomsformand i HSK Fodbold, har valgt at stoppe pr. 30. juni 2019 ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 425.

Ugens naturbilleder nr. 425.

Vi kan vist hurtigt blive enige om, at sommervejret ikke ligefrem har vist sig fra sin bedste side den seneste uge. Men det skal ikke forhindre os i at nyde naturen ... læs mere
Indbrud på Skyttevænget

Indbrud på Skyttevænget

Østjyallands Politi oplyser ... læs mere
Loading...