|

Sat på SPIDSEN

Mågelort på hjernen!

Mågelort på hjernen!

Nu er den gal igen…

De (alt for) mange ansatte i diverse offentlige statslige styrelser, direktorater og tilsyn (og hva’ har vi?) keder sig åbenbart bravt. De sidder dér i deres fine kontorer og gaber kæberne af led og aner ikke, hvad de skal gi’ sig til.

For nylig var der så en i Fødevarestyrelsen, der heller ikke havde noget fornuftigt at foretage sig, og som helt tilfældigt faldt over en EU-forordning, nærmere betegnet forordning 852, som beskriver, at produktion af fødevarer grundlæggende skal foregå i lokaler, som holdes rene og som beskytter mod skadedyr.

”Juhu” – udbrød den offentligt ansatte ‘djøffer’, der lige havde været på en tiltrængt ferie på Vestkysten og dér set de indfødte hænge fladfisk til tørre på deres tørresnor.

Det har fiskerne langs Vestkysten gjort i mange hundrede år. I Esbjerg kalder de dem for bakskuld, i Hvide Sande for dabs og længere nordpå hedder de slet og ret tørfisk.

”OG DE INDFØDTE SPISER DEM!!!”, udbrød den statsansatte funktionær i 3. lønklasse.

”Det må vi ha’ sat en stopper for”! Der kunne jo komme en måge forbi og smide en klat!

Og med usædvanligt tempo for en offentlig institution blev der udstedt et forbud mod denne formastelige måde at omgå fødevarer på.

Heldigvis har vi nu fået en forstandig fødevareminister, der helt logisk har spurgt Fødevarestyrelsen hvor mange, der indtil nu er blevet syge af at spise tørfisk. ”Det har vi ikke noget kendskab til”, svarede styrelsen fødevareministeren. ”Vi har bare set på de generelle hygiejneregler, og regler er til, for at regler skal følges, Basta!”.

At tørfisken bliver flået, før de indfødte på Vestkysten sætter dem til livs, har ingen betydning.
Hvor kommer æg ud?

Når man er statsansat funktionær i en statslig styrelse, så er ens arbejdsplads pr. definition i indre København. Derinde er der ikke ret mange hønsegårde…

Derfor er det formentlig ”breaking news” for disse højtuddannede ‘djøffere’, at æg heller ikke produceres i sterile omgivelser. Faktisk tværtimod…

Så hvordan er det lige med de æg, der serveres i kantinen eller som de selvsamme foretagsomme ‘djøffere’ spiser derhjemme?

Mon der er en EU-forordning, der pålægger hønsene at knibe ***hullet sammen og finde en anden måde at producere æggene på?

 

Vi ses på fredag

 

Med venlig hilsen

Eigil Jacobsen

Rækkevej 9

8370 Hadsten

 

mailadr.  post@eigiljacobsen.dk

 

”SAT PÅ SPIDSEN” spidder hverdagens nyheder og tildragelser både lokalt og nationalt.                  Og altid helt respektløst.

Ingen skal vide sig sikker på ikke at blive ”sat på spidsen”.

Og skulle der blandt Pingvinnyts mange trofaste læsere være gode idéer og inputs til emner, der trænger til en vittig og respektløs omtale i ”SAT PÅ SPIDSEN”, er vi altid lydhøre her på redaktionen.

 

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Indbrud i Søften

Indbrud i Søften

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Færdselsuheld i Hadsten

Færdselsuheld i Hadsten

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Politiet vil stoppe uopmærksomme trafikanter

Politiet vil stoppe uopmærksomme trafikanter

Politiet sætter i denne uge ind med kontrol af uopmærksomme trafikanter på vejene ... læs mere
MESTER JAKOB - MESTER JAKOB - sover du -- nej nej tværtimod

MESTER JAKOB – MESTER JAKOB – sover du — nej nej tværtimod

BAGERMESTER JAKOB OVERGAARD åbnede i weekenden sit nye BAGERI og BAGER- FORRETNING I DET NYE SUNDHEDSHUS i HADSTEN ... læs mere
Pressemeddelelse

Pressemeddelelse

Affaldssorteringen kan stadig blive bedre i Favrskov ... læs mere
Længere åbningstid om fredagen i kommunens daginstitutioner

Længere åbningstid om fredagen i kommunens daginstitutioner

Af Birgit Liin, medlem af Favrskov Byråd og borgmesterkandidat for Venstre, formand for Børne- og Skoleudvalget ... læs mere
Sejr i sæsonens første hjemmekamp

Sejr i sæsonens første hjemmekamp

Lørdag d. 14/9 tog Hadsten Håndbolds 1. divisionsdamer imod oprykkerne fra IF Stjernen, til sæsonens ... læs mere
Loading...