|

Sat på SPIDSEN

Musikalske kønskvoter

  Marianne Jelved

Så slår den ‘radikale håndtaske’ (kulturminister Marianne Jelved – red.) til igen!

Kulturministeren vil gøre op med den mandlige dominans i musikverdenen – og fremover skal det føres til protokols, hvor stor en andel kvinderne udgør blandt kunstnerne hos landets spillesteder.

”Mændene fylder for meget, og kvinderne lukkes ude”, siger ‘håndtasken’, der nu vil tage initiativ til, at der stilles krav til landets spillesteder om at de skal udarbejde indberetninger for kønsbalancen. Dels hos de medarbejdere, der udvælger kunstnerne og dels hos de musikere, der bliver udvalgt til at optræde. De nye krav omfatter også radio og TV.

Det næste bliver vel så, at der føres tilsyn med kønsfordelingen i de små hjem rundt omkring i landet.

Hvem synger hvornår og hvorfor i badet? Hvem synger først? Og hvem synger falsk? Og er der kønsforskel på mol og dur? Spiller lille Ole og lille Marie lige meget på blokfløjte? Det skal noteres og indberettes.

Og hvem spiller førsteviolin i hjemmet? Her er vi nogle, der godt kunne tænke os lidt skrappere kønskvoter… Mon ‘håndtasken’ har tænkt på, at hun på dette område risikerer at få sine kvindelige vælgere på nakken?

 

Beskæftigelsesterapi for arbejdsløse djøffere                                                                                     Det mærkes tydeligt, at det er gået op for ‘den radikale håndtaske’, at valget nærmer sig. Og meningsmålingerne ser ikke for gode ud for liste B.                                                    Pingvinnyts politiske kommentator og analytiker ser da også en tydelig sammenhæng med det mildt sagt kontroversielle ministerielle musikalske udspil og det tilstundende valg.

Mange radikale kernevælgere er akademikere, og en netop offentliggjort arbejdsløshedsstatistik viser, at ledigheden blandt akademikere er tårnhøj. Navnlig blandt nyuddannede akademikere.

Så her er der en jobåbning, der vil noget. Noget der kan få de radikale stemmetal op i de højere tonearter.   

                                                                                           Horder
Horder af akademikere kan sendes ud og føre de musikalske udfoldelser rundt omkring i landet til protokols. Lige så store akademikerhorder kan bruges til at udarbejde digre rapporter og statistikker om rigets musikalske kønslige tilstand. Ganske vist helt ligegyldige rapporter, men ned i håndtasken med det, tænker ‘den radikale håndtaske’.

 

Politikere på ‘borgen’ trutter i øv-hornet                                                                            ”Det er jeg lodret imod. Det er simpelthen ikke en værdig form for ligestilling”, udtaler Liberal Alliances kulturordfører, Mette Bock til Altinget.dk.                                                   Hendes ordførerkollega i Venstre, Michael Aaastrup Jensen, er endnu skrappere i sin afvisning: ”Det er det mest absurde, jeg nogensinde har hørt”.

Favrskov-Kredsens Venstrekandidat, Britt Bager, bakker sin partifælle op: ”Det som Jelved gør, har efter min mening ikke noget med ligestilling at gøre. Det er diskrimination. Af mænd”!

 

 Vi ses på fredag

Med venlig hilsen


Eigil Jacobsen

Rækkevej 9

8370 Hadsten

”SAT PÅ SPIDSEN” spidder hverdagens nyheder og tildragelser både lokalt og nationalt.                  Og altid helt respektløst.

Da det kommende folketingsvalg p.t. fylder meget , vil ‘borgens’ politikere og de politiske partiers gøren og laden i såvel rød som blå legestue naturligvis blive genstand for særlig opmærksomhed. Også lokalt.

Men ingen skal vide sig sikker på ikke at blive ”sat på spidsen”.

Og skulle der blandt Pingvinnyts mange trofaste læsere være gode idéer og inputs til emner, der trænger til en vittig og respektløs omtale i ”SAT PÅ SPIDSEN”, er vi altid lydhøre her på redaktionen.

                                                                                            

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Letbanen er blevet en tung klods om benet…

Letbanen er blevet en tung klods om benet…

Økonomien i letbaneprojektet har sejlet lige fra begyndelsen, og prognoserne for fremtiden viser, at det er et håbløst urentabelt projekt ... læs mere
DET GIVNE...

DET GIVNE…

Kurt Villy mindes en tankevækkende klumme af Ole Juul. Om at miste livet - midt i livet. Læs Ole Juul her på PingvinNyt ... læs mere
Indbrud i Søften

Indbrud i Søften

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Sindets Uge sætter fokus på mental sundhed

Sindets Uge sætter fokus på mental sundhed

Favrskov Kommune slår dørene op til et alsidigt program i Sindets Uge 7.- 11. oktober 2019. Med blandt andet foredrag, workshops, cafeer og åbent hus sætter kommunen fokus på den mentale sundhed for alle borgere ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 434.

Ugens naturbilleder nr. 434.

Det er ikke meget blå himmel september har budt på indtil nu. Vi må jo ha' noget til gode. Idag kommer du med på tur i skov og ved mark ... læs mere
Er der en voksen til stede?

Er der en voksen til stede?

”Hensyn-sygen” på Københavns Universitet er atter brudt ud ... læs mere
Ny storparcel i Hadsten i udbud

Ny storparcel i Hadsten i udbud

Storparcellen på Gl. Sellingvej 12 i Hadsten bliver udbudt til tæt-lav bebyggelse i to etager ... læs mere
ET GAMMELT POSTKORT MED ET MEJERI

ET GAMMELT POSTKORT MED ET MEJERI

En mejeriejer, en boghandler, en førstelærer. Alle medvirkende til en aktiv og levende stationsby, og alle bidrog de til dette fine postkort fra Hadsten ... læs mere
Rekordstor tilslutning til Kunst i Favrskov

Rekordstor tilslutning til Kunst i Favrskov

 Den 21. - 22. september  kl. 10 - 17 i Søften ... læs mere
Færdselsuheld i Hinnerup

Færdselsuheld i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
HSK samarbejder med anden fodboldklub

HSK samarbejder med anden fodboldklub

Holdsamarbejder er ikke altid "lutter lagkage", men jeg er glad for, at jeg kan berette om en god historie fra pigefodboldens verden ... læs mere
Loading...