|

Sat på SPIDSEN

Musikalske kønskvoter

  Marianne Jelved

Så slår den ‘radikale håndtaske’ (kulturminister Marianne Jelved – red.) til igen!

Kulturministeren vil gøre op med den mandlige dominans i musikverdenen – og fremover skal det føres til protokols, hvor stor en andel kvinderne udgør blandt kunstnerne hos landets spillesteder.

”Mændene fylder for meget, og kvinderne lukkes ude”, siger ‘håndtasken’, der nu vil tage initiativ til, at der stilles krav til landets spillesteder om at de skal udarbejde indberetninger for kønsbalancen. Dels hos de medarbejdere, der udvælger kunstnerne og dels hos de musikere, der bliver udvalgt til at optræde. De nye krav omfatter også radio og TV.

Det næste bliver vel så, at der føres tilsyn med kønsfordelingen i de små hjem rundt omkring i landet.

Hvem synger hvornår og hvorfor i badet? Hvem synger først? Og hvem synger falsk? Og er der kønsforskel på mol og dur? Spiller lille Ole og lille Marie lige meget på blokfløjte? Det skal noteres og indberettes.

Og hvem spiller førsteviolin i hjemmet? Her er vi nogle, der godt kunne tænke os lidt skrappere kønskvoter… Mon ‘håndtasken’ har tænkt på, at hun på dette område risikerer at få sine kvindelige vælgere på nakken?

 

Beskæftigelsesterapi for arbejdsløse djøffere                                                                                     Det mærkes tydeligt, at det er gået op for ‘den radikale håndtaske’, at valget nærmer sig. Og meningsmålingerne ser ikke for gode ud for liste B.                                                    Pingvinnyts politiske kommentator og analytiker ser da også en tydelig sammenhæng med det mildt sagt kontroversielle ministerielle musikalske udspil og det tilstundende valg.

Mange radikale kernevælgere er akademikere, og en netop offentliggjort arbejdsløshedsstatistik viser, at ledigheden blandt akademikere er tårnhøj. Navnlig blandt nyuddannede akademikere.

Så her er der en jobåbning, der vil noget. Noget der kan få de radikale stemmetal op i de højere tonearter.   

                                                                                           Horder
Horder af akademikere kan sendes ud og føre de musikalske udfoldelser rundt omkring i landet til protokols. Lige så store akademikerhorder kan bruges til at udarbejde digre rapporter og statistikker om rigets musikalske kønslige tilstand. Ganske vist helt ligegyldige rapporter, men ned i håndtasken med det, tænker ‘den radikale håndtaske’.

 

Politikere på ‘borgen’ trutter i øv-hornet                                                                            ”Det er jeg lodret imod. Det er simpelthen ikke en værdig form for ligestilling”, udtaler Liberal Alliances kulturordfører, Mette Bock til Altinget.dk.                                                   Hendes ordførerkollega i Venstre, Michael Aaastrup Jensen, er endnu skrappere i sin afvisning: ”Det er det mest absurde, jeg nogensinde har hørt”.

Favrskov-Kredsens Venstrekandidat, Britt Bager, bakker sin partifælle op: ”Det som Jelved gør, har efter min mening ikke noget med ligestilling at gøre. Det er diskrimination. Af mænd”!

 

 Vi ses på fredag

Med venlig hilsen


Eigil Jacobsen

Rækkevej 9

8370 Hadsten

”SAT PÅ SPIDSEN” spidder hverdagens nyheder og tildragelser både lokalt og nationalt.                  Og altid helt respektløst.

Da det kommende folketingsvalg p.t. fylder meget , vil ‘borgens’ politikere og de politiske partiers gøren og laden i såvel rød som blå legestue naturligvis blive genstand for særlig opmærksomhed. Også lokalt.

Men ingen skal vide sig sikker på ikke at blive ”sat på spidsen”.

Og skulle der blandt Pingvinnyts mange trofaste læsere være gode idéer og inputs til emner, der trænger til en vittig og respektløs omtale i ”SAT PÅ SPIDSEN”, er vi altid lydhøre her på redaktionen.

                                                                                            

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Aprilsnar i går

Aprilsnar i går

Bolius fortæller ... læs mere
Valgkampen skudt i gang

Valgkampen skudt i gang

Kommunal- og regionsrådsvalget finder sted 16. november ... læs mere
”Det er ikke bevist, at vaccinen er årsag til alvorlige blodpropper og dødsfald...”

”Det er ikke bevist, at vaccinen er årsag til alvorlige blodpropper og dødsfald…”

”… Men det er muligt, og videre analyser fortsætter”, skriver Det Europæiske Lægemidddelagentur (EMA) ... læs mere
Flere kviktest i Hinnerup efter påske

Flere kviktest i Hinnerup efter påske

Åbningstiden for kviktest i Rønbæk Idrætscenter i Hinnerup udvides fra tirsdag 6. april, så det bliver muligt at blive testet alle hverdage kl. 9-19. I weekenden er åbningstiden fortsat kl. 11-16 ... læs mere
Er holdt så originalt som muligt

Er holdt så originalt som muligt

Af Motorredaktør Jørgen Kjær - Hadsten ... læs mere
Venstre presser på for rute 26

Venstre presser på for rute 26

Af Birgit Liin, borgmesterkandidat og medlem af Favrskov Byråd for Venstre ... læs mere
Nu må børn ikke længere hoppe på trampolin for tæt på naboen

Nu må børn ikke længere hoppe på trampolin for tæt på naboen

Indtil nu har der ikke været regler for, hvor tæt på hækken ind til naboen du må placere din trampolin. Men nye regler skal reducere antallet af naboklager ... læs mere
2 hårdtkæmpede point i Lyngby

2 hårdtkæmpede point i Lyngby

Hadsten Håndbold vinder læs hvad Simon Olsen fortæller om kampen ... læs mere
Der er brug for Natteravne i Søften

Der er brug for Natteravne i Søften

SSP (Skole, Socialforvaltning, Politi) arbejder sammen med Natteravnene om at have kontakt til de unge mennesker i aften- og nattelivet ... læs mere
Høring af skolebusruter for skoleåret 2021/22

Høring af skolebusruter for skoleåret 2021/22

Nu kan du se og kommentere på skolebussernes køreplaner for skoleåret 2021/22 ... læs mere
GLÆDELIG PÅSKE!

GLÆDELIG PÅSKE!

KIRKEN OG TORVET: Tankevækkende påskeklumme, hvor Ole Juul fortæller om Grethe fra Martin A. Hansens "Påskeklokken" ... læs mere
Efter store Prisstigninger :

Efter store Prisstigninger :

Financiel vagthund vil dæmpe boligpriserne ... læs mere
Loading...