|

Sat på SPIDSEN

Musikalske kønskvoter

  Marianne Jelved

Så slår den ‘radikale håndtaske’ (kulturminister Marianne Jelved – red.) til igen!

Kulturministeren vil gøre op med den mandlige dominans i musikverdenen – og fremover skal det føres til protokols, hvor stor en andel kvinderne udgør blandt kunstnerne hos landets spillesteder.

”Mændene fylder for meget, og kvinderne lukkes ude”, siger ‘håndtasken’, der nu vil tage initiativ til, at der stilles krav til landets spillesteder om at de skal udarbejde indberetninger for kønsbalancen. Dels hos de medarbejdere, der udvælger kunstnerne og dels hos de musikere, der bliver udvalgt til at optræde. De nye krav omfatter også radio og TV.

Det næste bliver vel så, at der føres tilsyn med kønsfordelingen i de små hjem rundt omkring i landet.

Hvem synger hvornår og hvorfor i badet? Hvem synger først? Og hvem synger falsk? Og er der kønsforskel på mol og dur? Spiller lille Ole og lille Marie lige meget på blokfløjte? Det skal noteres og indberettes.

Og hvem spiller førsteviolin i hjemmet? Her er vi nogle, der godt kunne tænke os lidt skrappere kønskvoter… Mon ‘håndtasken’ har tænkt på, at hun på dette område risikerer at få sine kvindelige vælgere på nakken?

 

Beskæftigelsesterapi for arbejdsløse djøffere                                                                                     Det mærkes tydeligt, at det er gået op for ‘den radikale håndtaske’, at valget nærmer sig. Og meningsmålingerne ser ikke for gode ud for liste B.                                                    Pingvinnyts politiske kommentator og analytiker ser da også en tydelig sammenhæng med det mildt sagt kontroversielle ministerielle musikalske udspil og det tilstundende valg.

Mange radikale kernevælgere er akademikere, og en netop offentliggjort arbejdsløshedsstatistik viser, at ledigheden blandt akademikere er tårnhøj. Navnlig blandt nyuddannede akademikere.

Så her er der en jobåbning, der vil noget. Noget der kan få de radikale stemmetal op i de højere tonearter.   

                                                                                           Horder
Horder af akademikere kan sendes ud og føre de musikalske udfoldelser rundt omkring i landet til protokols. Lige så store akademikerhorder kan bruges til at udarbejde digre rapporter og statistikker om rigets musikalske kønslige tilstand. Ganske vist helt ligegyldige rapporter, men ned i håndtasken med det, tænker ‘den radikale håndtaske’.

 

Politikere på ‘borgen’ trutter i øv-hornet                                                                            ”Det er jeg lodret imod. Det er simpelthen ikke en værdig form for ligestilling”, udtaler Liberal Alliances kulturordfører, Mette Bock til Altinget.dk.                                                   Hendes ordførerkollega i Venstre, Michael Aaastrup Jensen, er endnu skrappere i sin afvisning: ”Det er det mest absurde, jeg nogensinde har hørt”.

Favrskov-Kredsens Venstrekandidat, Britt Bager, bakker sin partifælle op: ”Det som Jelved gør, har efter min mening ikke noget med ligestilling at gøre. Det er diskrimination. Af mænd”!

 

 Vi ses på fredag

Med venlig hilsen


Eigil Jacobsen

Rækkevej 9

8370 Hadsten

”SAT PÅ SPIDSEN” spidder hverdagens nyheder og tildragelser både lokalt og nationalt.                  Og altid helt respektløst.

Da det kommende folketingsvalg p.t. fylder meget , vil ‘borgens’ politikere og de politiske partiers gøren og laden i såvel rød som blå legestue naturligvis blive genstand for særlig opmærksomhed. Også lokalt.

Men ingen skal vide sig sikker på ikke at blive ”sat på spidsen”.

Og skulle der blandt Pingvinnyts mange trofaste læsere være gode idéer og inputs til emner, der trænger til en vittig og respektløs omtale i ”SAT PÅ SPIDSEN”, er vi altid lydhøre her på redaktionen.

                                                                                            

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Din fiskemand MARK er på plads udenfor Kvickly i Hadsten ... læs mere
Kære ‘Sat på spidsen’

Kære ‘Sat på spidsen’

Jeg har noteret mig jeres oprigtige bekymring for, om den nytiltrådte socialistiske regering nu sender Laurbjergs trinbræt i syltekrukken sammen med alle de andre trafikprojekter, som ellers var med i den tidligere regerings store trafikaftale, der blev indgået sammen med ... læs mere
Sigtet for at true med at skyde piges hest

Sigtet for at true med at skyde piges hest

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Udeklarerede hasselnødder i müsli

Udeklarerede hasselnødder i müsli

Tilbagrtrukne Fødevarer ... læs mere
NABOHJÆLP

NABOHJÆLP

Nabohjælp, fusk, vennetjeneste, sort arbejde. Ja tak Mere af det. Læs Ole Juuls klumme ... læs mere
God nattevagtsdækning på plejecentrene

God nattevagtsdækning på plejecentrene

Foranlediget af Ældrerådet blev det med 2019-budgettet besluttet at gennemføre en undersøgelse af bemandingen om natten på plejecentrene ... læs mere
Hvad så, Laurbjerg?

Hvad så, Laurbjerg?

Vores nye transportminister vil tage alle vedtagne trafikprojekter op til fornyet overvejelse. Det kommer måske til at gå ud over trinbrættet i Laurbjerg ... læs mere
Klimapopulisme er det nye sort

Klimapopulisme er det nye sort

Alle snakker om klima – (stort set) ingen gør noget ved det… ... læs mere
Indbrud i Hadsten

Indbrud i Hadsten

Østjtllands Politi oplyser ... læs mere
Nyhed fra HSK fodbold : Morten Andresen er stoppet som ungdomsformand

Nyhed fra HSK fodbold : Morten Andresen er stoppet som ungdomsformand

Morten Andresen, der siden 2015 har været ungdomsformand i HSK Fodbold, har valgt at stoppe pr. 30. juni 2019 ... læs mere
Loading...