|

Sat på SPIDSEN

Lurer revolutionen lige om hjørnet?

 


 

Man fristes til at tro, at revolutionen lurer lige om hjørnet, hvis regeringen får held med at gennemføre planen om at flytte statslige arbejdspladser ud fra hovedstaden.

Fagforeningen Djøf Offentlig, som organiserer de fleste af de medarbejdere i de statslige styrelser, der er ”udflytningstruede”, er i hvert fald i oprør.

 

Talrige læserbreve og udtalelser fra tillidsmænd i Djøf nærer oprørstankerne blandt de statsansatte københavnere. Godt hjulpet på vej af politikere til venstre i Folketingssalen og journalisterne i DR, på TV2 og de fleste danske aviser.

Man får nærmest indtryk af, at de statsansatte skal deporteres til Gulags arbejdslejre i Sibirien.

”Sognerådspolitik”, ”deportation af familier”, ”hvordan skal vi få et liv i provinsen”?, lyder det skingert i avisernes spalter.

Sjovt nok bliver der ikke rigtigt lagt spalteplads til ‘brokkerier’ over flytning af statslige arbejdspladser fra provinsen og til hovedstaden. Så hedder det nødvendig centralisering og effektivisering…


Forleden dag var en af de flittige tillidsvalgte læserbrevskribenter ude med en kraftig advarsel om, at en masse ekspertise ville gå tabt ved at flytte arbejdspladser ud på den anden side af Valby Bakke. Mange af de ansatte ville nægte at følge med, og så ville styrelser og andre tvangsudflyttede arbejdspladser skulle ”nøjes” med lokal arbejdskraft.

Den gode tillidsrepræsentant var overbevist om, at der ganske enkelt ikke vil være ekspertise og intelligens nok derude på bøhlandet til at drive de statslige arbejdspladser..

 

Måske har han en pointe…

Lad os lave et tankeeksperiment om f.eks. Rejsekortet:

De offentlige ‘eksperter’ i hovedstaden har indtil videre formøblet, hvad der svarer til omkostningerne til at opføre supersygehuset i Skejby, nemlig godt 6 milliarder kroner.

Og rejsekortet fungerer stadig ikke optimalt…

Hvis vi nu forestiller os, at et IT-firma i Favrskov havde fået opgaven, så er det formentlig rigtigt, at der i Favrskov ikke ville kunne samles intelligens nok til at formøble så stort et beløb på at udvikle så lidt…

 

På samme måde er det vanskeligt at forestille sig, at der ude i provinsen kan samles intelligens nok til at indkøbe nye ubrugelige tog til rigtig mange milliarder kroner.

Eller ubrugelige helikoptere og droner til forsvaret, som også er løbet op i milliarder.

Eller at bruge 314 millioner kroner på et popshow, som man fyrede af i København, da det internationale melodi Grand Prix blev afholdt.

 

I løbet af kort tid skal vi beslutte os for at købe nye jagerfly til forsvaret som erstatning for de efterhånden bedagede F16 fly. En ordre, der løber op i et stort to-ciftet milliardbeløb.

Fri os for uduelige (men i egen selvforståelse meget intelligente) københavnske indkøbere, før det løber løbsk igen, og lad fornuftige og besindige (men åbenbart mindre intelligente) jyske købmænd skrive under på kontrakten.

 

Så er der håb om, at de nye fly kommer på vingerne…

Vi ses på fredag

Med venlig hilsen

Eigil Jacobsen

Rækkevej 9

8370 Hadsten

mailadr.  post@eigiljacobsen.dk

 

”SAT PÅ SPIDSEN” spidder hverdagens nyheder og tildragelser både lokalt og nationalt.                  Og altid helt respektløst.

Ingen skal vide sig sikker på ikke at blive ”sat på spidsen”.

Og skulle der blandt Pingvinnyts mange trofaste læsere være gode idéer og inputs til emner, der trænger til en vittig og respektløs omtale i ”SAT PÅ SPIDSEN”, er vi altid lydhøre her på redaktionen.

 

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Sat på Spidsen

Sat på Spidsen

Visionsløse Udvalgsformænd ... læs mere
Åbent hus Hadsten Fri Fagskole

Åbent Hus for alle

Åbent Hus på Hadsten Fri Fagskole Går du også og undrer dig over, hvad der sker bag murene på den gamle husholdningsskole i Hadsten? Så kom forbi Hadsten Fri Fagskole lørdag d. 13. januar, hvor skolen holder åbent hus fra ... læs mere
Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banki

Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banki

For yderligere informationer kontakt Private Banking direktør Henrik Lykke, tlf. 27 27 12 21, email hl@vestjyskbank.dk ... læs mere
Psykologisk entertainment

Psykologisk entertainment

Glemt tid og sted, når Niels Krøjgaard manipulerer med din intelligens og hjerne! ... læs mere
Tilbagetrukne fødevarer

Tilbagetrukne fødevarer

Afvigende lugt fra blæksprutte tuber ... læs mere
SAt på Spidsen

SAt på Spidsen

Er VELFÆRDEN løbet løbsk? ... læs mere
FrivilligCenter Favrskov har ansat leder

FrivilligCenter Favrskov har ansat leder

Bestyrelsen for FrivilligCenter Favrskov har nu ansat en daglig leder af frivilligcentret. Marie-Cecilie Friis Broundal tiltræder 1. februar 2018 og får til at opgave at skabe en god begyndelse for FrivilligCenter Favrskov i samarbejde med bestyrelsen ... læs mere
BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

Nordiske romaner ... læs mere
Færdselsuheld med personskade i Hammel

Færdselsuheld med personskade i Hammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Indbrud på Hindhøjen i Hinnnerup

Indbrud på Hindhøjen i Hinnnerup

Østjyllamds Politi oplyser ... læs mere
Tilbagetrukne Fødevarer

Tilbagetrukne Fødevarer

Skimmelvækst i Holmene SHOT med ingefær ... læs mere
Loading...