|

Sat på Spidsen

Hvornår bliver de to lokalaviser i Favrskov til én?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Politikens Lokalaviser udgiver både FavrskovPosten og FavrskovAvisen

 

Politikens Lokalaviser købte i juni måned en række ugeaviser af Jysk Fynske Medier, heriblandt FavrskovAvisen.

”Det kan være, at vi skal kigge på udgivelsesdage og udgivelsesfrekvens. Det kan også være, at der er områder, hvor det er bedre at have en avis frem for flere”, udtalte Søren Riis, der er administrerende direktør for Politikens Lokalaviser dengang tilbage i juni måned, hvilket undertegnede klummeskribent dengang tolkede som et signal om, at de to aviser ville blive slået sammen i løbet af kortere tid.

I mellemtiden har vi set en ’samkøring’ af det redaktionelle stof, således at begge aviser (stort set) bringer de samme artikler i (stort set) samme opsætning. Eneste forskel på de to aviser finder man i de lidt forskellige annoncer.

I folkemunde hedder FavrskovPosten stadig ’Hammel-avisen’ og FavrskovAvisen hedder ’Hadsten-avisen’, hvilket også afspejles i avisernes annoncer. De lokale detailhandlende og ejendomsmæglere målretter deres annoncer i henholdsvis ’Hammel-avisen’ og i ’Hadsten-avisen’. 

Efter undertegnedes opfattelse holder det ikke i længden…

Det virker mildest talt underligt, at vi skal have to ”ens” aviser i postkassen hver uge. Og det kan næppe heller være særlig lukrativt for Politikens Lokalaviser at trykke og distribuere to ”ens” aviser.

Så et godt råd til samlere af gamle aviser: HUSK at gemme jeres ’Hammel- og Hadsten-aviser’ – de er snart historie…

Stadig et stærkt digitalt medie

Nærværende digitale medie – PingvinNyt – er i stadig vækst. Og det ser bare ud til at fortsætte og fortsætte. Antallet af ’klik’ vokser fra kvartal til kvartal, og fra år til år.

Med centraliseringen af de trykte ugeaviser vil vi fortsat bestræbe os på – og føle os forpligtet til – at være lokalområdets digitale talerør. For detailhandlende. For produktionsvirksomheder. For foreninger. For organisationer. For kommunen. Og for den enkelte Favrskovborger.

PingvinNyt ejes og drives af Lars Toft-Hansen som et non-profit foretagende. Derudover er der nogle få ildsjæle, som på frivillig basis hjælper med sitets redaktionelle indhold.

Men intet er jo som bekendt gratis i denne verden. Heller ikke at drifte og vedligeholde et digitalt nyhedsmedie som PingvinNyt.

Så hvis der blandt erhvervsdrivende, foreninger og organisationer samt i kommunen er et ønske om at bevare og udbygge et selvstændigt lokalt digitalt nyhedsmedie, der er 100% lokalt, kræver det også lokal opbakning.

VI SES PÅ TIRSDAG

Med venlig hilsen

Eigil Jacobsen

Rækkevej 9

8370 Hadsten

 

mailadr.    post@eigiljacobsen.dkj

 

 

Eigil Jacobsen skriver hver tirsdag og fredag klummen ’SAT PÅ SPIDSEN’.Den spidder hverdagens nyheder og tildragelser. Både lokalt og nationalt.Og altid helt respektløst. Ingen kan vide sig sikker på ikke at blive ”sat på spidsen”.Klummen er alene udtryk for skribentens egne holdninger.

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Sat på Spidsen

Sat på Spidsen

Visionsløse udvalgsformænd… ... læs mere
Indbrud i Hinnerup

Indbrud i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 347

Ugens naturbilleder nr. 347

Weekenden bød på flot vejr med rimfrost, sol og blå himmel - godt udgangspunkt for at få nogle gode skud i kassen ... læs mere
Åbent hus Hadsten Fri Fagskole

Åbent Hus for alle

Åbent Hus på Hadsten Fri Fagskole Går du også og undrer dig over, hvad der sker bag murene på den gamle husholdningsskole i Hadsten? Så kom forbi Hadsten Fri Fagskole lørdag d. 13. januar, hvor skolen holder åbent hus fra ... læs mere
Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banking direktør

Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banking direktør

Henrik Lykke, 50 år er pr. 2. januar ansat som Private Banking direktør i Vestjysk Bank ... læs mere
Psykologisk entertainment

Psykologisk entertainment

Glemt tid og sted, når Niels Krøjgaard manipulerer med din intelligens og hjerne! ... læs mere
Tilbagetrukne fødevarer

Tilbagetrukne fødevarer

Afvigende lugt fra blæksprutte tuber ... læs mere
Sat på Spidsen

Sat på Spidsen

Er VELFÆRDEN løbet løbsk? ... læs mere
FrivilligCenter Favrskov har ansat leder

FrivilligCenter Favrskov har ansat leder

Bestyrelsen for FrivilligCenter Favrskov har nu ansat en daglig leder af frivilligcentret. Marie-Cecilie Friis Broundal tiltræder 1. februar 2018 og får til at opgave at skabe en god begyndelse for FrivilligCenter Favrskov i samarbejde med bestyrelsen ... læs mere
BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

Nordiske romaner ... læs mere
Loading...