|

Sat på Spidsen

Hvornår bliver de to lokalaviser i Favrskov til én?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Politikens Lokalaviser udgiver både FavrskovPosten og FavrskovAvisen

 

Politikens Lokalaviser købte i juni måned en række ugeaviser af Jysk Fynske Medier, heriblandt FavrskovAvisen.

”Det kan være, at vi skal kigge på udgivelsesdage og udgivelsesfrekvens. Det kan også være, at der er områder, hvor det er bedre at have en avis frem for flere”, udtalte Søren Riis, der er administrerende direktør for Politikens Lokalaviser dengang tilbage i juni måned, hvilket undertegnede klummeskribent dengang tolkede som et signal om, at de to aviser ville blive slået sammen i løbet af kortere tid.

I mellemtiden har vi set en ’samkøring’ af det redaktionelle stof, således at begge aviser (stort set) bringer de samme artikler i (stort set) samme opsætning. Eneste forskel på de to aviser finder man i de lidt forskellige annoncer.

I folkemunde hedder FavrskovPosten stadig ’Hammel-avisen’ og FavrskovAvisen hedder ’Hadsten-avisen’, hvilket også afspejles i avisernes annoncer. De lokale detailhandlende og ejendomsmæglere målretter deres annoncer i henholdsvis ’Hammel-avisen’ og i ’Hadsten-avisen’. 

Efter undertegnedes opfattelse holder det ikke i længden…

Det virker mildest talt underligt, at vi skal have to ”ens” aviser i postkassen hver uge. Og det kan næppe heller være særlig lukrativt for Politikens Lokalaviser at trykke og distribuere to ”ens” aviser.

Så et godt råd til samlere af gamle aviser: HUSK at gemme jeres ’Hammel- og Hadsten-aviser’ – de er snart historie…

Stadig et stærkt digitalt medie

Nærværende digitale medie – PingvinNyt – er i stadig vækst. Og det ser bare ud til at fortsætte og fortsætte. Antallet af ’klik’ vokser fra kvartal til kvartal, og fra år til år.

Med centraliseringen af de trykte ugeaviser vil vi fortsat bestræbe os på – og føle os forpligtet til – at være lokalområdets digitale talerør. For detailhandlende. For produktionsvirksomheder. For foreninger. For organisationer. For kommunen. Og for den enkelte Favrskovborger.

PingvinNyt ejes og drives af Lars Toft-Hansen som et non-profit foretagende. Derudover er der nogle få ildsjæle, som på frivillig basis hjælper med sitets redaktionelle indhold.

Men intet er jo som bekendt gratis i denne verden. Heller ikke at drifte og vedligeholde et digitalt nyhedsmedie som PingvinNyt.

Så hvis der blandt erhvervsdrivende, foreninger og organisationer samt i kommunen er et ønske om at bevare og udbygge et selvstændigt lokalt digitalt nyhedsmedie, der er 100% lokalt, kræver det også lokal opbakning.

VI SES PÅ TIRSDAG

Med venlig hilsen

Eigil Jacobsen

Rækkevej 9

8370 Hadsten

 

mailadr.    post@eigiljacobsen.dkj

 

 

Eigil Jacobsen skriver hver tirsdag og fredag klummen ’SAT PÅ SPIDSEN’.Den spidder hverdagens nyheder og tildragelser. Både lokalt og nationalt.Og altid helt respektløst. Ingen kan vide sig sikker på ikke at blive ”sat på spidsen”.Klummen er alene udtryk for skribentens egne holdninger.

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Stregspilleren Sara Kjærsgaard kom til Hadsten Håndbold fra TTH Holstebro i ligaen og nu forlader hun efter fire sæsoner klubben, til fordel for en ligaklub igen ... læs mere
Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Vores gode butik i Hadsten har ledige frivillige jobs​!​ ... læs mere
Mandag er fiskedag i Hadsten

Mandag er fiskedag i Hadsten

FISK ER SUNDT - Besøg JJ-Fisk fra midt formiddag foran Kvickly i Hadsten ... læs mere
HADSTENS FREJDIGE SØMAND

HADSTENS FREJDIGE SØMAND

Fundet af et gammelt postkort ledte Kurt Villy på sporet af en saftig sømandshistorie. Fra dengang, skibene var af træ og mændene af jern ... læs mere
Racertalentet fra Volstrupvej

Racertalentet fra Volstrupvej

Martin Harritz Nielsen kører Formel 5 ... læs mere
SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

Er det dig/jer vi mangler ? du behøver nødvendigvis ikke selv at kunne skrive, da størstedelen af arbejdet er, at indsamle og formidle allerede skrevne artikler om sporten i. Du er måske allerede idag medlem af en klub, som du ... læs mere
Royal Run

Royal Run

Vær med til at fejre Kronprins Frederik med hans 50 års fødsesldag ... læs mere
Pressemeddelelse fra Hadsten Bio:

Pressemeddelelse fra Hadsten Bio:

Hadsten Bio – Nu med opera ... læs mere
GENERATION DUM!

GENERATION DUM!

På det seneste har vi på TV2 kunnet se, at det er ganske almindelig praksis, at gymnasieelever som den mest naturlige ting i verden pjækker fra undervisningen ... læs mere
Nyt tag og ventilationssystem til Inside

Nyt tag og ventilationssystem til Inside

Bedre indeklima og et mindre el-forbrug bliver resultatet, når Kultur- og Sundhedscenter Inside i Hammel får nyt tagbelægning og ventilationssystem ... læs mere
NYT fra Favrskov Kommune

NYT fra Favrskov Kommune

Borgerservice river skrankerne ned ... læs mere
Loading...