|

Sat på Spidsen

Politik – det er da noget, vi leger…

 

Efter vel overstået jule- og nytårsferie fra ’børnehaven’ CHRISTIANSBORG er blå og rød stue nu igen gået i gang med at spille STRATEGO…

 

GODT NYTÅR og velkommen tilbage til ’SAT PÅ SPIDSEN’.

Det forgangne års trakasserier på mange og vidt forskellige områder blev ’spiddet’ godt, grundigt og ofte ganske respektløst i denne klumme, og det lover vi, at det vil fortsætte her i 2018….

Efter en trist og begivenhedsløs kommunal ”valgkamp” – ja ”valgkamp” er helt bevidst sat i citationstegn, fordi der overhovedet ikke var nogen ’kamp’… – kan vi nu se frem til at legebørnene i rød og blå stue ovre på ’borgen’ fortsætter med deres fri leg.

Vores lokale folkevalgte havde atter sørget for, at der var absolut ingenting, der kunne stimulere selv den mindste vælgerinteresse blandt borgerne i Favrskov. Resultatet blev da også, at hele det kommunale valgcirkus endte med ’business as usual’. Eneste forskel blev, at de konservative huggede en plads i byrådet fra DF.

Anderledes ’farverigt’ går det til mellem rød og blå stue i ’børnehaven’ inde på ’borgen’:”Dynamit-Anders” kravler op og ned af træer, ”Finans-Kristian” bliver jaget rundt i manegen, og ”Bette-Lars” må prøve at få ”Tulle” til at lade være med at mobbe alle og enhver omkring sig, alt imens ”Skrigeskinken” går rundt og godter sig…Lige før jul viste en meningsmåling, at hun og S står til det bedste valg siden årtusindeskiftet.  

Det er vælgernes klare og enkle budskab til de barnagtige – såkaldte politikerne – inde på ‘borgens’ blå stue…

Men de hørte ikke efter før jul, og de gør det stadigvæk ikke…

De eneste, de interesserer sig for, er hvordan de kan tækkes flest mulige, så opinionstallene i vælgeranalyserne vokser. På moderne politikersprog hedder det vælgeroptimering. Heldigvis ser deres barnagtigheder ud til at gi’ bagslag. Vælgerne vil det anderledes, men det er tvivlsomt om ’blå stue’ fatter det… 

Ingen ved deres forstands fulde brug kan være i tvivl om, at Danmark har brug for langsigtede og langtidsholdbare politiske løsninger.

Overenskomstforhandlingerne på det offentlige område skal løses, ligesom der er brug for at få styr på sundhedsvæsenets mange udfordringer, sikre tilstrækkelig og velkvalificeret arbejdskraft til både offentlige og private virksomheder og løsninger på mange, mange flere vitale områder.Så det er både bedrøveligt og direkte skadeligt for vores alle sammens velfærd, at det politiske spil på ‘borgen’ i månedsvis ikke har fået de barnagtige skabhalse op til bordet, hvor de nødvendige beslutninger skal tages.

Hvis ellers de kunne slippe deres spil STRATEGO og komme op til de forstandige mennesker omkring bordet, nemlig dem, som sidder med problemerne, kunne det være, at de kunne begynde at lære at opføre sig som voksne mennesker.

Men det er nok naivt at tro på…

Vi ses på fredag

Med venlig hilsen

Eigil Jacobsen

Rækkevej 9

8370 Hadsten

 

mailadresse :  posr@eigiljacobsen.dk

Eigil Jacobsen skriver hver tirsdag og fredag klummen ’SAT PÅ SPIDSEN’.Den spidder hverdagens nyheder og tildragelser. Både lokalt og nationalt.Og altid helt respektløst. Ingen kan vide sig sikker på ikke at blive ”sat på spidsen”.Klummen er alene udtryk for skribentens egne holdninger.

 

 

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Åbent hus Hadsten Fri Fagskole

Åbent Hus for alle

Åbent Hus på Hadsten Fri Fagskole Går du også og undrer dig over, hvad der sker bag murene på den gamle husholdningsskole i Hadsten? Så kom forbi Hadsten Fri Fagskole lørdag d. 13. januar, hvor skolen holder åbent hus fra ... læs mere
Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banki

Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banki

For yderligere informationer kontakt Private Banking direktør Henrik Lykke, tlf. 27 27 12 21, email hl@vestjyskbank.dk ... læs mere
Psykologisk entertainment

Psykologisk entertainment

Glemt tid og sted, når Niels Krøjgaard manipulerer med din intelligens og hjerne! ... læs mere
Tilbagetrukne fødevarer

Tilbagetrukne fødevarer

Afvigende lugt fra blæksprutte tuber ... læs mere
SAt på Spidsen

SAt på Spidsen

Er VELFÆRDEN løbet løbsk? ... læs mere
FrivilligCenter Favrskov har ansat leder

FrivilligCenter Favrskov har ansat leder

Bestyrelsen for FrivilligCenter Favrskov har nu ansat en daglig leder af frivilligcentret. Marie-Cecilie Friis Broundal tiltræder 1. februar 2018 og får til at opgave at skabe en god begyndelse for FrivilligCenter Favrskov i samarbejde med bestyrelsen ... læs mere
BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

Nordiske romaner ... læs mere
Færdselsuheld med personskade i Hammel

Færdselsuheld med personskade i Hammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Indbrud på Hindhøjen i Hinnnerup

Indbrud på Hindhøjen i Hinnnerup

Østjyllamds Politi oplyser ... læs mere
Tilbagetrukne Fødevarer

Tilbagetrukne Fødevarer

Skimmelvækst i Holmene SHOT med ingefær ... læs mere
Sat på Spidsen

Sat på Spidsen

Første udgave af ”Lokalavisen” er knap så lokal ... læs mere
Loading...