|

Sindets Uge sætter fokus på mental sundhed

Favrskov Kommune slår dørene op til et alsidigt program i Sindets Uge 7.- 11. oktober 2019. Med blandt andet foredrag, workshops, cafeer og åbent hus sætter kommunen fokus på den mentale sundhed for alle borgere.

Grethe Villadsen

 

Mental sundhed vedrører alle, og derfor har Favrskov Kommune i år valgt at sætte fokus på emnet med et varieret program for mange forskellige målgrupper i hele uge 41 (7. -11. oktober). Formand for Social- og Sundhedsudvalget i Favrskov Kommune, Grethe Villadsen (A), glæder sig til at skabe åbenhed om og fokus på mental sundhed.

 

– Det er vigtigt, at vi italesætter mental sundhed, så vi ikke kun hjælper de mennesker, der allerede har problemer med psyken. Sindets Uge skal derfor gøre os alle opmærksomme på, hvor vigtigt mental sundhed er, og hvad man selv kan gøre for at bevare et psykisk godt helbred, siger Grethe Villadsen.

 

I løbet af ugen er der blandt andet workshop om foreningsmedlemmers trivsel, foredrag om peer-støtte, spilleaften i FrivilligCenter Favrskov og åben træning i idrætsforeningen Krop og Sind, Favrskov. Også børn og unge kommer til at arbejde med emnet, når Tungelundskolen i Thorsø holder temauge om mental sundhed.

 

Foredrag med Peter Øvig Knudsen på Sindets Dag

Sindets Uge handler også om at bryde tabuet om psykiske lidelser og psykisk sygdom. På Sindets Dag 10. oktober inviterer Favrskov Bibliotekerne derfor til et foredrag med Peter Øvig Knudsen under titlen ”Min mor var besat”. Peter Øvig Knudsen vil fortælle om sine egne oplevelser med at vokse op som barn af en psykisk syg mor, og hvordan han senere selv blev syg. Foredraget holdes i Sløjfen i Hadsten, og billetter (100 kr.) kan købes på favrskovbib.dk.

 

Sindets Dag har været markeret i hele verden siden 1992 og har til formål at skabe offentlig opmærksomhed om psykisk sundhed og sygdom. Jes Svenninggaard er handicap- og psykiatrichef i Favrskov Kommune og mener, at der er et stigende behov for at sætte fokus på den psykiske sundhed.

 

– I de seneste år er der sket en stigning i andelen af danskere med dårlig mental sundhed og livskvalitet, og der har samtidig været en stigning i antallet af mennesker med depression, angst og stress. Der er derfor mange gode grunde til at arbejde med mental sundhed, og i Sindets Uge viser vi eksempler på, hvordan vi gør det i Favrskov Kommune, fortæller Jes Svenninggaard.

 

Læs hele programmet for Sindets Uge på favrskov.dk/sindetsuge

 

Yderligere information:

Jes Svenninggaard, handicap- og psykiatrichef, 24 88 39 61

Grethe Villadsen, formand for Social- og Sundhedsudvalg

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Indbrud i Søften

Indbrud i Søften

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 434.

Ugens naturbilleder nr. 434.

Det er ikke meget blå himmel september har budt på indtil nu. Vi må jo ha' noget til gode. Idag kommer du med på tur i skov og ved mark ... læs mere
Er der en voksen til stede?

Er der en voksen til stede?

”Hensyn-sygen” på Københavns Universitet er atter brudt ud ... læs mere
Ny storparcel i Hadsten i udbud

Ny storparcel i Hadsten i udbud

Storparcellen på Gl. Sellingvej 12 i Hadsten bliver udbudt til tæt-lav bebyggelse i to etager ... læs mere
ET GAMMELT POSTKORT MED ET MEJERI

ET GAMMELT POSTKORT MED ET MEJERI

En mejeriejer, en boghandler, en førstelærer. Alle medvirkende til en aktiv og levende stationsby, og alle bidrog de til dette fine postkort fra Hadsten ... læs mere
Rekordstor tilslutning til Kunst i Favrskov

Rekordstor tilslutning til Kunst i Favrskov

 Den 21. - 22. september  kl. 10 - 17 i Søften ... læs mere
Færdselsuheld i Hinnerup

Færdselsuheld i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
HSK samarbejder med anden fodboldklub

HSK samarbejder med anden fodboldklub

Holdsamarbejder er ikke altid "lutter lagkage", men jeg er glad for, at jeg kan berette om en god historie fra pigefodboldens verden ... læs mere
Litterære filmaftener i Hadsten og Hammel

Litterære filmaftener i Hadsten og Hammel

Kom til en hyggelig aften i den lokale biograf med læseinspiration og film ... læs mere
Østjyllands Politi søger medlemmer til borgerråd

Østjyllands Politi søger medlemmer til borgerråd

Østjyllands Politi opretter to nye borgerråd, hvor frivillige borgere får mulighed for både at dele deres oplevelser med politiet og drøfte nye tiltag. Målet er at sikre en tæt dialog og inddragelse af borgernes perspektiv ... læs mere
Pilotprojekt i Sundhedshuset i Hadsten

Pilotprojekt i Sundhedshuset i Hadsten

Til Alle Patient foreninger – Pensionist foreninger – Ældresagen i Favrskov Kommune ... læs mere
Loading...