|

Sjælden Volvo PV på messe

Motorredaktøren Jørgen Kjær har skrevet denne artikel om VOLVO 444 – LS ”California” fra1957

Bo Nygaard fra Christiansfeld har selv restaureret sin sjældne Volvo PV ”California”

 

 

 Jørgen Kjær

I forbindelse med præsentationen af Per Groths nye bog om de forskellige Volvo PV-modeller på VeteranPostens stand på efterårets bilmesse i Fredericia blev den nye bog flankeret af en helt speciel udgave af Volvo PV, nemlig en sjælden VOLVO 444 LS ”California” fra1957. Flere af gæsterne kendte ikke modellen – det var da vist en model 544, der var kommet de forkerte mærker på, mente nogle!

Den specielle hvide ”California” model, der var beregnet til det amerikanske marked, blev introduceret i 1956, og blev efter stærke kundeønsker også markedsført i både Sverige og Danmark.

I efteråret 1956 blev Volvo PV 444 K California annonceret i Danmark, men af ukendte årsager valgte Volvo her at kalde den ”Volvo Florida” med de begejstrede ord ”Den raffinerede hvide VOLVO ”Florida” er kommet!

En 444 fra 1957 ligner meget den nye 544 der kom året efter, men kan på afstand blandt andet kendes på de små baglygter der kun sidder på denne ene årgang og som Svenskerne kalder for ”Jungfrubrøst”.

Bo Nygaard fra Christiandfeld, der ejer den sjældne og ualmindeligt flot restaurerede bil fortæller, at den blev født til et langt godt liv i Gøteborg og indregistreret 1. gang d. 28.05.1957 og er en af de få tilbageværende specialudgaver ”California”.

 

-Den er af sidste årgang 444 og er samtidigt 1.årgang med B16A motoren og i denne specialudgave med hele 4 gear fra M4 gearkassen! Farven er Californiahvid kode 42, det specielle gul/sorte indtræk har kode 5-124 (det originale fra 1957) samt sorte detaljer i kabinen hvor en normal 444 ville have grå detaljer, det er omtrent det, der adskiller en ”California” fra en normal 444, fortæller den stolte og glade ejer Bo Nygaard.

Bo Nygaard glæder sig til mange gode år på landevejen i den sjældne Volvo sammen med sin stolte familie.

 

-Bilen blev oprindeligt solgt til FIAT forhandler Jens Sørensen i Kolding og afmeldt 11. januar 1971. Derefter levede den i en del år sit eget stille liv bag et vindue i hans biludstilling. Senere blev den solgt til en Volvo entusiast, hvorefter den blev adskilt, flyttede lidt rundt og boede i diverse papkasser, smiler Bo Nygaard, der fik den som samlesæt i papkasser i 2001. I foråret 2011 fik han med sit eget udtryk langt om længe taget sig sammen, og fik den renoveret til det, den er i dag.

 

-Den har været fuldstændig strippet ned til stålet, er blevet sandblæst, metalliseret, coated, malet, undervognsbehandlet og til sidst forenet med alle de vitale dele fra de mange papkasser, slutter Bo Nygaard, der fik bilen synet og monteret med de nye historiske nummerplader Y 32.444 i april 2012.

 

 

                              

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Er der en voksen til stede?

Er der en voksen til stede?

”Hensyn-sygen” på Københavns Universitet er atter brudt ud ... læs mere
Ny storparcel i Hadsten i udbud

Ny storparcel i Hadsten i udbud

Storparcellen på Gl. Sellingvej 12 i Hadsten bliver udbudt til tæt-lav bebyggelse i to etager ... læs mere
ET GAMMELT POSTKORT MED ET MEJERI

ET GAMMELT POSTKORT MED ET MEJERI

En mejeriejer, en boghandler, en førstelærer. Alle medvirkende til en aktiv og levende stationsby, og alle bidrog de til dette fine postkort fra Hadsten ... læs mere
Rekordstor tilslutning til Kunst i Favrskov

Rekordstor tilslutning til Kunst i Favrskov

 Den 21. - 22. september  kl. 10 - 17 i Søften ... læs mere
Færdselsuheld i Hinnerup

Færdselsuheld i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
HSK samarbejder med anden fodboldklub

HSK samarbejder med anden fodboldklub

Holdsamarbejder er ikke altid "lutter lagkage", men jeg er glad for, at jeg kan berette om en god historie fra pigefodboldens verden ... læs mere
Litterære filmaftener i Hadsten og Hammel

Litterære filmaftener i Hadsten og Hammel

Kom til en hyggelig aften i den lokale biograf med læseinspiration og film ... læs mere
Østjyllands Politi søger medlemmer til borgerråd

Østjyllands Politi søger medlemmer til borgerråd

Østjyllands Politi opretter to nye borgerråd, hvor frivillige borgere får mulighed for både at dele deres oplevelser med politiet og drøfte nye tiltag. Målet er at sikre en tæt dialog og inddragelse af borgernes perspektiv ... læs mere
Pilotprojekt i Sundhedshuset i Hadsten

Pilotprojekt i Sundhedshuset i Hadsten

Til Alle Patient foreninger – Pensionist foreninger – Ældresagen i Favrskov Kommune ... læs mere
Indbrud i Hinnerup

Indbrud i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...