|

Sjældent problemer på menuen hos danske restauranter

Fødevarestyrelsen fandt få fejl under stikprøvekontrol hos knap 200 restauratører.

Pressemeddelelse, Publiceret: 17. marts 2016

Forbrugerne får hvad de bestiller. Sådan lyder konklusionen efter at Fødevarestyrelsen har tjekket om dagens ret på menukortet på danske restauranter nu også svarer til den ret tjenerne serverer. Eksempelvis kunne en enkelt restauratør ikke dokumentere, at den danske hakkebøf var formet af oksekød fra Danmark. Og sammenlagt fandt Fødevarestyrelsen kun  i seks ud af knap 200 restauranter anledning til at indskærpe reglerne for de såkaldte anprisninger.
Også de slagter- og bagerbutikker, som Fødevarestyrelsen var på besøg hos, havde pænt styr på reglerne. Her var der i de tilsammen godt 25 butikker ikke i et eneste tilfælde nødvendigt at minde butiksejerne om reglerne.

”Vi har ved tidligere kampagner set, at flere virksomheder har vildledt kunderne og kaldt en fisk friskfanget, selvom den har opholdt sig en rum tid i en fryser”, forklarer souschef i Fødevarestyrelsen Pernille Lundquist Madsen. ”Det er en ulovlig anprisning, og det har virksomhederne fået at vide og er blevet sanktioneret for. Sidste års stikprøveresultater viser, at virksomhederne i de fleste tilfælde ligger på et rigtigt pænt niveau og faktisk også er blevet bedre, siden vi var på besøg i 2014″, forklarer Pernille Lundquist Madsen.

Fakta om kampagnen

Fødevarestyrelsen besøgte i efteråret 2015 knap 300 virksomheder, fortrinsvis restauranter, men også slagterbutikker, bagere mv. Hensigten var at undersøge, om de havde styr på anprisningerne af deres varer. 96 procent af virksomhederne overholdt lovgivningen mod 94 procent ved en tilsvarende undersøgelse tilbage i 2014. Under fem procent af virksomhederne fik indskærpet reglerne. Lidt mere end hver tredje fik vejledning under Fødevarestyrelsens tilsyn. Fødevarestyrelsen fandt ikke overtrædelser, der var så alvorlige, at de udløste bøder.

Læs mere om anprisningskampagnen.

Kontakt:  Fødevarestyrelsens pressevagt, tlf.  2284 4834.

kilde  : Fødevarestyrelsen

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.



annonce : Lej en PØLSEVOGN med DET HELE

annonce : Lej en PØLSEVOGN med DET HELE

Lej en Komplet pølsevogn med alt hvad der hører sig til. Inklusiv en pølsemand ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 426.

Ugens naturbilleder nr. 426.

På tur ud i det blå ad Gudenåstien ved Randers. Ud i det blå bliver det bogstaveligt talt, når man tager udgangspunkt ved Den blå Bro ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Det sidste skud

Det sidste skud

Ditte Aaen stopper karrieren på grund af efterveer fra en hjernerystelse ... læs mere
HADSTEN TRÆF 2019 - vi bliver flere og flere

HADSTEN TRÆF 2019 – vi bliver flere og flere

Gregers Petersen og Lars Toft-Hansen fortsætter med at tage kontakt til personer med tilknytning til Hadsten ... læs mere
Du skal til Veteranhøstdagene i Weekenden 27. og 28-juli på Holkjærgård

Du skal til Veteranhøstdagene i Weekenden 27. og 28-juli på Holkjærgård

Igen i år vises der masser af veteran-køretøjer og veteran-landbrugsmaskiner - der pløjes ,harves og høstes m.m. - og så er der også masser af oplevelser til børnene ... læs mere
Snart får 80.000 boligejere tilbudt ny ejendomsvurdering

Snart får 80.000 boligejere tilbudt ny ejendomsvurdering

Efter sommerferien vil 80.000 boligejere få tilbudt en vejledende ejendomsvurdering, der skal erstatte den nuværende offentlige vurdering ... læs mere
Så lang tid bor en dansker i gennemsnit i hus og ejerlejlighed

Så lang tid bor en dansker i gennemsnit i hus og ejerlejlighed

Husejere bor langt længere tid i det samme hus, før de sælger det, end lejlighedsejere, og der er store regionale forskelle. Se tallene her ... læs mere
Loading...