|

SLOTSSEKRETÆREN FEJRER JUBILÆUM

Torsdag den 6. september har Birgitte Buchsti
været ansat på Clausholm Slot i 25 år

SLOTSSEKRETÆREN – EN INSTITUTION PÅ CLAUSHOLM – KAN FEJRE SIT 25 ÅRS JUBILÆUM

Tekst og foto: Rudi Daugsch

Sin første arbejdsdag på Clausholm Slot havde Birgitte Buchsti den 6. september 1993. Hun var blevet kontoruddannet hos Per Frederiksen i Voldum, der solgte gardiner til drivhuse. Kort efter gik Birgitte på barsel, men måtte som gravid opleve, at firmaet lukkede. Efter en veloverstået barselsperiode søgte Clausholm Slot en sekretær. Den stilling søgte Birgitte og i en alder af 27 år startede hun på ”sidelinjen” med at gøre en lysekrone ren.

Som Buchsti familien fortæller, så lever og ånder Birgitte for Clausholm Slot. Hun er ikke blot ansvarlig for drift af godset og slottet, men er også privatsekretær for kammerherre og godsejer Kim Berner. Der er turistbesøg i slot og park. Boligudlejning, mink, skovdrift, juletræsproduktion, events i slot og park osv.

Firmaer kommer ofte til stedet, da de skal bruge de helt specielle rammer for at markedsføre et eller flere produkter i reklameøjemed.

”Den store Bagedyst”, ”Guld på Godset” og ”Gods og Gummistøvler” er tv udsendelser som optages eller har været optaget på Clausholm Slot. Alt sammen noget som giver Birgitte de helt rigtige udfordringer.

I 2007 besluttede man at sammenlægge fire haveselskaber i Danmark. Heriblandt ”Det Jydske Haveselskab”, som i en del år havde haft til huse på Clausholm Gods. Haveselskabet havde inspirationshaver på Clausholm indtil den 1. januar 2011.

”Det Jydske Haveselskab” havde bl.a. i 2008 afholdt Slotskoncert på Clausholm Slot. Et sådant event startede med middag i haveselskabets café, hvorefter deltagerne kørte ned til slottet, hvor selve slotskoncerten fandt sted med Randers Kammerorkester.

Da haveselskabet var rykket ud af de lejede lokaler på godset, blev de med Birgitte som primus motor omdannet til selskabslokaler. Her er det, at rigtig mange bryllupper bliver fejret. Bryllupshandlingen kan også finde sted med vielse i Clausholm Slotskirke.

I en periode på mere end ti år afholdtes der ”Eventyrnætter” på slottet. Folk kom medens det stadig var lyst for at slå sig ned i parken med en madkurv. Når mørket så faldt på, blev der tændt stearinlys i slottets vinduer. I slottets sale sad der musikere og spillede klassisk musik. Birgittes idé til dette event var så god, at man var nødt til at sænke grænsen for deltagere til 1.500 besøgende pr. gang.

Et slot af Clausholms kaliber kræver stadig vedligeholdelse. Der er voldgravene omkring slottet. Den store park, som det er muligt at besøge i sommerperioden. Der er masser af arbejde til Birgitte med administration af alverdens forskellige ting.

Så har Birgitte egentlig tid til noget andet end Clausholm Slot? Ja, der er Smuk Fest i Skanderborg! Her mødes et fast hold hvert år. De seneste rejser har væres Syd Afrika og New Zealand.

New Zealand var så stor en oplevelse, så dette land står atter på ønskelisten.

Kammerherre Kim Berner har inviteret til en privat middag for Birgitte og den nærmeste familie.

Tillykke med jubilæet.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Børn og Familie klar med den første kvalitetsrapport

Børn og Familie klar med den første kvalitetsrapport

Rapporten viser, at arbejdet med tidlig opsporing og tidlig indsats for at sikre børns trivsel er på rette vej. Resultaterne er også med til at pege på tre nye indsatsområder ... læs mere
De levende billeder

De levende billeder

Den 1. marts bliver Hadsten Bio 80 år. Rejsebiografen i Østergades Hotel blev nu afløst af en rigtig biograf ... læs mere
Flosset image...

Flosset image…

De to største pengeinstitutter her i landet kæmper med imageproblemer og kundeflugt i stor skala ... læs mere
Generalforsamling i Natteravnene i Hadsten-Hinnerup

Generalforsamling i Natteravnene i Hadsten-Hinnerup

Fommand Heidi Hagen Siem fik et flot genvalg, som formand ... læs mere
Favrskov`s borgmester fylder 60 år

Favrskov`s borgmester fylder 60 år

Nils Borring (S), folkeskolelærer og borgmester i Favrskov Kommune, fylder 60 år 24. februar ... læs mere
Klimaændringer – Den danske vinkel

Klimaændringer – Den danske vinkel

Livestreamet foredrag fra Aarhus universitet ... læs mere
Nyt liv i den gamle hjulfabrik.

Nyt liv i den gamle hjulfabrik.

PingvinNyt har besøgt Direktør Ruben M. Andersen, Loebeshop og han viser os rundt og fortæller hvor langt de nået i deres ny WEB-hotel ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 404.

Ugens naturbilleder nr. 404.

Vinterferien er over os, og det er en kærkommen lejlighed til at komme ud i den friske luft - her kommer du med på en tur ad Østergårdsvej ved Laurbjerg/Houlbjerg ... læs mere
Nu stiger eller falder prisen for mange fjernvarme-kunder

Nu stiger eller falder prisen for mange fjernvarme-kunder

De fleste fjernvarmeforbrugere skal betale mere for at få opvarmet deres bolig i 2019 end i 2018. Det viser nye tal fra Forsyningstilsynet ... læs mere
Der er ved at komme liv tilbage i Hadsten Centret

Der er ved at komme liv tilbage i Hadsten Centret

Det gamle indkøbscenter er godt på vej til at blive omdannet til et sundhedshus ... læs mere
Loading...