|

Socialdemokratiet elsker frikadeller

af Grethe Villadsen, Gitte Lynderup Lauritsen og Rikke Randrup Skåning

Rikke Randrup Skåning

 

Det skulle man ikke tro, når man læser de seneste debatindlæg i forskellige medier fra vores byrådskollegaer fra Venstre, Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti. I debatindlæg tillægges Socialdemokratiet skjulte hensigter, og der skabes frygt og angst for, at Socialdemokratiet i Favrskov kommune er i godt i gang med at afvikle dansk kultur og gode danske højtider. 

Ord skaber virkelighed – og kan give anledning til misforståelser. Sproglige ændringer og forenkling har givet anledning til virakken. 

Baggrunden er sagen vedrørende revision af Favrskov kommunes Mad og måltidspolitik. 

Den socialdemokratiske gruppe har foreslået en sproglig ændring af formuleringen: “Favrskov Kommune vil sikre, at maden er velsmagende og veltilberedt med udgangspunkt i traditioner, højtider og i en alsidig dansk madkultur”.

Vi har foreslået og stemt for den mere enkle formulering: ”Favrskov Kommune vil sikre, at maden er velsmagende og veltilberedt. Menuerne tilberedes med udgangspunkt i sæsonens råvarer og traditioner”.

Når vi har foreslået at udelade ordet “dansk”, hænger det sammen med, at vi med en bredere formulering åbner op for større grad af variation. Som der fortsat skal stå i vores kvalitetsstandard, så vil:

Menuen fastsættes af leverandøren og vælges af borgeren. Der er valgfrihed mellem flere forretter, hovedretter og desserter. Menuerne planlægges, så vidt muligt, ud fra brugernes ønsker og behov, dvs. at de retter, der ønskes, også er de retter, der tilbydes.

Derfor vil den enkelte bruger IKKE komme til at opleve ændringer i forhold til, hvad man i forvejen kender til, og dermed vil man stadig kunne vælge flæskesteg med rødkål til jul og frikadeller på en onsdag.

Den anden sproglige præcisering er, at vi lader ordet traditioner stå alene. Fordi vi mener, at alle de velkendte og bevaringsværdige danske højtider som f.eks. jul, påske, pinse, Mortens aften osv. er en del af alle de mange og forskellige traditioner, man i dag kan opleve i Danmark. 

Så DF, Venstre og Konservative skal ikke frygte for, at Socialdemokratiet er i gang med omskrive samtlige menukort eller at afvikle dansk kultur generelt. Tvært imod. Vi undrer os over den frygt og angst, i fremfører.

Vi har fuld tro på og tillid til, at vores borgere møder lige præcis den mad og de oplevelser, som beboerne og brugerne ønsker, med plads til markering af gamle og nye traditioner i takt med tiden og målgruppens ønsker og behov.

 

På vegne af Socialdemokratiet

Grethe Villadsen, Gitte Lynderup Lauritsen og Rikke Randrup Skåning

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.GLÆDELIG JULEDAG

GLÆDELIG JULEDAG

Kurt Villy fandt en gammel julevise i bedstemors arkiv. For 100 år siden glædede man sig også til julen - og hyggede ... læs mere
Glædelig jul fra HSK Fodbold

Glædelig jul fra HSK Fodbold

     22. december 2020  kl. 22:12   Det går mod lysere tider.  Dagene bliver længere, julens lys bliver tændt lige om lidt, og vi har fået lys på vores nye Kunstgræsbane.  Det betyder, at vi forhåbentligt kan tage fat på 2021 med fornyet gejst og ... læs mere
GLÆDELIG JUL

GLÆDELIG JUL

På denne fantastiske dag, vil vi sige glædelig jul til alle både i Hadsten Håndbold og udenfor ... læs mere
Jule og nytårs hilsen fra Pingvinnyt

Jule og nytårs hilsen fra Pingvinnyt

Til alle vore læsere, vore skribenter, vore annoncører og alle andre, der har berøring med Pingvinnnyt ... læs mere
Intim NYTÅRSMENU for 2020

Intim NYTÅRSMENU for 2020

Afhenting fra Bakkjærsminde Gårdbutik Hammelvej 160 Laurbjerg 8870 Langå På tlf.: 40 17 27 81 e-mail: knud.schou@mail.dk ... læs mere
Mercedes 250 CE er i dag en sjælden klassiker

Mercedes 250 CE er i dag en sjælden klassiker

Af Motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Nu' det jul.........

Nu’ det jul………

af H. J. Buchberg ... læs mere
Spor efter skadedyr i Urtekram fuldkornsgrødris

Spor efter skadedyr i Urtekram fuldkornsgrødris

Midsona Danmark A/S tilbagekalder Urtekram Fuldkornsgrødris 500g ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...