|

Socialdemokratiske restriktioner kvæler østjysk turisme

Af BRITT BAGER, folketingsmedlem (V) – valgt i Østjylland

 BRITT BAGER 

Det er dyrt for Danmark, at den socialdemokratiske regering går enegang og fastholder restriktioner på turisternes adgang til Danmark, mens andre lande følger sundhedsfaglige råd og åbner grænserne for turister.

Det koster titusindvis af arbejdspladser og milliarder i omsætning, skatteindtægter og finansiering til fremtidens velfærd.

Danmark og Østjylland har et kæmpe potentiale som international turistdestination, men regeringens restriktioner spolerer at vi kommer til at realisere det. Gennemsnitligt booker udenlandske turister et hotel i Danmark i 2 dage, men når regeringen kræver mindst 6 overnatninger, lukker vi rigtig mange mennesker ude.

Det bliver dyrt for Østjylland og vores mange turistattraktioner, hoteller, restauranter, campingpladser, sommerhusudlejere og detailhandelen. I Aarhus, Randers, Djursland, Odder og Horsens, som alle har potentiale til at tiltrække endnu flere gæster.

Derfor har Venstre i forhandlingerne med de øvrige partier i Folketinget krævet en sommerpakke, der kan sætte gang i det danske turisme- og oplevelseserhverv. Vi har sikret, at der nu investeres 700 millioner kroner til initiativer, der styrker turismen og sommeroplevelserne i hele Danmark. Og en styrket international markedsføring af Danmark som turistdestination.

Men der er brug for mere. Meget mere. Men den socialdemokratiske regering vil hellere indrette sig efter Enhedslisten og SF end Venstre. Derfor kommer krisen til at udvikle sig videre end den behøver.  

Foreløbig er 240.000 danskere de seneste måneder enten er blevet fyret eller på lønkompensation. Og når hjælpepakkerne udfases, står vi foran en bølge af nye konkurser og massefyringer. Eksportvirksomhederne står foran en kæmpe øretæve, og den hjemlige efterspørgsel har brug for en stærk saltvandsindsprøjtning.

Derfor er der brug for meget mere end det, Venstre kunne få regeringen med på.

Vi skal have genskabt optimismen i dansk erhvervsliv, så der igen skabes arbejdspladser og velstand i Danmark. Venstres plan er fortsat en halvering af momsen, der sætter gang i forbruget og øger Danmarks konkurrenceevne. Fremrykning af skattelettelser til danskerne og de danske virksomheder. Det skal kobles med tryghed for danskere og danske virksomheder med et skatte- og afgiftsstop.

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Efterlyst for knivstikkeri

Efterlyst for knivstikkeri

Midt og Vestjyllands Politi beder om offentlighedens hjælp til af finde en mistænkt. Den 20-årige mand mistænkes for at være gerningsmand til grov vold ... læs mere
Ukrudtsbrænder tændte ild i udhus

Ukrudtsbrænder tændte ild i udhus

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Vis flaget for alle ramt af kræft

Vis flaget for alle ramt af kræft

Det er sommer, det er sol, og det er måske ferie for dig? ... læs mere
Fremlysning af Siberian Husky

Fremlysning af Siberian Husky

Østjyllands Politi søger ejeren af en hund ... læs mere
Pressemeddelelse fra ÆLDRESAGEN

Pressemeddelelse fra ÆLDRESAGEN

Aflyser og udskyder busture og andre aktiviteter ... læs mere
Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: MELLEMKRIGSTIDENS BERLIN ... læs mere
Alle taler om vejret. DMI taler helt hen i vejret…

Alle taler om vejret. DMI taler helt hen i vejret…

Vi skulle have haft det varmt her i juli iflg. DMI’s langtidsprognose ... læs mere
Indbrud

Indbrud

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...