|

Søndervangskolen i Hammel går foran i kampen for Røgfri Fremtid

Som en påskønnelse af elevernes engagement i at forblive røgfri blev der i dag udtrukket 2 x 1000 kroner blandt de 9 klasser i klassetrinene 7 – 9 klasse på Søndervangskolen, der var den eneste skole i kommunen, som havde responderet på henvendelsen fra Kræftens Bekæmpelse om udlodningen af midlerne.

Ellen Rasmussen, formand for Kræftens Bekæmpelse i Favrskov forestod overrækkelsen af pengene, som foreningen havde modtaget som donation fra PingvinNyts ejer, Lars Toft.

De tre klassetrin havde alle arbejdet med undervisningsmaterialet ”X:IT” fra Kræftens Bekæmpelse og alle elever havde indgået den medfølgende Røgfri aftale, som er en aftale, der indgås skriftligt sammen med mindst en af den enkelte elevs forælder.

Ved arrangementet på Søndervangskolen var alle 9 klasser samlet i skolens aula, hvor Ellen Rasmussen, roste eleverne for deres engagement og deltagelse i projektet: ”I er mega seje, fordi I har vist, at det er vigtigt ikke at begynde at ryge. Det er rigtig flot, at I har arbejdet med X:IT og det er dejligt, at skolen her har taget budskabet om Røgfri Fremtid alvorligt. Tænk hvis I bliver den første røgfrie generation i Favrskov!”

Derefter blev der trukket lod om de 2 x 1000 kroner, og det blev 8.C og 8.B, der hver vandt. Pengene går til deres respektive klassekasser.

FAKTA:

Røgfri Fremtid

Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden er gået sammen om at danne partnerskabet Røgfri Fremtid. Målet er, at vi her i Danmark ser de første røgfri generationer fra 2030

Favrskov Kommune er partner i ”Røgfri Fremtid

Byrådet i Favrskov besluttede den 29. maj 2018 at deltage i partnerskabet ”Røgfri Fremtid”, og samtidig blev det besluttet, at den forebyggende undervisning skulle udvides til også at omfatte 6. og 10. klasse, ligesom skolebestyrelserne skulle involveres i arbejdet med de konkrete indsatser på skolerne”, udtaler byrådsmedlem Birgit Liin til PingvinNyt.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Fra det gamle album, Lyngå Skole anno 1907

Fra det gamle album, Lyngå Skole anno 1907

Et dejligt gammelt billede fra Lyngå dukkede op ved en gennemgang på vores arkiv ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 481.

Ugens naturbilleder nr. 481.

Ekstraudgave i anledning af, at høsten er i hus mange steder ... læs mere
Annonce : Ung forvirring i Kronjylland: Egen forsikring, deleforsikring eller ingen forsikring?

Annonce : Ung forvirring i Kronjylland: Egen forsikring, deleforsikring eller ingen forsikring?

STUDIESTART: For mange unge i Kronjylland rimer forsikring på forvirring. For hvilken forsikring er den rigtige, kan man tegne en fælles forsikring i bofællesskabet, og behøver man overhovedet at tegne én? Ja, lyder svaret fra GF Forsikring ... læs mere
Minimumsnormering på ældreområdet.

Minimumsnormering på ældreområdet.

Af Mercedes Czank, Formand Dansk Folkeparti,  Favrskov ... læs mere
Man binder os på mund og hånd...

Man binder os på mund og hånd…

… men man kan ikke binde ånd! ... læs mere
BUM – og så stod tiden stille!

BUM – og så stod tiden stille!

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Sådan siger vi i Hadsten blandede Kor, som nu starter ny sæson onsdag den 26. august kl. 19.30 ... læs mere
Loading...