|

Søndervangskolen i Hammel går foran i kampen for Røgfri Fremtid

Som en påskønnelse af elevernes engagement i at forblive røgfri blev der i dag udtrukket 2 x 1000 kroner blandt de 9 klasser i klassetrinene 7 – 9 klasse på Søndervangskolen, der var den eneste skole i kommunen, som havde responderet på henvendelsen fra Kræftens Bekæmpelse om udlodningen af midlerne.

Ellen Rasmussen, formand for Kræftens Bekæmpelse i Favrskov forestod overrækkelsen af pengene, som foreningen havde modtaget som donation fra PingvinNyts ejer, Lars Toft.

De tre klassetrin havde alle arbejdet med undervisningsmaterialet ”X:IT” fra Kræftens Bekæmpelse og alle elever havde indgået den medfølgende Røgfri aftale, som er en aftale, der indgås skriftligt sammen med mindst en af den enkelte elevs forælder.

Ved arrangementet på Søndervangskolen var alle 9 klasser samlet i skolens aula, hvor Ellen Rasmussen, roste eleverne for deres engagement og deltagelse i projektet: ”I er mega seje, fordi I har vist, at det er vigtigt ikke at begynde at ryge. Det er rigtig flot, at I har arbejdet med X:IT og det er dejligt, at skolen her har taget budskabet om Røgfri Fremtid alvorligt. Tænk hvis I bliver den første røgfrie generation i Favrskov!”

Derefter blev der trukket lod om de 2 x 1000 kroner, og det blev 8.C og 8.B, der hver vandt. Pengene går til deres respektive klassekasser.

FAKTA:

Røgfri Fremtid

Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden er gået sammen om at danne partnerskabet Røgfri Fremtid. Målet er, at vi her i Danmark ser de første røgfri generationer fra 2030

Favrskov Kommune er partner i ”Røgfri Fremtid

Byrådet i Favrskov besluttede den 29. maj 2018 at deltage i partnerskabet ”Røgfri Fremtid”, og samtidig blev det besluttet, at den forebyggende undervisning skulle udvides til også at omfatte 6. og 10. klasse, ligesom skolebestyrelserne skulle involveres i arbejdet med de konkrete indsatser på skolerne”, udtaler byrådsmedlem Birgit Liin til PingvinNyt.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Modelbane Europa fejrer 25-års jubilæum

Modelbane Europa fejrer 25-års jubilæum

Åbent hus søndag den 8. august kl. 10:30 – 17:00 ... læs mere
Guldager, Marstrand-Jørgensen og Romer

Guldager, Marstrand-Jørgensen og Romer

I efteråret besøger flere store, danske forfatternavne bibliotekerne i Favrskov ... læs mere
Kom til Sommersalg

Kom til Sommersalg

XL GADEBERG åbner for sommersalg ... læs mere
Stumpemarked

Stumpemarked

Stumpemarked for traktorer, motorer og ting relateret til disse 31. juli 2021 ... læs mere
Har du husket alt til ferien?

Har du husket alt til ferien?

Kom ned på dit lokale apotek ... læs mere
UD I NATUREN (29)

UD I NATUREN (29)

Sommeren er over os. Dette har givet anledning til en cocktail af sommermotiver ... læs mere
Boligpriserne steg igen i juni måned

Boligpriserne steg igen i juni måned

Nye tal fra Boligsidens Markedsindeks viser, at salgspriserne på huse, lejligheder og sommerhuse steg igen i juni ... læs mere
Kom med til Stafet for Livet

Kom med til Stafet for Livet

Se, hvor dejligt det var for 2 år siden ... læs mere
En kommune i sammenhæng

En kommune i sammenhæng

Af René Schneider, Rækkevej 4, 8370 Hadsten, Byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti www.reneschneider.dk ... læs mere
Loading...