|

SOMMERTID ER FORBI. URET & HAVEMØBLER ER STILLET TILBAGE – BRUG DIN VILJESTYRKE TIL VandringMedForandring – og hold fast i at komme ud hver dag

Af økonomi- & erhvervscoach, certificeret arbejdslystkonsulent

Bente Nørgaard, Nørgaard-Coaching

Bente Nørgaard

 

Når den mørke tid begynder, bliver vejret også køligere. Det bliver sværere at komme ud og afslutte sidste del af af køkken- og prydhaven eller holde fast i den daglige gåtur, hvis du ikke har en hund, som bjæffer ”luft mig”. Jeg er typen, som går ture med den hund, som jeg ikke har. Jeg har brug for at blive luftet – helst hver dag – nyder at gå i naturen. Nydelse er vigtig for hjernen – og virker som balsam for sjælen.

Vi har brug for energi. Det får vi bl.a. fra vores søvn. Anbefalingen lyder på +1 time i den mørke tid på året, som svarer til 8-9 timers søvn i døgnet. Det er vigtigt at få fyldt energi-beholderen. Husk også at tjekke, at den ikke går tom – ligesom at tjekke bilens tank for brændstof, som vi heller ikke bryder os om at køre tom. Det giver bøvl – ligesom vi oplever bøvl, når vi mangler søvn.

Motion er sundt for kroppen ved at bevæge os fysisk – men ligeså vigtigt er det for vores psykiske liv med mental sundhed. Anbefalingen lyder på ½ times daglig motion. Det er rigtig sundt at gå, når du får pulsen op. Det gør du med 100 skridt på 1 minut. Prøv at tjekke når du går ture i forskellige områder. Blød motion er sundere end hård motion – og særligt hvis du er stresset, må du slet ikke dyrke hård motion. Mærk efter hvad der er bedst for dig og hold dig i gang. Kniber det med at gå dig i gang, så brug viljestyrken til at holde fast i dine gode gåvaner fra de lyse timer. Erstat SKAL med VIL, så bliver KAN meget lettere.

Der er direkte linje mellem stress og åndedræt. Stress er en tilstand, så derfor kan du træde ud af stresstilstanden igen – ligesom da du trådte ind. Du må have højest 12 ind- og udåndinger på 1 minut. Positiv stress er sundt, når vi skal gøre vores ypperste – ligesom da stenaldermanden gik på jagt og mødte en sabeltiger; så holdt han vejret, mens han var på vagt med livet på spil. Når faren var ovre, trak han igen vejret dybt. Alt var godt. Positiv stress må kun vare kort tid, så skal vi geare ned igen. Din bil kan heller ikke køre i konstant topfart. Forestil dig omgivelserne i trafikken, som bliver til din adfærd i hverdagen og på job.

VandringMedForandring er ét af mine projekter i Nørgaard-Coaching. Der sker noget positivt mentalt – en forandring når vi går ud i naturen, hvor det fysiske skridt-for-skridt smelter sammen med det mentale. Vi øger både vores effektivitet og kreativitet væsentligt. Jeg hjælper derfor med at bringe naturen mere ind i vores hverdag og vores arbejdsdag – uden negativ overskrift. Brug naturen til at øge fokus – nå mere på kortere tid. Tid er en knap ressource og tid er vilkår med 24/7/365. Tempoknappen er for længst trykket i bund ”derude”. Det hjælper ikke med hverken pisk eller gulerod og pedalen igennem gulvet. Jeg bringer 7 helt andre knapper i spil på motivation for at skabe god arbejdslyst i hverdag og på job. Det er bundlinje med mening.

I søndags deltog jeg på Familiemessen i Hadsten Hallen, hvor jeg havde en udendørsstand v/ Hal A. Rigtig mange besøgende synes, at det var synd, at jeg stod udenfor i regnen. Spurgte om jeg var sat uden for døren, om der ikke var plads til mig. De undrede sig, da jeg fortalte, at jeg sørme selv havde valgt at stå ude. For mig giver det ikke mening at præsentere VandringMedForandring; bringe naturen i vores hverdag og arbejdsdag fra en indendørs stand. Jeg tager egen medicin – og går forrest ved at GØRE.

Om det regnede? JA, vi fik flere byger. Solen skinnede også flere gange – og på et tidspunkt så jeg en rigtig flot regnbue – wauw! Mit motto er, at der ikke er forkert vejr, men masser af forkert påklædning. Om jeg frøs? JA, det gjorde jeg da, fordi jeg jo stod på en stand og havde begrænset bevægelsesplads. Når jeg vandrer, er det sjældent, at jeg fryser. Det handler netop om at gå sig i gang – og holde sig i gang. Så går det godt.

Om VandringMedForandring er et Vandrelaug? Nej, egentlig ikke. Er du nysgerrig på at høre mere; snakke vandring, gåtur, gåmøder, events, foredrag om stress & trivsel i virksomheden eller privat, så kontakt mig.

 

Bente Nørgaard

https://www.noergaard-coaching.dk/vandringmedforandring.html

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Når musik bliver grøn - og hjælper til at fremme tilplantning af nye Folkeskove.

Når musik bliver grøn – og hjælper til at fremme tilplantning af nye Folkeskove.

Growing Trees Network Foundation har udnævnt producer og sangskriver OYA til Ambassadør ... læs mere
Fiskerhytte på en stand

Fiskerhytte på en stand

Ny workshop for børnefamilier hos Modelbane Europa ... læs mere
Fra det gamle album i Hadsten Lokalarkiv

Fra det gamle album i Hadsten Lokalarkiv

På motorcykle og med automobil i 1917 og 1924 ... læs mere
700 tyrolere festede løs i VestjyskBANK Arena i Hadsten

700 tyrolere festede løs i VestjyskBANK Arena i Hadsten

For 5. år afholdt Hadsten Håndbold den nu snart traditionsrige Hadsten Bierfest, hvor over 700 tyrolerklædte gæster, skabte en fantastisk fest fra 12:00-20:00 i VestjyskBANK Arena i lørdags ... læs mere
Så er HØST på gaden

Så er HØST på gaden

af Rikke Møller Antvorskov ... læs mere
Efterlysning Østjyllands Politi beder om hjælp til at finde Julie

Efterlysning Østjyllands Politi beder om hjælp til at finde Julie

Østjyllands Politi beder offentligheden om hjælp til at finde 58-årige Julie Nathanielsen, der ikke er set siden den 8. januar 2020 ... læs mere
Indbrud i Hammel

Indbrud i Hammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Djøf erkender: De offentligt ansatte er druknet i bureaukrati!

Djøf erkender: De offentligt ansatte er druknet i bureaukrati!

De lyder næsten for godt til at være sandt. Og det er det også… ... læs mere
Den 26. Februar 19.00 holder HSK Fodbold ekstraordnær generalforsamling.

Den 26. Februar 19.00 holder HSK Fodbold ekstraordnær generalforsamling.

Sted: NMT-BYENS ARENA, Klubhuset, Skovvangsvej 20, Hadsten ... læs mere
Klip fra Lions Nytårskoncert 2020

Klip fra Lions Nytårskoncert 2020

Lions Nytårskoncert med Prinsens Musikkorps var en succes, som bør efterfølges. Her er nogle klip ... læs mere
Loading...