|

Sorteringen breder sig helt naturligt i Favrskov

Favrskov Forsyning er i fuld gang med at køre skraldespande og containere ud til de kommunale bygninger.

Først kom der affaldssortering hos borgerne, og nu følger de kommunale bygninger trop. Det er en helt naturlig udvikling, siger to af de involverede udvalgsformænd.

1. marts går daginstitutionerne i gang med at sortere deres affald, og 1. april gør alle andre institutioner, administrationsbygninger, sundhedscentre, plejecentre, kulturhuse og kommunale haller det samme.

Kun fire skoler er med fra 1. april, og det er Haldum-Hinnerup Skolen, Lilleåskolen i Laurbjerg, Bavnehøjskolen i Hadsten og Søndervangskolen i Hammel. De fire skoler har valgt at være pilotskoler, så det er muligt at få erfaringer, før sorteringen bredes ud til samtlige skoler. Derfor er der også udvalgt små og store skoler med forskellige bygningsforhold, så det er muligt at evaluere på forskellige forhold.

Det er planen, at de øvrige skoler og fritidstilbud kommer med i ordningen i løbet af 2020.

Der er indkøbt forskellige affaldsspande og stativer til bygningerne, så det fremadrettet er muligt at sortere i tre enheder: Papir og småt pap, emballage som plastik, glas og metal og restaffald.

 

Birgit Liin

Sorteringsordningen hænger sammen med indsatsen for at genanvende så meget som muligt af affaldet. Og ifølge Birgit Liin, formand for Børne- og Skoleudvalget, giver det netop god mening.

– På daginstitutionsområdet ved jeg, at vi har haft forældre, der har efterspurgt en sorteringsordning, da de er vant til at sortere i deres egen husholdning. Det er en helt naturlig udvikling, at vi nu breder affaldssorteringen ud til de kommunale bygninger, da det er oplagt, at vi også der kan bidrage til at øge genanvendelsen af affaldet. Børnene er vores fremtid, så det handler også om, at vi opdrager dem til at bidrage og gøre noget godt for miljøet, understreger Birgit Liin.

  Anders G. -christensen

Anders G. Christensen, formand for Teknik- og Miljøudvalget, glæder sig også over, at sorteringen breder sig.

– Jeg vil kalde det et samskabelsesprojekt, hvor vi sammen er med til at skabe en merværdi til glæde for os alle. Det handler om at fortælle, at det faktisk nytter noget at sortere og genanvende, så folk får ejerskab til projektet og kan se den gode mening med det. I forhold til miljøet tror jeg, at den enkelte borger til tider mister modet og ikke kan se, hvad han eller hun egentlig kan gøre. Der ligger affaldssorteringen lige til højrebenet, hvor det nytter, og den fælles indsats er yderst effektfuld, siger Anders G. Christensen.

Kultur- og Fritidsudvalget er sammen med Social- og Sundhedsudvalget også involveret i projektet, der både politisk og administrativt dermed må siges at være tværgående.

Favrskov Forsyning får en vigtig rolle i forhold til skolerne, da det handler om at motivere omkring 6.500 elever til at sortere korrekt. Derfor tager Favrskov Forsyning rundt på skolerne i forbindelse med introduktionen af den nye affaldsordning. De to første uger af april står Klima Favrskov for at sætte fokus på klimaet, og sorteringen på de fire pilotskoler starter netop op i tilknytning til de to klimauger.

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Ugens naturbilleder nr. 434.

Ugens naturbilleder nr. 434.

Det er ikke meget blå himmel september har budt på indtil nu. Vi må jo ha' noget til gode. Idag kommer du med på tur i skov og ved mark ... læs mere
Er der en voksen til stede?

Er der en voksen til stede?

”Hensyn-sygen” på Københavns Universitet er atter brudt ud ... læs mere
Ny storparcel i Hadsten i udbud

Ny storparcel i Hadsten i udbud

Storparcellen på Gl. Sellingvej 12 i Hadsten bliver udbudt til tæt-lav bebyggelse i to etager ... læs mere
ET GAMMELT POSTKORT MED ET MEJERI

ET GAMMELT POSTKORT MED ET MEJERI

En mejeriejer, en boghandler, en førstelærer. Alle medvirkende til en aktiv og levende stationsby, og alle bidrog de til dette fine postkort fra Hadsten ... læs mere
Rekordstor tilslutning til Kunst i Favrskov

Rekordstor tilslutning til Kunst i Favrskov

 Den 21. - 22. september  kl. 10 - 17 i Søften ... læs mere
Færdselsuheld i Hinnerup

Færdselsuheld i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
HSK samarbejder med anden fodboldklub

HSK samarbejder med anden fodboldklub

Holdsamarbejder er ikke altid "lutter lagkage", men jeg er glad for, at jeg kan berette om en god historie fra pigefodboldens verden ... læs mere
Litterære filmaftener i Hadsten og Hammel

Litterære filmaftener i Hadsten og Hammel

Kom til en hyggelig aften i den lokale biograf med læseinspiration og film ... læs mere
Østjyllands Politi søger medlemmer til borgerråd

Østjyllands Politi søger medlemmer til borgerråd

Østjyllands Politi opretter to nye borgerråd, hvor frivillige borgere får mulighed for både at dele deres oplevelser med politiet og drøfte nye tiltag. Målet er at sikre en tæt dialog og inddragelse af borgernes perspektiv ... læs mere
Pilotprojekt i Sundhedshuset i Hadsten

Pilotprojekt i Sundhedshuset i Hadsten

Til Alle Patient foreninger – Pensionist foreninger – Ældresagen i Favrskov Kommune ... læs mere
Indbrud i Hinnerup

Indbrud i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...