|

Sorteringen breder sig helt naturligt i Favrskov

Favrskov Forsyning er i fuld gang med at køre skraldespande og containere ud til de kommunale bygninger.

Først kom der affaldssortering hos borgerne, og nu følger de kommunale bygninger trop. Det er en helt naturlig udvikling, siger to af de involverede udvalgsformænd.

1. marts går daginstitutionerne i gang med at sortere deres affald, og 1. april gør alle andre institutioner, administrationsbygninger, sundhedscentre, plejecentre, kulturhuse og kommunale haller det samme.

Kun fire skoler er med fra 1. april, og det er Haldum-Hinnerup Skolen, Lilleåskolen i Laurbjerg, Bavnehøjskolen i Hadsten og Søndervangskolen i Hammel. De fire skoler har valgt at være pilotskoler, så det er muligt at få erfaringer, før sorteringen bredes ud til samtlige skoler. Derfor er der også udvalgt små og store skoler med forskellige bygningsforhold, så det er muligt at evaluere på forskellige forhold.

Det er planen, at de øvrige skoler og fritidstilbud kommer med i ordningen i løbet af 2020.

Der er indkøbt forskellige affaldsspande og stativer til bygningerne, så det fremadrettet er muligt at sortere i tre enheder: Papir og småt pap, emballage som plastik, glas og metal og restaffald.

 

Birgit Liin

Sorteringsordningen hænger sammen med indsatsen for at genanvende så meget som muligt af affaldet. Og ifølge Birgit Liin, formand for Børne- og Skoleudvalget, giver det netop god mening.

– På daginstitutionsområdet ved jeg, at vi har haft forældre, der har efterspurgt en sorteringsordning, da de er vant til at sortere i deres egen husholdning. Det er en helt naturlig udvikling, at vi nu breder affaldssorteringen ud til de kommunale bygninger, da det er oplagt, at vi også der kan bidrage til at øge genanvendelsen af affaldet. Børnene er vores fremtid, så det handler også om, at vi opdrager dem til at bidrage og gøre noget godt for miljøet, understreger Birgit Liin.

  Anders G. -christensen

Anders G. Christensen, formand for Teknik- og Miljøudvalget, glæder sig også over, at sorteringen breder sig.

– Jeg vil kalde det et samskabelsesprojekt, hvor vi sammen er med til at skabe en merværdi til glæde for os alle. Det handler om at fortælle, at det faktisk nytter noget at sortere og genanvende, så folk får ejerskab til projektet og kan se den gode mening med det. I forhold til miljøet tror jeg, at den enkelte borger til tider mister modet og ikke kan se, hvad han eller hun egentlig kan gøre. Der ligger affaldssorteringen lige til højrebenet, hvor det nytter, og den fælles indsats er yderst effektfuld, siger Anders G. Christensen.

Kultur- og Fritidsudvalget er sammen med Social- og Sundhedsudvalget også involveret i projektet, der både politisk og administrativt dermed må siges at være tværgående.

Favrskov Forsyning får en vigtig rolle i forhold til skolerne, da det handler om at motivere omkring 6.500 elever til at sortere korrekt. Derfor tager Favrskov Forsyning rundt på skolerne i forbindelse med introduktionen af den nye affaldsordning. De to første uger af april står Klima Favrskov for at sætte fokus på klimaet, og sorteringen på de fire pilotskoler starter netop op i tilknytning til de to klimauger.

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.DET ER DERIGENNEM, LYSET SLIPPER IND

DET ER DERIGENNEM, LYSET SLIPPER IND

Forleden oplevede jeg i Favrskov Revyen et Leonard Cohen-inspireret nummer. Det fik mig til at genlæse denne fremragende klumme af Ole Juul. Uanset hvor sort det ser ud, må man tro på fremtiden. På at lyset slipper ind ... læs mere
Er Falck ved at køre sig selv i grøften?

Er Falck ved at køre sig selv i grøften?

Set i lyset af den beskidte møgsag i Region Syd, hvor Falck blev taget med bukserne nede, er det ubegribeligt, at de vil behandle trofaste kunder som jaget vildt for aggressive telefonsælgere ... læs mere
Afrimning af køleskab gik galt

Afrimning af køleskab gik galt

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
9.april 1940 og 9. april 1945

9.april 1940 og 9. april 1945

Af Herluf Nydam , Lokalarkivet ... læs mere
Barndommen har en værdi i sig selv

Barndommen har en værdi i sig selv

Af byrådsmedlem Birgit Liin (V), medlem af Favrskov Byråd, Formand for Børne- og Skoleudvalget, Hvidtjørnevej 3, Laurbjerg, 8870 Langå ... læs mere
Gasolin Auktion på Værket i Randers

Gasolin Auktion på Værket i Randers

PingvinNyts fotograf Rudi Daugsch besøgte auktionen og fortæller derfra ... læs mere
Hvor ofte vasker og pudser du dine vinduer?   

Hvor ofte vasker og pudser du dine vinduer?  

Der stor forskel på hvor tit danskere vasker deres vinduer ... læs mere
Revyen favnede langt bredere i år

Revyen favnede langt bredere i år

Anmeldelse af Fvh. redaktør Sven Erik Ginge ... læs mere
Tag på virksomhedsbesøg i klimaugerne

Tag på virksomhedsbesøg i klimaugerne

Flere af Favrskovs virksomheder inviterer indenfor i Klimaugerne 2019. Se her hvor og hvornår ... læs mere
Flot søgning til erhvervsuddannelserne i Favrskov

Flot søgning til erhvervsuddannelserne i Favrskov

Søgningen til erhvervsuddannelserne har i Favrskov taget et flot hop til knap 23 procent. Favrskov er dermed tæt på at opfylde 2020-målet om, at hver fjerde elev skal vælge en erhvervsuddannelse ... læs mere
Loading...