|

Sparekniven truer de ældre

af Charlotte Green byrådsmedlem og folketingskanda for Det Konservative Folkeparti

Charlotte Green

 

Debatoplæg

Favrskovs økonomi er udfordret af en række anbringelser til adskillige mio. kr. Den slags udgifter kan man normalt ikke styre, og der afsættes per sær gammel tradition ikke bufferpenge til dette. Lige i denne sammenhæng kendte man dog personerne, da det handler om, at de er fyldt 18 år og er derfor flyttet fra Børne- og Ungeområdet til Voksenområdet, og dermed haft en overgang mellem to forskellige forvaltninger. Det er en af den slags overgange i de offentlige systemer, som ofte giver udfordringer for borgerne. Hvorom alting er, havde man ikke set det komme, og kommunen er derfor på jagt efter besparelser, som kan gennemføres allerede i morgen. Byrådet har så lige fået præsenteret et sparekatalog, der skal “genoprette” økonomien. 

 

Men spareforslagene rammer urimeligt. Der er allerede i maj gennemført en besparelse på 0,4 mio kr afsat til ensomme ældre. De penge blev flyttet til Handicap. Begrundelsen for besparelsen var, at de mange frivillige kunne klare opgaven, men nu kommer så et forslag om at spare de frivillige og madlavning på plejecentrene væk allerede efter sommerferien, gevinst 0,5 mio kr. yderligere. Endelig foreslår man fra næste år at fjerne hele 2,7 mio. kr. om året fra ældreområdet. Det svarer til hele den pulje til værdig ældrepleje, som kom fra Folketinget, samt frivilligmidlerne! 

 

Det er simpelthen uværdig politik at fjerne alle de midler, der skaber mere værdighed og livskvalitet for vores mest svækkede ældre medborgere, der har tjent samfundet et langt liv. Det kan konservative ikke støtte. Vi ønsker en værdig ældrepolitik. Overforbruget må tages af kassen eller udsættelse af overflødige prestigeprojekter på vejområdet. Vi skylder først og fremmest vores borgere en værdig tilværelse og ikke mindst alderdom. Der er også en stor social og forebyggende værdi i de midler, som foreslås fjernet. 

 

Sagen behandles lige nu i de forskellige udvalg, og socialudvalget har ønsket at fjerne frivilligmidlerne. Udvalget er i deres indstilling ikke gået hele vejen, men foreslået, at besparelserne på værdighedspengene blev udsat til budgetforhandlingerne. Det er bare heller ikke betryggende for de ældre, for dermed er forslaget stadig i spil og området kan sagtens være 2,7 mio. fattigere til næste år. Konservative foreslår, at hele spareforslaget på svage ældre skal af bordet, så pengene bliver, hvor de hører til. Det kan ikke være rigtigt at vores svageste borgere skal betale for uforudsete anbringelser. Der må være anden polstring, der skal væk først.

 

Med venlig hilsen

Charlotte Green

Byrådsmedlem og Folketingskandidat

 

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Fra det gamle album, Lyngå Skole anno 1907

Fra det gamle album, Lyngå Skole anno 1907

Et dejligt gammelt billede fra Lyngå dukkede op ved en gennemgang på vores arkiv ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 481.

Ugens naturbilleder nr. 481.

Ekstraudgave i anledning af, at høsten er i hus mange steder ... læs mere
Annonce : Ung forvirring i Kronjylland: Egen forsikring, deleforsikring eller ingen forsikring?

Annonce : Ung forvirring i Kronjylland: Egen forsikring, deleforsikring eller ingen forsikring?

STUDIESTART: For mange unge i Kronjylland rimer forsikring på forvirring. For hvilken forsikring er den rigtige, kan man tegne en fælles forsikring i bofællesskabet, og behøver man overhovedet at tegne én? Ja, lyder svaret fra GF Forsikring ... læs mere
Minimumsnormering på ældreområdet.

Minimumsnormering på ældreområdet.

Af Mercedes Czank, Formand Dansk Folkeparti,  Favrskov ... læs mere
Man binder os på mund og hånd...

Man binder os på mund og hånd…

… men man kan ikke binde ånd! ... læs mere
BUM – og så stod tiden stille!

BUM – og så stod tiden stille!

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Sådan siger vi i Hadsten blandede Kor, som nu starter ny sæson onsdag den 26. august kl. 19.30 ... læs mere
Loading...