|

Stor tilfredshed med kultursatsning

Mere end 2300 deltagere gæstede teaterforestillingen ”Spådommen om Høje Stene”. En forestilling, der gav deltagerne en unik oplevelse og samtidig formidlede Favrskovs historie midt i den grønne natur.

Foto : ”Gorm Branderup, Skæg & Ballade/Europæisk Kulturregion”.

 

1145 nåede at sikre sig billet, inden Favrskov Kommune i begyndelsen af juni måtte melde alt udsolgt. Derudover deltog cirka 1200 elever i forestillinger og testforestillinger på skoledage, og dermed har mere end 2300 gæster sanset sig tilbage til jernalderens univers. Formand for Kultur- og Fritidsudvalget Steen Thomasen (A) er glad og stolt over den store opbakning til teaterforestillingen.

– Det er uden tvivl den største kulturelle oplevelse i Favrskov Kommunes historie –  målt på antal gæster, budget og på de mange positive tilbagemeldinger fra deltagerne. Teatret Wunderland leverede en forestilling af høj kvalitet, og det har vist sig, at det godt kan betale sig at sætte barren højt. Med forestillingen har vi vist, at vi sagtens kan byde på store kulturevents, selvom vi ikke har en stor og bærende kulturinstitution som et museum eller et teater. Vi brugte i stedet naturen og den unikke historie som udgangspunkt, og det gjorde oplevelsen til noget helt særligt, siger Steen Thomasen.  

Stor lokal opbakning til forestillingen

Med et budget på 1,7 millioner kroner var projektet finansieret af mange økonomiske bidragsydere, og dertil kom en stor lokal – og frivillig – opbakning til projektet.

– Forestillingen var ikke blevet den samme uden alle de frivillige, der blandt andet har bemandet kaffe- og garderobebod, sørget for picnickurve, lagt skov, maskiner og materialer til. Det frivillige element har skabt en helt særlig gæstfrihed i forbindelse med forestillingen, og den kan man ikke købe for penge, roser Steen Thomasen.

Formidling af skibssætningen i fremtiden

”Spådommen om Høje Stene” tager udgangspunkt i fundet af en skibssætning – en gravplads fra jernalderen, der efter offergaverne at dømme kan være sidste hvilested for en af Jyllands første konger. Teaterforestillingen var én måde at formidle fundet på, men der kan være mere på vej i årene, der kommer.

– Vi har et stykke enestående historie i Favrskov, og der bliver arbejdet på mange niveauer for at finde ud af, hvordan den historie kan formidles fremover, slutter Steen Thomasen.

Yderligere information:

Steen Thomasen, formand for Kultur- og Fritidsudvalget, 20 68 58 03

Ulla Egeberg, kultur- og fritidschef, 28 10 13 69

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Sigtet for at true med at skyde piges hest

Sigtet for at true med at skyde piges hest

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Udeklarerede hasselnødder i müsli

Udeklarerede hasselnødder i müsli

Tilbagrtrukne Fødevarer ... læs mere
NABOHJÆLP

NABOHJÆLP

Nabohjælp, fusk, vennetjeneste, sort arbejde. Ja tak Mere af det. Læs Ole Juuls klumme ... læs mere
God nattevagtsdækning på plejecentrene

God nattevagtsdækning på plejecentrene

Foranlediget af Ældrerådet blev det med 2019-budgettet besluttet at gennemføre en undersøgelse af bemandingen om natten på plejecentrene ... læs mere
Hvad så, Laurbjerg?

Hvad så, Laurbjerg?

Vores nye transportminister vil tage alle vedtagne trafikprojekter op til fornyet overvejelse. Det kommer måske til at gå ud over trinbrættet i Laurbjerg ... læs mere
Klimapopulisme er det nye sort

Klimapopulisme er det nye sort

Alle snakker om klima – (stort set) ingen gør noget ved det… ... læs mere
Indbrud i Hadsten

Indbrud i Hadsten

Østjtllands Politi oplyser ... læs mere
Nyhed fra HSK fodbold : Morten Andresen er stoppet som ungdomsformand

Nyhed fra HSK fodbold : Morten Andresen er stoppet som ungdomsformand

Morten Andresen, der siden 2015 har været ungdomsformand i HSK Fodbold, har valgt at stoppe pr. 30. juni 2019 ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 425.

Ugens naturbilleder nr. 425.

Vi kan vist hurtigt blive enige om, at sommervejret ikke ligefrem har vist sig fra sin bedste side den seneste uge. Men det skal ikke forhindre os i at nyde naturen ... læs mere
Indbrud på Skyttevænget

Indbrud på Skyttevænget

Østjyallands Politi oplyser ... læs mere
45 nye boliggrunde er klar

45 nye boliggrunde er klar

Favrskov Kommune tilbyder nye grunde ... læs mere
Læserbrev : En meget betænkelig tankegang:

Læserbrev : En meget betænkelig tankegang:

Af Niels Kallehave, Tåsingevej 22 8370 Hadsten Tlf.: 28495571 ... læs mere
Loading...