|

Sundhedscaféen i Hadsten inviterer kapaciteter indenfor

Sammen med de lokale patientforeninger har Favrskov Kommune en sundhedscafe 2. onsdag i måneden i sundhedscentret i Hadsten. I løbet af foråret gæster forskellige fagfolk cafeen med spændende oplæg.

Hvad er rygerlunger, og hvordan lever man med sygdommen? Hvordan lever man et meningsfuldt liv i kørestol? Hvad er en livsstilssygdom, og hvordan kan man komme videre oven på en sorg? Det er nogle af de spørgsmål, du kan få svar på, hvis du deltager i sundhedscafeen i løbet af foråret.

Birgitte Holm Andersen, sundhedschef i Favrskov Kommune, glæder sig over, at det er lykkes at hente kapaciteter på forskellige fagområder til kommunen for at holde oplæg.

– Jens Holst kommer og fortæller om et liv med handicap. Han har haft sclerose i 12 år, men er et meget aktivt menneske. Han er en rigtig god formidler og spændende at lytte til. Overlæge Tina Brandt Sørensen er ekspert i KOL, der står for Kronisk Obstruktiv Lungelidelse, også kaldet rygerlunger. Hun er en efterspurgt foredragsholder, fordi hun dels har stor viden på området, dels er dygtig til at formidle den viden videre, siger Birgitte Holm Andersen.

Favrskov Kommune samarbejder med de lokale patientforeninger om sundhedscafeen. Det er Diabetesforeningen, Hjerteforeningen, Kræftens Bekæmpelse, Scleroseforeningen og Dansk Handicapråd.


Aase Damgaard, der er formand for den lokale afdeling af Kræftens Bekæmpelse, kalder sundhedscafeen for et godt tilbud til alle i kommunen.
– Det er vigtigt at understrege, at man ikke behøver at være medlem af en af foreningerne for at deltage i cafeen. Alle er velkomne til at bruge det gratis tilbud. Man behøver altså heller ikke at være syg for at være med. Mange interesserer sig for sundhed og vil gerne have viden om forskellige emner. Det kan de få ved at komme i cafeen, lyder det fra Aase Damgaard.

Sundhed handler også om at have et godt netværk, og der har sundhedscafeen også sin berettigelse, siger Birgitte Holm Andersen:
– Man får lejlighed til at mødes med andre og tage en snak, måske knytte nye venskaber. Erfaringsudveksling er gavnligt for os alle, uanset vores livssituation. Desuden er det også muligt at få målt sit blodtryk i forbindelse med cafeen.

Foredrag i sundhedscafeen, foråret 2011:

9. februar:
Hvad er en livsstilssygdom, hvilke risikofaktorer er der, og hvordan forebygger man en livsstilssygdom“. Af Hanne Andersen, regionsleder af Hjerteforeningens Rådgivningscenter i Århus.

 

9. marts:
Livet med handicap” af Jens Holst, som fik konstateret sclerose for 12 år siden og i dag sidder permanent i kørestol. På trods af sit handicap har Jens en aktiv og spændende hverdag, som han gerne vil inspirere andre med. I 2009 kørte Jens i sin kørestol fra Skagen til København med det formål at samle penge ind til bedre forhold for handicappede kørestolsbrugere. Senest var Jens nomineret og blandt finalisterne som Årets Østjyde 2010.

 

13. april:
At tage vare på sjælen – om at anvende meditation i sin nuværende situation”. Af teolog Svend Kjærgaard. Når man er kommet ud for en alvorlig situation i livet, bliver det ofte en vedvarende eller livslang opgave at drage omsorg for sig selv som menneske. Det vil sige at lytte til sig selv, arbejde med afspænding og tænke over, hvad er nu det vigtigste i livet.

 

11. maj:
KOL – Hvad er det? Og hvad gør man ved det?” Af Tina Brandt Sørensen, overlæge og speciallæge i lungesygdomme på Regionshospitalet Horsens og Brædstrup. Kom og hør den efterspurgte og anerkendte overlæge fortælle levende om den store livsstilssygdom KOL, der står for Kronisk Obstruktiv Lungelidelse, tidligere kaldet “Rygerlunger”.

 

8. juni:
Lær at leve med kronisk sygdom” – et gratis kursustilbud til voksne med kronisk sygdom samt deres pårørende. Af instruktører på kurset ”Lær at leve med kronisk sygdom”.

 

Sundhedscafeen foregår i Favrskov Sundhedscenter, Hovvej 76, Hadsten kl. 19-21.

 

Yderlig information:

Lotte Gerdes, sundhedskonsulent, Favrskov Kommune, 21 16 27 46

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Regulering af satser for tabt arbejdsfortjeneste

Regulering af satser for tabt arbejdsfortjeneste

På grund af fejl i enkelte satser orienterer KL nu om muligheden for at få ens sag behandlet på ny ... læs mere
S straffer Favrskov

S straffer Favrskov

af Ken Richter, Hejrevej 12, 8382 Hinnerup ... læs mere
Indbrud i Ulstrup

Indbrud i Ulstrup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
VENSTRE HAR FREMGANG

VENSTRE HAR FREMGANG

Af formand for Venstre i Favrskov, Michael Jensen ... læs mere
Comedy Night vender tilbage til Hadsten

Comedy Night vender tilbage til Hadsten

Af Simon Olsen, Salgs- & Eventchefen i Hadsten Håndbold ... læs mere
Trækker sig fra sit topjob i FN-panelet

Trækker sig fra sit topjob i FN-panelet

Helle Thorning-Schmidt vil alligevel ikke jagte skatteunddragere ... læs mere
Den ultimative lyd af forår

Den ultimative lyd af forår

Kun en uges tid efter kyndelmisse synger lærken ... læs mere
Stormskader i Favrskov

Stormskader i Favrskov

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
NYE BORGERE ER MEGET VELKOMNE I FAVRSKOV

NYE BORGERE ER MEGET VELKOMNE I FAVRSKOV

Af Birgit Liin, medlem af Favrskov Byråd, formand for Børne- og Skoleudvalget og borgmesterkandidat for Venstre ... læs mere
Loading...