|

Svar til spørgsmål stillet af TV2 Østjylland

Allan Tarp, regionskandidat for liste Q, afskaf tvangsklasser

Allan Tarp

 

Hvilke tre konkrete løfter vil I give til vælgerne?

  1. Regionerne skal tage det forbyggende arbejde meget-meget mere alvorligt ved at være en tænketank, der kan inspirere og koordinere kommunernes forebyggende arbejde. Regionerne er til for at afhjælpe mangler inden for personlig sundhed og regional udvikling. Og mangler afhjælpes med helbredelse. ’Send flere penge og flere læger’ siger alle lister. Kun Q anser begge ønsker for urealistiske op peger på, at forebyggelse er mindst lige så vigtigt som helbredelse.
  2. Regionen skal forebygge, at piger sendes til psykiatrien, ved at være en tænketank, der kan overtale kommunerne til hurtigst muligt erstatte årgangstvang og tvangsklasser fra 7. klasse med selvvalgte halvårshold i praktiske og boglige fag og med 1fagslærere, der kan støtte de unges identitetsarbejde med høj faglighed. Tvangsklasser spolerer identitetsarbejdet, og som kompensation føres mange piger ud i angst og mange drenge ud i overdrevet druk. Alt sammen noget, der senere vil belaste regionens begrænsede midler voldsomt.
  3. Regionen skal forebygge, at drenge ender som ufaglærte ved at være en tænketank, der kan overtale kommunerne til hurtigst muligt erstatte årgangstvang og tvangsklasser fra 7. klasse med selvvalgte halvårshold i praktiske og boglige fag og med 1fagslærere, der kan støtte de unges identitetsarbejde med høj faglighed. Efter at have afdækket og udviklet det personlige talent, vil mindst hver anden dreng kunne få en 2 eller 4årig teknologi- eller ingeniør-eksamen på et af de nye decentrale STEM-akademier, som regionen forhåbentlig også vil oprette. I udlandet anses STEM-fagene, Science og Technology og Engineering og Mathematics, for at være selve grundlaget for national vækst. Også piger vil føle sig tiltrukket af de ny akademier, og af den nye drengetype. Så mange vil fortætte uddannelsen lokalt i stedet for at flytte til Aarhus.

Hvad er vigtigst for dig på sundhedsområdet?

Psykiatrien absolut, da den er institutionelt skabt af kommunerne ved at undlader at benytte §25a i den nye folkeskolelov til at erstatte tvangsklaser og spoleret identitetsarbejde med selvvalgte halvårshold til afdækning og udvikling af det personlige talent.

Hvordan vil du løse problemerne i psykiatrien?

Omfordeling af midler for at afhjælpe den nuværende kaotiske situation. Samt med en voldsom opprioritering af det forebyggende arbejde ved at fortælle kommunerne med meget-meget store bogstaver, at en institutionel skoles opgave er at støtte og ikke spolere den unges identitetsarbejde fra 7. klasse.

Hvilke områder vil du ellers have et særligt fokus på?

At give drenge en chance, ved at afskaffe tvangsklasser fra 7. klasse, hvor de er to år bagud i modenhed, så der i gymnasiet er dobbelt så mange piger som drenge, der kæmper for bare at bestå.  Og ved at oprette 4 decentrale STEM-akademier (Holstebro-Herning, Silkeborg/Viborg, Randers/Hadsten og Horsens/Hedensted) der modtager drenge (og piger) direkte fra 10. klasse fra en skole efter 4 år med selvvalgte halvårshold, så de kan få en 2 eller 4årig teknologi- eller ingeniør-eksamen, og starte produktion og bosættelse i nærheden af akademiet.

Samt at overbevise kommunerne om, at daglige lektier i selvvalgte halvårshold er den enkleste og billigste måde at løse tvangsklassens tolv veldokumenterede problemer: støj, mobning, fravær, bundkarakterer, snyd, druk, vikarer, leder-mangel, privatskoler, pige-angst, drenge-traumatisering, samt en befolknings-nedgang, der er så voldsom, at Europa er i gang mede at uddø med en halveringstid på 50 år: Hvert par afleverer i gennemsnit 1½ barn, der så afleverer 1 barn. Kun USA har konstant befolkningstal med 2,1 barn per par, netop fordi de har erstattet tvangsklaser med selvvalgte halvårshold.

Hvordan vil du skaffe penge til de ambitioner, som du har?

Udgifterne bliver reduceret gennem en langt mere målrettet forebyggelse, hvor afskaffelse af tvangsklasser vil hjælpe drenge ud af druk og pigerne ud af angst, så tilstrømningen af nye patienter falder på både kort og langt sigt. Indtægterne bliver øget, ved at drengene ændrer status fra ufaglærte til STEM-ingeniører eller teknikere. Hvilket giver øget aktivitet og bosætning i de yderkommuner, der kommer først med at erstatte tvangsklassens ødelæggelse med halvårsholdenes opbyggelse af de unges selvidentitet. Så indflytningen til Aarhus bliver erstattes af udflytning til kommuner, der er villige til at give drengene, og pigerne, en chance ved at afskaffe tvangsklasser.

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Sat på Spidsen

Sat på Spidsen

Visionsløse Udvalgsformænd ... læs mere
Åbent hus Hadsten Fri Fagskole

Åbent Hus for alle

Åbent Hus på Hadsten Fri Fagskole Går du også og undrer dig over, hvad der sker bag murene på den gamle husholdningsskole i Hadsten? Så kom forbi Hadsten Fri Fagskole lørdag d. 13. januar, hvor skolen holder åbent hus fra ... læs mere
Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banki

Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banki

For yderligere informationer kontakt Private Banking direktør Henrik Lykke, tlf. 27 27 12 21, email hl@vestjyskbank.dk ... læs mere
Psykologisk entertainment

Psykologisk entertainment

Glemt tid og sted, når Niels Krøjgaard manipulerer med din intelligens og hjerne! ... læs mere
Tilbagetrukne fødevarer

Tilbagetrukne fødevarer

Afvigende lugt fra blæksprutte tuber ... læs mere
SAt på Spidsen

SAt på Spidsen

Er VELFÆRDEN løbet løbsk? ... læs mere
FrivilligCenter Favrskov har ansat leder

FrivilligCenter Favrskov har ansat leder

Bestyrelsen for FrivilligCenter Favrskov har nu ansat en daglig leder af frivilligcentret. Marie-Cecilie Friis Broundal tiltræder 1. februar 2018 og får til at opgave at skabe en god begyndelse for FrivilligCenter Favrskov i samarbejde med bestyrelsen ... læs mere
BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

Nordiske romaner ... læs mere
Færdselsuheld med personskade i Hammel

Færdselsuheld med personskade i Hammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Indbrud på Hindhøjen i Hinnnerup

Indbrud på Hindhøjen i Hinnnerup

Østjyllamds Politi oplyser ... læs mere
Tilbagetrukne Fødevarer

Tilbagetrukne Fødevarer

Skimmelvækst i Holmene SHOT med ingefær ... læs mere
Loading...