|

Svar til spørgsmål stillet af TV2 Østjylland

Allan Tarp, regionskandidat for liste Q, afskaf tvangsklasser

Allan Tarp

 

Hvilke tre konkrete løfter vil I give til vælgerne?

  1. Regionerne skal tage det forbyggende arbejde meget-meget mere alvorligt ved at være en tænketank, der kan inspirere og koordinere kommunernes forebyggende arbejde. Regionerne er til for at afhjælpe mangler inden for personlig sundhed og regional udvikling. Og mangler afhjælpes med helbredelse. ’Send flere penge og flere læger’ siger alle lister. Kun Q anser begge ønsker for urealistiske op peger på, at forebyggelse er mindst lige så vigtigt som helbredelse.
  2. Regionen skal forebygge, at piger sendes til psykiatrien, ved at være en tænketank, der kan overtale kommunerne til hurtigst muligt erstatte årgangstvang og tvangsklasser fra 7. klasse med selvvalgte halvårshold i praktiske og boglige fag og med 1fagslærere, der kan støtte de unges identitetsarbejde med høj faglighed. Tvangsklasser spolerer identitetsarbejdet, og som kompensation føres mange piger ud i angst og mange drenge ud i overdrevet druk. Alt sammen noget, der senere vil belaste regionens begrænsede midler voldsomt.
  3. Regionen skal forebygge, at drenge ender som ufaglærte ved at være en tænketank, der kan overtale kommunerne til hurtigst muligt erstatte årgangstvang og tvangsklasser fra 7. klasse med selvvalgte halvårshold i praktiske og boglige fag og med 1fagslærere, der kan støtte de unges identitetsarbejde med høj faglighed. Efter at have afdækket og udviklet det personlige talent, vil mindst hver anden dreng kunne få en 2 eller 4årig teknologi- eller ingeniør-eksamen på et af de nye decentrale STEM-akademier, som regionen forhåbentlig også vil oprette. I udlandet anses STEM-fagene, Science og Technology og Engineering og Mathematics, for at være selve grundlaget for national vækst. Også piger vil føle sig tiltrukket af de ny akademier, og af den nye drengetype. Så mange vil fortætte uddannelsen lokalt i stedet for at flytte til Aarhus.

Hvad er vigtigst for dig på sundhedsområdet?

Psykiatrien absolut, da den er institutionelt skabt af kommunerne ved at undlader at benytte §25a i den nye folkeskolelov til at erstatte tvangsklaser og spoleret identitetsarbejde med selvvalgte halvårshold til afdækning og udvikling af det personlige talent.

Hvordan vil du løse problemerne i psykiatrien?

Omfordeling af midler for at afhjælpe den nuværende kaotiske situation. Samt med en voldsom opprioritering af det forebyggende arbejde ved at fortælle kommunerne med meget-meget store bogstaver, at en institutionel skoles opgave er at støtte og ikke spolere den unges identitetsarbejde fra 7. klasse.

Hvilke områder vil du ellers have et særligt fokus på?

At give drenge en chance, ved at afskaffe tvangsklasser fra 7. klasse, hvor de er to år bagud i modenhed, så der i gymnasiet er dobbelt så mange piger som drenge, der kæmper for bare at bestå.  Og ved at oprette 4 decentrale STEM-akademier (Holstebro-Herning, Silkeborg/Viborg, Randers/Hadsten og Horsens/Hedensted) der modtager drenge (og piger) direkte fra 10. klasse fra en skole efter 4 år med selvvalgte halvårshold, så de kan få en 2 eller 4årig teknologi- eller ingeniør-eksamen, og starte produktion og bosættelse i nærheden af akademiet.

Samt at overbevise kommunerne om, at daglige lektier i selvvalgte halvårshold er den enkleste og billigste måde at løse tvangsklassens tolv veldokumenterede problemer: støj, mobning, fravær, bundkarakterer, snyd, druk, vikarer, leder-mangel, privatskoler, pige-angst, drenge-traumatisering, samt en befolknings-nedgang, der er så voldsom, at Europa er i gang mede at uddø med en halveringstid på 50 år: Hvert par afleverer i gennemsnit 1½ barn, der så afleverer 1 barn. Kun USA har konstant befolkningstal med 2,1 barn per par, netop fordi de har erstattet tvangsklaser med selvvalgte halvårshold.

Hvordan vil du skaffe penge til de ambitioner, som du har?

Udgifterne bliver reduceret gennem en langt mere målrettet forebyggelse, hvor afskaffelse af tvangsklasser vil hjælpe drenge ud af druk og pigerne ud af angst, så tilstrømningen af nye patienter falder på både kort og langt sigt. Indtægterne bliver øget, ved at drengene ændrer status fra ufaglærte til STEM-ingeniører eller teknikere. Hvilket giver øget aktivitet og bosætning i de yderkommuner, der kommer først med at erstatte tvangsklassens ødelæggelse med halvårsholdenes opbyggelse af de unges selvidentitet. Så indflytningen til Aarhus bliver erstattes af udflytning til kommuner, der er villige til at give drengene, og pigerne, en chance ved at afskaffe tvangsklasser.

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Til- og frakort
9. dec. 2017

Til- og frakort

Julehøjskoletime
14. dec. 2017

Julehøjskoletime

Julemandens Gave
16. dec. 2017

Julemandens Gave

Loading...

NYT fra LMO

NYT fra LMO

Strukturændringer presser svineproducenterne ... læs mere
Sat på Spidsen

Sat på Spidsen

Er sprøjtegifte i vores fødevarer ét stort biologisk eksperiment? ... læs mere
RYGERENS JUL

RYGERENS JUL

Ja - det er lettere sagt end gjort, som Lars sagde til Uffe udenfor Skjold-Burne ... læs mere
Tag med Amorsen i byen

Tag med Amorsen i byen

Jørgen Amorsen, fotograf på PingvinNyt har været en "runde" og fået følgende på linsen ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Ny viden om Antabus: Kan vise vej til ny behandling mod kræft ... læs mere
Østjyllands Politi oplyser

Østjyllands Politi oplyser

Undgå ubudne gæster i juleferien – mød politiet og få gode råd ... læs mere
Erhvervsvenligt samarbejde i Randers og Favrskov fortsætter

Erhvervsvenligt samarbejde i Randers og Favrskov fortsætter

Randers kommune og Favrskov Forsyning fortsætter samarbejde, der gør det nemt for virksomheder at komme af med affald i begge kommuner ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 342

Ugens naturbilleder nr. 342

Fin start på DECEMBER rent vejrmæssigt. Ugen bød bl.a. på farverig solopgang, rim i græsset, blå himmel, nisseskæg i skovbunden, supermåne og gylden solnedgang ... læs mere
Nyt fra LMO

Nyt fra LMO

Tjen penge på stivelseskartofler ... læs mere
ALLETIDERS KVALITET

ALLETIDERS KVALITET

7. december. I anledning af julen burde Gammelnissen måske skrive om Jerusalems Skomager, men han vælger alligevel at blive en dag ekstra hos Konrad i Østergade ... læs mere
Loading...