|

Svar til spørgsmål stillet af TV2 Østjylland

Allan Tarp, regionskandidat for liste Q, afskaf tvangsklasser

Allan Tarp

 

Hvilke tre konkrete løfter vil I give til vælgerne?

  1. Regionerne skal tage det forbyggende arbejde meget-meget mere alvorligt ved at være en tænketank, der kan inspirere og koordinere kommunernes forebyggende arbejde. Regionerne er til for at afhjælpe mangler inden for personlig sundhed og regional udvikling. Og mangler afhjælpes med helbredelse. ’Send flere penge og flere læger’ siger alle lister. Kun Q anser begge ønsker for urealistiske op peger på, at forebyggelse er mindst lige så vigtigt som helbredelse.
  2. Regionen skal forebygge, at piger sendes til psykiatrien, ved at være en tænketank, der kan overtale kommunerne til hurtigst muligt erstatte årgangstvang og tvangsklasser fra 7. klasse med selvvalgte halvårshold i praktiske og boglige fag og med 1fagslærere, der kan støtte de unges identitetsarbejde med høj faglighed. Tvangsklasser spolerer identitetsarbejdet, og som kompensation føres mange piger ud i angst og mange drenge ud i overdrevet druk. Alt sammen noget, der senere vil belaste regionens begrænsede midler voldsomt.
  3. Regionen skal forebygge, at drenge ender som ufaglærte ved at være en tænketank, der kan overtale kommunerne til hurtigst muligt erstatte årgangstvang og tvangsklasser fra 7. klasse med selvvalgte halvårshold i praktiske og boglige fag og med 1fagslærere, der kan støtte de unges identitetsarbejde med høj faglighed. Efter at have afdækket og udviklet det personlige talent, vil mindst hver anden dreng kunne få en 2 eller 4årig teknologi- eller ingeniør-eksamen på et af de nye decentrale STEM-akademier, som regionen forhåbentlig også vil oprette. I udlandet anses STEM-fagene, Science og Technology og Engineering og Mathematics, for at være selve grundlaget for national vækst. Også piger vil føle sig tiltrukket af de ny akademier, og af den nye drengetype. Så mange vil fortætte uddannelsen lokalt i stedet for at flytte til Aarhus.

Hvad er vigtigst for dig på sundhedsområdet?

Psykiatrien absolut, da den er institutionelt skabt af kommunerne ved at undlader at benytte §25a i den nye folkeskolelov til at erstatte tvangsklaser og spoleret identitetsarbejde med selvvalgte halvårshold til afdækning og udvikling af det personlige talent.

Hvordan vil du løse problemerne i psykiatrien?

Omfordeling af midler for at afhjælpe den nuværende kaotiske situation. Samt med en voldsom opprioritering af det forebyggende arbejde ved at fortælle kommunerne med meget-meget store bogstaver, at en institutionel skoles opgave er at støtte og ikke spolere den unges identitetsarbejde fra 7. klasse.

Hvilke områder vil du ellers have et særligt fokus på?

At give drenge en chance, ved at afskaffe tvangsklasser fra 7. klasse, hvor de er to år bagud i modenhed, så der i gymnasiet er dobbelt så mange piger som drenge, der kæmper for bare at bestå.  Og ved at oprette 4 decentrale STEM-akademier (Holstebro-Herning, Silkeborg/Viborg, Randers/Hadsten og Horsens/Hedensted) der modtager drenge (og piger) direkte fra 10. klasse fra en skole efter 4 år med selvvalgte halvårshold, så de kan få en 2 eller 4årig teknologi- eller ingeniør-eksamen, og starte produktion og bosættelse i nærheden af akademiet.

Samt at overbevise kommunerne om, at daglige lektier i selvvalgte halvårshold er den enkleste og billigste måde at løse tvangsklassens tolv veldokumenterede problemer: støj, mobning, fravær, bundkarakterer, snyd, druk, vikarer, leder-mangel, privatskoler, pige-angst, drenge-traumatisering, samt en befolknings-nedgang, der er så voldsom, at Europa er i gang mede at uddø med en halveringstid på 50 år: Hvert par afleverer i gennemsnit 1½ barn, der så afleverer 1 barn. Kun USA har konstant befolkningstal med 2,1 barn per par, netop fordi de har erstattet tvangsklaser med selvvalgte halvårshold.

Hvordan vil du skaffe penge til de ambitioner, som du har?

Udgifterne bliver reduceret gennem en langt mere målrettet forebyggelse, hvor afskaffelse af tvangsklasser vil hjælpe drenge ud af druk og pigerne ud af angst, så tilstrømningen af nye patienter falder på både kort og langt sigt. Indtægterne bliver øget, ved at drengene ændrer status fra ufaglærte til STEM-ingeniører eller teknikere. Hvilket giver øget aktivitet og bosætning i de yderkommuner, der kommer først med at erstatte tvangsklassens ødelæggelse med halvårsholdenes opbyggelse af de unges selvidentitet. Så indflytningen til Aarhus bliver erstattes af udflytning til kommuner, der er villige til at give drengene, og pigerne, en chance ved at afskaffe tvangsklasser.

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

MOTORSPORT

MOTORSPORT

Esben Hegelund: ”Dejligt med et hattrick” ... læs mere
Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildet i Hadsten havde traditionen tro inviteret Ældre Sagens besøgsmodtagere og besøgsvenner på den årlige forårstur ud i naturen omkring Hadsten ... læs mere
Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Selv om Danmark i særklasse bryster sig af at være et foreningsland, så bliver vi overhalet af en række europæiske lande, når det gælder medlemmernes vilje til at yde en frivillig indsats ... læs mere
Hadsten-opgøret i Formel 5

Hadsten-opgøret i Formel 5

2. afd af Danmarksmesterskabet er kørt på Jyllandsringen ... læs mere
Når Danmark er smukkest

Når Danmark er smukkest

En dejlig dag med høj sol og masser af varme ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Genetiske fingeraftryk viser kræftcellers svage punkter ... læs mere
Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Stregspilleren Sara Kjærsgaard kom til Hadsten Håndbold fra TTH Holstebro i ligaen og nu forlader hun efter fire sæsoner klubben, til fordel for en ligaklub igen ... læs mere
Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Vores gode butik i Hadsten har ledige frivillige jobs​!​ ... læs mere
Mandag er fiskedag i Hadsten

Mandag er fiskedag i Hadsten

FISK ER SUNDT - Besøg JJ-Fisk fra midt formiddag foran Kvickly i Hadsten ... læs mere
HADSTENS FREJDIGE SØMAND

HADSTENS FREJDIGE SØMAND

Fundet af et gammelt postkort ledte Kurt Villy på sporet af en saftig sømandshistorie. Fra dengang, skibene var af træ og mændene af jern ... læs mere
Racertalentet fra Volstrupvej

Racertalentet fra Volstrupvej

Martin Harritz Nielsen kører Formel 5 ... læs mere
SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

Er det dig/jer vi mangler ? du behøver nødvendigvis ikke selv at kunne skrive, da størstedelen af arbejdet er, at indsamle og formidle allerede skrevne artikler om sporten i. Du er måske allerede idag medlem af en klub, som du ... læs mere
Loading...