|

Taknemmelighed modvirker stress

Lev dit liv i balance og skab mere overskud!
af økonomi- & erhvervscoach Bente Nørgaard, Nørgaard-Coaching

Bente Nørgaard

”Tak er kun et fattigt ord”, lyder en gammel kendt sang. Men faktum er, at når du er taknemmelig, kan kroppen ikke udvikle stresshormoner. 

Livet er enkelt, hvis vi ikke gør det kompliceret. Undervejs sker det, at vi bringer os i situationer, hvor vi ”overforbruger” os og kommer ud af balance. Vi har altid et valg – hver dag – og hver gang en ny situation opstår. Alle valg har konsekvenser, men ofte glemmer vi at forholde os til disse konsekvenser.

Afslut din dag med at skrive 3-5 ting, som du er taknemmelig for i livet og i din hverdag. Herved øger du chancen for at få en rigtig god nattesøvn, fordi du falder i søvn med et taknemmeligt smil på læben, gode tanker og en vidunderlig følelse af taknemmelighed. ”JA-tak, Bente, den har vi hørt før”. JA, det ved jeg. Min pointe er, ”hvad GØR du så med den viden, som du allerede har om taknemmelighed og taknemmelighedsdagbog”? – det er handlingen, som GØR din forandring. Viden og tanker gør ingenting alene. Viden = viden og tanker = tanker. Du opnår først læring, når du omsætter dette i praksis.

Taknemmelighed kræver, at du er i balance. Balancen stammer fra hjernen. Som du sikkert ved, har vi 3 hjerner. Reptilhjernen (den ældste), som handler om overlevelse; mad, søvn, sex, hvor du kender rækkefølgen af behov fra Maslows Behovspyramide. Følelseshjernen handler om følelser, omsorg og empati. Den tredje; neocortex handler om sund fornuft; planlægning og handling. Når der er ubalance aktiveres centrene og påvirker alarmklokkerne med kamp, frys eller flugt. Når der ikke er fare på færde, er der netop ro, som skaber balancen. Med balance fysisk, psykisk og socialt er du klar til at ”fylde mere på” med nysgerrighed, mod, energi, gejst, engagement m.v. med en positiv tilgang (mindset).

TAKNEMMELIGHED
– er en af de 5 styrker under dyden transcendens (abstrakt forstand)

Du værdsætter det gode i livet og tager det ikke for givet. Er bevidst om de gode ting og motiveres ved at tale om de gode ting, som fungerer. Er i stand til at udtrykke din taknemmelighed over for andre – og du bliver anset som en taknemmelig person, der tager dig tid til at udtrykke påskønnelse. Bevidst om at rose og anerkende andre samt værdsætte hinandens styrker.

Hvornår bruger du styrken mest? – og hvornår bruger du styrken mindst? Hvordan kan du bruge styrken fremadrettet og smitte andre med? Sæt dig højest 3 relevante mål ad gangen for at holde fokus.

Med taknemmelighed
• bliver du bedre til at håndtere stress, forbedre dit immunforsvar og øge trivsel
• knytter du bånd socialt; plejer og udvider din kundekreds samt private relationer
• mindsker du behovet for at sammenligne dig med andre – øger både selvtillid og selvværd
• undgår du negative tanker, for det er ikke muligt at tænke negativt, når du er taknemmelig
• påskønner du livet – og lever længere

Lad dig inspirere af og i naturen. Gå med på en vandring i en flok eller som walk & talk. Vær på forkant; og søg hjælp i tide for at holde balancen som rettidigt omhu, så bliver livet mere enkelt og knapt så kompliceret.

 

– med TAKNEMMELIGHED skaber du bedre relationer og bedre bundlinje

Bente Nørgaard, Økonomi- & erhvervscoach
https://www.noergaard-coaching.dk/fremdrift-arbejdsglaede.html

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Hjemmeværnskompagni Favrskov mindedes befrielsen af Danmark.

Hjemmeværnskompagni Favrskov mindedes befrielsen af Danmark.

Frihedskæmper Frits Johan Blichfeldt Møller ... læs mere
Stortalent skifter ligakontrakt ud med Hadsten Håndbold

Stortalent skifter ligakontrakt ud med Hadsten Håndbold

Den 20-årige højre back Anne Berggren, skifter fra den kommende sæson en ligakontrakt hos DM-favoritterne Team Esbjerg ud med Hadsten Håndbold ... læs mere
Vestjysk Bank forlænger hovedsponsorat og tager partner med

Vestjysk Bank forlænger hovedsponsorat og tager partner med

Vestjysk Bank forlænger hovedsponsoratet med Hadsten Håndbold for den kommende sæson, og ikke noget med det, tager de samarbejdspartneren Spar Invest med ind i klubben ... læs mere
DANMARKS BEFRIELSE

DANMARKS BEFRIELSE

For nogle år siden havde Kurt Villy en snak med Hans Gadeberg om dennes oplevelser i befrielsesdagene for nu 74 år siden. Læs den spændende beretning og se et par fine billeder her på PingvinNyt ... læs mere
Vi skal fastholde psykologhjælp til de unge

Vi skal fastholde psykologhjælp til de unge

Af Morten Bang, medlem af Favrskov byråd for Venstre ... læs mere
Sogneudflugt

Sogneudflugt

Vejerslev, Aidt og Thorsø menighedsråd har tilrettelagt en spændende  sognetur til tirsdag den 21. maj ... læs mere
Åbent hus på Radio Favrskov

Åbent hus på Radio Favrskov

Studierne er lavet om ... læs mere
Loading...