|

Tape it Away – kulturhuskunst i coronatid

Kunstneren og designeren Phuc Van Dang udsmykker vinduespartier med tape i Favrskovs Kulturhuse. Temaet for udsmykningerne er ”Det glæder vi os til” – og alle er inviteret til at byde ind.

Der er aktivitet på kulturfronten i kulturhuse og biblioteker i Favrskov, selvom dørene er lukkede. I den kommende tid kan man lægge gåturen forbi sit lokale kulturhus og se Phuc van Dang arbejde med værker, der handler om alt det, vi glæder os til. Værkerne udføres med tape på vinduer, og vil på den måde være synlige både inde- og, nok så væsentligt i denne tid, udefra.

Favrskov Biblioteker og kulturhuse tager imod inputs fra alle interesserede, så vil du bidrage med, hvad du glæder dig til, så skriv det på Facebook eller send en mail til favrskovbibliotekerne@favrskov.dk med dine tanker, stikord og ideer.

Alle der har lyst til at se Phuc van Dang omsætte Favrskov-borgernes tanker om, hvad de glæder sig til, i tapekunst, er velkomne til at komme og se ham arbejde. Naturligvis på afstand.

Phuc van Dang arbejder mellem kl. 10 og 14 på følgende datoer:

4/2 – Hinnerup Bibliotek og Kulturhus

5/2 – Sløjfen, Hadsten

8/2 – InSide, Hammel

9/2 – Ulstrup Bibliotek

Send dine stikord og ideer til Phuc frem til torsdag d. 4/2. Derefter er der kun tilbage at sige – ”Tape it Away”! Projektet er støttet af Favrskov Kommunes Kunstudvalg.

Phuc van Dang (f. 1972) blev født i Vietnam, men har boet i Danmark siden 1981. Han arbejder i et krydsfelt mellem design, kunst og kultur, og er i dag en efterspurgt kunstner, der gerne går i dialog med sit publikum, når han arbejder, bl.a. i workshops for børn og unge. Han har udstillet i mange lande og har samarbejdet med store brands. Phuc van Dangs udtryk er unikt og altid i sort og hvidt, og han kalder sin egen metode og kunstneriske univers for ”Phucisme”, hvor begrebet storytelling spiller en væsentlig rolle.

Om at arbejde kunstnerisk med tape fortæller Phuc van Dang: ”Tape street art er gadekunst lavet af tape. Det startede i 80’erne, hvor nogle grafittimalere besluttede at finde alternativer til spraydåser, og siden årtusindskiftet er det blevet mere og mere populært. Og så er det nemt, hurtigt og lydløst at installere”.

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.VITAMIN BOOST uge 8

VITAMIN BOOST uge 8

af Erhvervschef Bente Nørgaard, Favrskov Kommune ... læs mere
Bobilen skulle altid holde over en rist!

Bobilen skulle altid holde over en rist!

Af Motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Corona: Pas på dårligt indeklima, når I er hjemme hele tiden

Corona: Pas på dårligt indeklima, når I er hjemme hele tiden

Af Journalist - Julie Trolle Boding BOLIUS ... læs mere
Muligheder for kviktest i uge 8

Muligheder for kviktest i uge 8

Bliv testet for corona uden tidsbestilling. Du bliver podet i næsen, og efter ca. en halv time bliver du ringet op, hvis testen er positiv for COVID-19 ... læs mere
Årsplanen viser retningen for Landsbyrådets arbejde

Årsplanen viser retningen for Landsbyrådets arbejde

Baglandet skal med, fremtidens fællesskaber skal diskuteres og de trafikale udfordringer kortlægges ... læs mere
Hadstens diplomat er gået bort

Hadstens diplomat er gået bort

En af Hadstens store erhvervsledere direktør Hans Gadeberg, er død kort tid før han blev 93 år ... læs mere
Kirken nytænker struktur

Kirken nytænker struktur

Af Erik Berthelsen, Thorsø ... læs mere
Hash i Hinnerup

Hash i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Fast vaccinationssted etableres i Hammel

Fast vaccinationssted etableres i Hammel

Region Midtjylland opretter i starten af marts et fast vaccinationssted i Hammel Idrætscenter, der skal fungere, indtil vaccinationerne er gennemført ... læs mere
Loading...