|

Tidligt barselsbesøg giver tryghed

Sundhedsplejen i Favrskov Kommune har succes med et tidligt besøg hos familier med en nyfødt. Det var rart med et hurtigt besøg, siger Laura Simonsen, nybagt mor til Malthe.

33-årige Laura Simonsen bor i Svenstrup med mand og to børn. For lidt over en måned siden kom Malthe til verden. Fire timer efter fødslen var Laura hjemme igen, og dagen efter ringede en af kommunens sundhedsplejersker til hende.

– Hun ville høre, hvordan det var gået og spurgte, om jeg havde brug for et besøg dagen efter. Det var en lørdag. Det takkede jeg ja til, da jeg var usikker på, om amningen gik godt nok. Det var rart med det hurtige besøg, for jeg havde ret med amningen, og vi drøftede, hvad jeg kunne gøre. Hun fik talt mig lidt til ro og forsikrede mig om, at det nok skulle gå. Så jeg er glad for den tidlige kontakt til sundhedsplejersken, siger Laura Simonsen, der også har Isabella på tre år.

Der fødes årligt omkring 500 børn i Favrskov Kommune, og i de sidste fire år har Sundhedsplejen i kommunen haft et særligt fokus på børn, som genindlægges. Årsagen til genindlæggelsen kan eksempelvis være gulsot, lav vægt eller problemer med amningen. En genindlæggelse kan måske undgås, hvis sundhedsplejersken kommer tidligt på besøg og følger barnets trivsel i de første dage.
Siden 2017 har Favrskov Kommune tilbudt hjemmebesøg til nybagte familier, når barnet er to dage gammel. Besøgene foregår også i weekenden.

Jane Rüdiger, leder af B & U Sundhed i Favrskov Kommune, oplever, at forældrene er meget glade for den tidlige kontakt.
– Formålet med det tidlige hjemmebesøg er primært at forebygge genindlæggelser af mor og barn og dermed være med til at give den nye familie den bedst tænkelige start. Tilbagemeldingerne fra nogle af de nybagte forældre går på, at det er rart og trygt med det tidlige barselsbesøg, og det er jo netop hensigten, siger Jane Rüdiger.

I 2016 blev der genindlagt 36 børn i alderen 0-1 måned på Regionshospitalet Randers. De havde problemer med dårlig trivsel. Heraf vurderede man, at 21 forløb kunne være undgået. Børnene kom fra kommunerne Randers, Norddjurs, Syddjurs og Favrskov.

– Vi håber, at vi kan være med til, at antallet af genindlæggelser falder markant ved at tilbyde besøg dagen efter udskrivelsen fra hospitalet, fire-fem dage efter fødslen og 14 dage efter fødslen. På den måde har vi mulighed for at bakke rigtig godt op om familien og den nyfødte helt fra begyndelsen, forklarer Jane Rüdiger.

 

 
Dato:02. september 2017

Senest opdateret:

02. september 2017

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Visionsløse udvalgsformænd…

Visionsløse udvalgsformænd…

I de to første udgaver af den nye ”Lokalavisen FAVRSKOV” er de 7 nye udvalgsformænd i Favrskov Byråd blevet interviewet om deres bud på udviklingen af fremtidens Favrskov ... læs mere
Sat på Spidsen

Sat på Spidsen

Visionsløse Udvalgsformænd ... læs mere
Åbent hus Hadsten Fri Fagskole

Åbent Hus for alle

Åbent Hus på Hadsten Fri Fagskole Går du også og undrer dig over, hvad der sker bag murene på den gamle husholdningsskole i Hadsten? Så kom forbi Hadsten Fri Fagskole lørdag d. 13. januar, hvor skolen holder åbent hus fra ... læs mere
Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banki

Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banki

For yderligere informationer kontakt Private Banking direktør Henrik Lykke, tlf. 27 27 12 21, email hl@vestjyskbank.dk ... læs mere
Psykologisk entertainment

Psykologisk entertainment

Glemt tid og sted, når Niels Krøjgaard manipulerer med din intelligens og hjerne! ... læs mere
Tilbagetrukne fødevarer

Tilbagetrukne fødevarer

Afvigende lugt fra blæksprutte tuber ... læs mere
SAt på Spidsen

SAt på Spidsen

Er VELFÆRDEN løbet løbsk? ... læs mere
FrivilligCenter Favrskov har ansat leder

FrivilligCenter Favrskov har ansat leder

Bestyrelsen for FrivilligCenter Favrskov har nu ansat en daglig leder af frivilligcentret. Marie-Cecilie Friis Broundal tiltræder 1. februar 2018 og får til at opgave at skabe en god begyndelse for FrivilligCenter Favrskov i samarbejde med bestyrelsen ... læs mere
BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

Nordiske romaner ... læs mere
Færdselsuheld med personskade i Hammel

Færdselsuheld med personskade i Hammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Indbrud på Hindhøjen i Hinnnerup

Indbrud på Hindhøjen i Hinnnerup

Østjyllamds Politi oplyser ... læs mere
Loading...