|

Tidligt barselsbesøg giver tryghed

Sundhedsplejen i Favrskov Kommune har succes med et tidligt besøg hos familier med en nyfødt. Det var rart med et hurtigt besøg, siger Laura Simonsen, nybagt mor til Malthe.

33-årige Laura Simonsen bor i Svenstrup med mand og to børn. For lidt over en måned siden kom Malthe til verden. Fire timer efter fødslen var Laura hjemme igen, og dagen efter ringede en af kommunens sundhedsplejersker til hende.

– Hun ville høre, hvordan det var gået og spurgte, om jeg havde brug for et besøg dagen efter. Det var en lørdag. Det takkede jeg ja til, da jeg var usikker på, om amningen gik godt nok. Det var rart med det hurtige besøg, for jeg havde ret med amningen, og vi drøftede, hvad jeg kunne gøre. Hun fik talt mig lidt til ro og forsikrede mig om, at det nok skulle gå. Så jeg er glad for den tidlige kontakt til sundhedsplejersken, siger Laura Simonsen, der også har Isabella på tre år.

Der fødes årligt omkring 500 børn i Favrskov Kommune, og i de sidste fire år har Sundhedsplejen i kommunen haft et særligt fokus på børn, som genindlægges. Årsagen til genindlæggelsen kan eksempelvis være gulsot, lav vægt eller problemer med amningen. En genindlæggelse kan måske undgås, hvis sundhedsplejersken kommer tidligt på besøg og følger barnets trivsel i de første dage.
Siden 2017 har Favrskov Kommune tilbudt hjemmebesøg til nybagte familier, når barnet er to dage gammel. Besøgene foregår også i weekenden.

Jane Rüdiger, leder af B & U Sundhed i Favrskov Kommune, oplever, at forældrene er meget glade for den tidlige kontakt.
– Formålet med det tidlige hjemmebesøg er primært at forebygge genindlæggelser af mor og barn og dermed være med til at give den nye familie den bedst tænkelige start. Tilbagemeldingerne fra nogle af de nybagte forældre går på, at det er rart og trygt med det tidlige barselsbesøg, og det er jo netop hensigten, siger Jane Rüdiger.

I 2016 blev der genindlagt 36 børn i alderen 0-1 måned på Regionshospitalet Randers. De havde problemer med dårlig trivsel. Heraf vurderede man, at 21 forløb kunne være undgået. Børnene kom fra kommunerne Randers, Norddjurs, Syddjurs og Favrskov.

– Vi håber, at vi kan være med til, at antallet af genindlæggelser falder markant ved at tilbyde besøg dagen efter udskrivelsen fra hospitalet, fire-fem dage efter fødslen og 14 dage efter fødslen. På den måde har vi mulighed for at bakke rigtig godt op om familien og den nyfødte helt fra begyndelsen, forklarer Jane Rüdiger.

 

 
Dato:02. september 2017

Senest opdateret:

02. september 2017

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Indbrud i privat bolig i Søften

Indbrud i privat bolig i Søften

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 330

Ugens naturbilleder nr. 330

Åhh - septembers himmel er altså ikke så blå i år - utroligt, at der kan være så stor forskel fra år til år ... læs mere
Tilbagetrukne fødevarer

Tilbagetrukne fødevarer

Æggestand fejlmærket som sky ... læs mere
Hoyer-nyhedsbrevet.

Hoyer-nyhedsbrevet.

Velkommen til overskridelse af nyheder - Hoyer-nyhedsbrevet. HOYER Hadsten ... læs mere
Pressemeddelelse

Pressemeddelelse

NemLøn – fremtidens digitale lønløsning ... læs mere
Pressemeddelelse

Pressemeddelelse

LMO satser stort på ny digital kundeportal ... læs mere
Tilbagetrukne fødevarer

Tilbagetrukne fødevarer

Tilbagekald af Semper Modermælkserstatning Allomin Syrnet SensiPro 1 ... læs mere
Tilbagetrukne fødevarer

Tilbagetrukne fødevarer

Risiko for møl i chiacrackers ... læs mere
Hadsten Håndbold – SønderjyskE

Hadsten Håndbold – SønderjyskE

Lørdag d. 16/9 kl. 13.30 i Vestjysk Bank Arena, Hadsten ... læs mere
Indbrud i privat beboelse i Søften

Indbrud i privat beboelse i Søften

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Svømmehal i Hadsten

Svømmehal i Hadsten

Et godt forslag til politikerne! ... læs mere
Loading...