|

Tidligt barselsbesøg giver tryghed

Sundhedsplejen i Favrskov Kommune har succes med et tidligt besøg hos familier med en nyfødt. Det var rart med et hurtigt besøg, siger Laura Simonsen, nybagt mor til Malthe.

33-årige Laura Simonsen bor i Svenstrup med mand og to børn. For lidt over en måned siden kom Malthe til verden. Fire timer efter fødslen var Laura hjemme igen, og dagen efter ringede en af kommunens sundhedsplejersker til hende.

– Hun ville høre, hvordan det var gået og spurgte, om jeg havde brug for et besøg dagen efter. Det var en lørdag. Det takkede jeg ja til, da jeg var usikker på, om amningen gik godt nok. Det var rart med det hurtige besøg, for jeg havde ret med amningen, og vi drøftede, hvad jeg kunne gøre. Hun fik talt mig lidt til ro og forsikrede mig om, at det nok skulle gå. Så jeg er glad for den tidlige kontakt til sundhedsplejersken, siger Laura Simonsen, der også har Isabella på tre år.

Der fødes årligt omkring 500 børn i Favrskov Kommune, og i de sidste fire år har Sundhedsplejen i kommunen haft et særligt fokus på børn, som genindlægges. Årsagen til genindlæggelsen kan eksempelvis være gulsot, lav vægt eller problemer med amningen. En genindlæggelse kan måske undgås, hvis sundhedsplejersken kommer tidligt på besøg og følger barnets trivsel i de første dage.
Siden 2017 har Favrskov Kommune tilbudt hjemmebesøg til nybagte familier, når barnet er to dage gammel. Besøgene foregår også i weekenden.

Jane Rüdiger, leder af B & U Sundhed i Favrskov Kommune, oplever, at forældrene er meget glade for den tidlige kontakt.
– Formålet med det tidlige hjemmebesøg er primært at forebygge genindlæggelser af mor og barn og dermed være med til at give den nye familie den bedst tænkelige start. Tilbagemeldingerne fra nogle af de nybagte forældre går på, at det er rart og trygt med det tidlige barselsbesøg, og det er jo netop hensigten, siger Jane Rüdiger.

I 2016 blev der genindlagt 36 børn i alderen 0-1 måned på Regionshospitalet Randers. De havde problemer med dårlig trivsel. Heraf vurderede man, at 21 forløb kunne være undgået. Børnene kom fra kommunerne Randers, Norddjurs, Syddjurs og Favrskov.

– Vi håber, at vi kan være med til, at antallet af genindlæggelser falder markant ved at tilbyde besøg dagen efter udskrivelsen fra hospitalet, fire-fem dage efter fødslen og 14 dage efter fødslen. På den måde har vi mulighed for at bakke rigtig godt op om familien og den nyfødte helt fra begyndelsen, forklarer Jane Rüdiger.

 

 
Dato:02. september 2017

Senest opdateret:

02. september 2017

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


ARKIVERNES DAG
11. nov. 2017

ARKIVERNES DAG

Ginsmagning
11. nov. 2017

Ginsmagning

Loading...

Flexbussen kommer til Favrskov Kommune

Flexbussen kommer til Favrskov Kommune

Af medlem af Favrskov Byråd Kurt Andreassen, Venstre ... læs mere
Tilbagetrukne Fødevarer

Tilbagetrukne Fødevarer

Risiko for biller i økologisk brune fuldkornsris ... læs mere
NYT fra LMO

NYT fra LMO

LMO ansætter ny salgs- og marketingchef ... læs mere
Vigtigt med en FGU-skole til Favrskov

Vigtigt med en FGU-skole til Favrskov

Af Erling Kvist Andersen, Fredensgade 11B, Hinnerup, Formand for Arbejdsmarkedsudvalget, og Isabell Friis Madsen, Hjaltesvej 31, Hadsten, Formand for Børne- og skoleudvalget ... læs mere
Tilbagetrukne Fødevarer

Tilbagetrukne Fødevarer

Flødeis uden allergenmærkning for æg ... læs mere
Kom og vær med i Royal Run Aarhus!

Kom og vær med i Royal Run Aarhus!

Kan du se det for dig? 2. Pinsedag – Forår – Fridag - Sol over Aarhus ... Kronprinsen er i byen og vi fejrer hans 50 års fødselsdag ... læs mere
BØGER ER DA DET BEDSTE

BØGER ER DA DET BEDSTE

Så har man snart læst nok om skumle byrådskandidater. Nu rask i boghandlen efter lødigt læsestof ... læs mere
Nye træer plantet

Nye træer plantet

Det er ikke længe siden, at man fældede en masse gamle træer på Neder Hadstenvej. Der er nu sat nye op og Hadsten er blevet lidt grønnere igen ... læs mere
Jul-jul-jul

Jul-jul-jul

Af Herluf Nydam Jensen, formand for Hadsten Lokalarkiv ... læs mere
Flere PLANTER i plakatskoven

Flere PLANTER i plakatskoven

Pingvinnyts fotograf Jørgen Amorsen har været en runde i dag kl.12 hvor det blev lovligt at plante plakater - Her tilfældigt udvalg ... læs mere
Færdselsuheld på motorvejen

Færdselsuheld på motorvejen

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Favrskov Venstre ønsker en udbygning af Hammel Neurocenter

Favrskov Venstre ønsker en udbygning af Hammel Neurocenter

Formålet med mødet er, at Venstres spidskandidater til byråds- og regionsrådsvalg bliver helt opdateret på status for specialhospitalet ... læs mere
Loading...