|

Til dig som førstegangsvælger

Skal du stemme for første gang til kommunal- og regionsrådsvalget

Favrskov Byråd sender et brev ud til alle førstegangsvælgere i kommunen, så husk at kigge efter brevet i din e-Boks i løbet af uge 45. 19-årige Maria Fredenslund Trampedach fra Hinnerup og 18-årige Christian Ljunggren Brund fra Hammel er med til at få budskabet fra byrådet ud: Nemlig at du skal huske at stemme. Du kan se Maria og Christian i toppen af denne side. De optræder også på et postkort med samme budskab – det er delt ud på Den jydske Haandværkerskole og Favrskov Gymnasium, og du kan også finde postkortet på bibliotekerne og i Borgerservicecentret i Hinnerup.

Hvorfor skal du stemme?

Sammen med mange andre kommuner i Danmark har Favrskov Kommune været med til at lave to små animationsfilm målrettet førstegangsvælgerne. Begge film skal være med til at slå et slag for demokratiet, så du som førstegangsvælger ved, at demokratiet også har brug for din stemme, interesse og opbakning. Prøv at tjekke det ud i den korte film:

Hvem kan du stemme på?

Måske er du usikker på, hvem du skal stemme på, og hvem du egentlig er mest enig med af de forskellige kandidater. Du kan få et fingerpeg ved at prøve en kandidattest. Prøv denne kandidattest, som Altinget og DR står bag.

TV2 Østjylland har også en fin kandidattest, hvor du kan blive klogere på de lokale kandidater i Favrskov Kommune, og hvem du er mest enig med.

Ti partier stiller op til kommunalvalget i Favrskov Kommune. Se en oversigt over de opstillede partier og kandidater. Se også en informativ oversigt med kandidaterne i Favrskov Kommune fra TV2 Østjylland.

Du skal også stemme til regionsrådet 21. november 2017. Læs mere om, hvad Region Midtjylland er ansvarlig for. Og se en liste med de opstillede 259 kandidater.

Hvor skal du tage hen for at stemme til valget?

Der er 14 afstemningssteder i Favrskov Kommune. De har åbent fra kl. 8-20 på valgdagen. Omkring en uge før valget får du dit valgkort med posten. På det valgkort står der, hvor du skal stemme. Hvis ikke du får et valgkort, er du velkommen til at kontakte Den Digitale Hotline på 70 20 00 00 eller Borgerservice på 89 64 10 10. Husk at tage valgkortet med, når du skal stemme.

Sådan afgiver du din stemme

Husk, at du kun må sætte ét kryds på stemmesedlen. Videoen viser dig hurtigt, hvordan du stemmer på den helt rigtige måde.

God fornøjelse med valget 21. november 2017.

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Sat på Spidsen

Sat på Spidsen

Visionsløse Udvalgsformænd ... læs mere
Åbent hus Hadsten Fri Fagskole

Åbent Hus for alle

Åbent Hus på Hadsten Fri Fagskole Går du også og undrer dig over, hvad der sker bag murene på den gamle husholdningsskole i Hadsten? Så kom forbi Hadsten Fri Fagskole lørdag d. 13. januar, hvor skolen holder åbent hus fra ... læs mere
Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banki

Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banki

For yderligere informationer kontakt Private Banking direktør Henrik Lykke, tlf. 27 27 12 21, email hl@vestjyskbank.dk ... læs mere
Psykologisk entertainment

Psykologisk entertainment

Glemt tid og sted, når Niels Krøjgaard manipulerer med din intelligens og hjerne! ... læs mere
Tilbagetrukne fødevarer

Tilbagetrukne fødevarer

Afvigende lugt fra blæksprutte tuber ... læs mere
SAt på Spidsen

SAt på Spidsen

Er VELFÆRDEN løbet løbsk? ... læs mere
FrivilligCenter Favrskov har ansat leder

FrivilligCenter Favrskov har ansat leder

Bestyrelsen for FrivilligCenter Favrskov har nu ansat en daglig leder af frivilligcentret. Marie-Cecilie Friis Broundal tiltræder 1. februar 2018 og får til at opgave at skabe en god begyndelse for FrivilligCenter Favrskov i samarbejde med bestyrelsen ... læs mere
BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

Nordiske romaner ... læs mere
Færdselsuheld med personskade i Hammel

Færdselsuheld med personskade i Hammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Indbrud på Hindhøjen i Hinnnerup

Indbrud på Hindhøjen i Hinnnerup

Østjyllamds Politi oplyser ... læs mere
Tilbagetrukne Fødevarer

Tilbagetrukne Fødevarer

Skimmelvækst i Holmene SHOT med ingefær ... læs mere
Loading...