|

Til dig som førstegangsvælger

Skal du stemme for første gang til kommunal- og regionsrådsvalget

Favrskov Byråd sender et brev ud til alle førstegangsvælgere i kommunen, så husk at kigge efter brevet i din e-Boks i løbet af uge 45. 19-årige Maria Fredenslund Trampedach fra Hinnerup og 18-årige Christian Ljunggren Brund fra Hammel er med til at få budskabet fra byrådet ud: Nemlig at du skal huske at stemme. Du kan se Maria og Christian i toppen af denne side. De optræder også på et postkort med samme budskab – det er delt ud på Den jydske Haandværkerskole og Favrskov Gymnasium, og du kan også finde postkortet på bibliotekerne og i Borgerservicecentret i Hinnerup.

Hvorfor skal du stemme?

Sammen med mange andre kommuner i Danmark har Favrskov Kommune været med til at lave to små animationsfilm målrettet førstegangsvælgerne. Begge film skal være med til at slå et slag for demokratiet, så du som førstegangsvælger ved, at demokratiet også har brug for din stemme, interesse og opbakning. Prøv at tjekke det ud i den korte film:

Hvem kan du stemme på?

Måske er du usikker på, hvem du skal stemme på, og hvem du egentlig er mest enig med af de forskellige kandidater. Du kan få et fingerpeg ved at prøve en kandidattest. Prøv denne kandidattest, som Altinget og DR står bag.

TV2 Østjylland har også en fin kandidattest, hvor du kan blive klogere på de lokale kandidater i Favrskov Kommune, og hvem du er mest enig med.

Ti partier stiller op til kommunalvalget i Favrskov Kommune. Se en oversigt over de opstillede partier og kandidater. Se også en informativ oversigt med kandidaterne i Favrskov Kommune fra TV2 Østjylland.

Du skal også stemme til regionsrådet 21. november 2017. Læs mere om, hvad Region Midtjylland er ansvarlig for. Og se en liste med de opstillede 259 kandidater.

Hvor skal du tage hen for at stemme til valget?

Der er 14 afstemningssteder i Favrskov Kommune. De har åbent fra kl. 8-20 på valgdagen. Omkring en uge før valget får du dit valgkort med posten. På det valgkort står der, hvor du skal stemme. Hvis ikke du får et valgkort, er du velkommen til at kontakte Den Digitale Hotline på 70 20 00 00 eller Borgerservice på 89 64 10 10. Husk at tage valgkortet med, når du skal stemme.

Sådan afgiver du din stemme

Husk, at du kun må sætte ét kryds på stemmesedlen. Videoen viser dig hurtigt, hvordan du stemmer på den helt rigtige måde.

God fornøjelse med valget 21. november 2017.

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Til- og frakort
9. dec. 2017

Til- og frakort

Julehøjskoletime
14. dec. 2017

Julehøjskoletime

Julemandens Gave
16. dec. 2017

Julemandens Gave

Loading...

NYT fra LMO

NYT fra LMO

Strukturændringer presser svineproducenterne ... læs mere
Sat på Spidsen

Sat på Spidsen

Er sprøjtegifte i vores fødevarer ét stort biologisk eksperiment? ... læs mere
RYGERENS JUL

RYGERENS JUL

Ja - det er lettere sagt end gjort, som Lars sagde til Uffe udenfor Skjold-Burne ... læs mere
Tag med Amorsen i byen

Tag med Amorsen i byen

Jørgen Amorsen, fotograf på PingvinNyt har været en "runde" og fået følgende på linsen ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Ny viden om Antabus: Kan vise vej til ny behandling mod kræft ... læs mere
Østjyllands Politi oplyser

Østjyllands Politi oplyser

Undgå ubudne gæster i juleferien – mød politiet og få gode råd ... læs mere
Erhvervsvenligt samarbejde i Randers og Favrskov fortsætter

Erhvervsvenligt samarbejde i Randers og Favrskov fortsætter

Randers kommune og Favrskov Forsyning fortsætter samarbejde, der gør det nemt for virksomheder at komme af med affald i begge kommuner ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 342

Ugens naturbilleder nr. 342

Fin start på DECEMBER rent vejrmæssigt. Ugen bød bl.a. på farverig solopgang, rim i græsset, blå himmel, nisseskæg i skovbunden, supermåne og gylden solnedgang ... læs mere
Nyt fra LMO

Nyt fra LMO

Tjen penge på stivelseskartofler ... læs mere
ALLETIDERS KVALITET

ALLETIDERS KVALITET

7. december. I anledning af julen burde Gammelnissen måske skrive om Jerusalems Skomager, men han vælger alligevel at blive en dag ekstra hos Konrad i Østergade ... læs mere
Loading...