|

Til dig som førstegangsvælger

Skal du stemme for første gang til kommunal- og regionsrådsvalget

Favrskov Byråd sender et brev ud til alle førstegangsvælgere i kommunen, så husk at kigge efter brevet i din e-Boks i løbet af uge 45. 19-årige Maria Fredenslund Trampedach fra Hinnerup og 18-årige Christian Ljunggren Brund fra Hammel er med til at få budskabet fra byrådet ud: Nemlig at du skal huske at stemme. Du kan se Maria og Christian i toppen af denne side. De optræder også på et postkort med samme budskab – det er delt ud på Den jydske Haandværkerskole og Favrskov Gymnasium, og du kan også finde postkortet på bibliotekerne og i Borgerservicecentret i Hinnerup.

Hvorfor skal du stemme?

Sammen med mange andre kommuner i Danmark har Favrskov Kommune været med til at lave to små animationsfilm målrettet førstegangsvælgerne. Begge film skal være med til at slå et slag for demokratiet, så du som førstegangsvælger ved, at demokratiet også har brug for din stemme, interesse og opbakning. Prøv at tjekke det ud i den korte film:

Hvem kan du stemme på?

Måske er du usikker på, hvem du skal stemme på, og hvem du egentlig er mest enig med af de forskellige kandidater. Du kan få et fingerpeg ved at prøve en kandidattest. Prøv denne kandidattest, som Altinget og DR står bag.

TV2 Østjylland har også en fin kandidattest, hvor du kan blive klogere på de lokale kandidater i Favrskov Kommune, og hvem du er mest enig med.

Ti partier stiller op til kommunalvalget i Favrskov Kommune. Se en oversigt over de opstillede partier og kandidater. Se også en informativ oversigt med kandidaterne i Favrskov Kommune fra TV2 Østjylland.

Du skal også stemme til regionsrådet 21. november 2017. Læs mere om, hvad Region Midtjylland er ansvarlig for. Og se en liste med de opstillede 259 kandidater.

Hvor skal du tage hen for at stemme til valget?

Der er 14 afstemningssteder i Favrskov Kommune. De har åbent fra kl. 8-20 på valgdagen. Omkring en uge før valget får du dit valgkort med posten. På det valgkort står der, hvor du skal stemme. Hvis ikke du får et valgkort, er du velkommen til at kontakte Den Digitale Hotline på 70 20 00 00 eller Borgerservice på 89 64 10 10. Husk at tage valgkortet med, når du skal stemme.

Sådan afgiver du din stemme

Husk, at du kun må sætte ét kryds på stemmesedlen. Videoen viser dig hurtigt, hvordan du stemmer på den helt rigtige måde.

God fornøjelse med valget 21. november 2017.

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildet i Hadsten havde traditionen tro inviteret Ældre Sagens besøgsmodtagere og besøgsvenner på den årlige forårstur ud i naturen omkring Hadsten ... læs mere
Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Selv om Danmark i særklasse bryster sig af at være et foreningsland, så bliver vi overhalet af en række europæiske lande, når det gælder medlemmernes vilje til at yde en frivillig indsats ... læs mere
Hadsten-opgøret i Formel 5

Hadsten-opgøret i Formel 5

2. afd af Danmarksmesterskabet er kørt på Jyllandsringen ... læs mere
Når Danmark er smukkest

Når Danmark er smukkest

En dejlig dag med høj sol og masser af varme ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Genetiske fingeraftryk viser kræftcellers svage punkter ... læs mere
Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Stregspilleren Sara Kjærsgaard kom til Hadsten Håndbold fra TTH Holstebro i ligaen og nu forlader hun efter fire sæsoner klubben, til fordel for en ligaklub igen ... læs mere
Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Vores gode butik i Hadsten har ledige frivillige jobs​!​ ... læs mere
Mandag er fiskedag i Hadsten

Mandag er fiskedag i Hadsten

FISK ER SUNDT - Besøg JJ-Fisk fra midt formiddag foran Kvickly i Hadsten ... læs mere
HADSTENS FREJDIGE SØMAND

HADSTENS FREJDIGE SØMAND

Fundet af et gammelt postkort ledte Kurt Villy på sporet af en saftig sømandshistorie. Fra dengang, skibene var af træ og mændene af jern ... læs mere
Racertalentet fra Volstrupvej

Racertalentet fra Volstrupvej

Martin Harritz Nielsen kører Formel 5 ... læs mere
SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

Er det dig/jer vi mangler ? du behøver nødvendigvis ikke selv at kunne skrive, da størstedelen af arbejdet er, at indsamle og formidle allerede skrevne artikler om sporten i. Du er måske allerede idag medlem af en klub, som du ... læs mere
Royal Run

Royal Run

Vær med til at fejre Kronprins Frederik med hans 50 års fødsesldag ... læs mere
Loading...