|

Til Peder Meyhoff

Besvarelse af spørgsmål stillet i Byrådets spørgetid 30. april 2019

Peder Meyhoff

I mail af 25. april 2019 stillede du nedenstående spørgsmål til besvarelse i Byrådets spørgetid.
Spørgsmål 1) Hvilke muligheder har kommunen for gennem lokalplaner at fremme træhuse?
Svar: Kommunalbestyrelsen kan med hjemmel i planlovens § 15, stk. 2, nr. 7 optage bestemmelser om bebyggelsers udformning, herunder materialevalg, i lokalplanlægningen.
Fastlæggelse af krav til materialevalg i en lokalplan skal almindeligvis begrundes i bebyggelsens udtryk og fremtoning. Det antages almindeligvis, at der ikke kan fastsættes nærmere krav til materialernes holdbarhed, miljøpåvirkning eller lignende. Et eventuelt krav om, at bebyggelse skal opføres som træhuse kan kun have betydning for de materialer som anvendes på bygningens synlige bygningsdele, hvorimod kravet ikke kan henføres til den bagvedliggende konstruktioner.
Spørgsmål 2) Hvilke overvejelser har kommunen om i fremtiden at øge anvendelsen af træ i det lokale byggeri (fx via lokalplaner).
Svar: Der er ikke planer eller politiker om at fremme anvendelsen af træ i det lokale byggeri.
Spørgsmål 3) Hvilke konkrete planer har kommunen for selv som bygherre at bygge bygninger (helt eller delvist) af træ?
Svar: Der tages konkret stilling til materialeanvendelsen fra byggeri til byggeri. Almindeligvis foretages valget af materialer i sammenhæng med andre hensyn i det konkrete byggeprojekt, herunder byggeriets funktion, det ønskede bygningsmæssige udtryk, sammenhængen til eksisterende byggeri, anlægsøkonomi, driftsforhold og lignende.

Spørgsmål 4) Hvilke planer har kommunen for i fremtiden at gøre en særlig salgsindsats for grunde i lokalplanlagte områder hvor det er muligt at bygge træhuse?
Svar: Kommunens grundsalgsindsats er målrettet på at fremme salg af kommunens byggegrunde uanset, hvilket materialevalg der foreskrives i de konkrete lokalplaner for de enkelte området.

Der er ikke iværksat konkrete salgsinitiativer for særligt at fremme træhuse i den kommunale planlægning.

Til orientering kan jeg oplyse, at dit spørgsmål og vores svar vil blive sendt til lokalpressen samt offentliggjort på kommunens hjemmeside www.favrskov.dk.

Venlig hilsen
Ulrich Remien Zickert Sekretariatschef

Kommentarer til “Til Peder Meyhoff

  1. Til et byrådsmøde kan man kun stille spørgsmål, ikke komme med synspunkter, så jeg vil derfor lige bemærke at årsagen til at jeg stiller spørgsmålene, er at træhuse er langt mindre klimabelastende end huse af beton og mursten. Det skyldes primært den varme der bruges til at brænde cement og mursten. Cement er det største problem, mellem 5 og 7 % af verdens samlede udslip af CO2 kommer fra cementbrænding. Jeg ved godt at der eksperimenteres med nye og mindre belastende måder at brænde cement på, men de er så vidt jeg kan se endnu kun på forsøgsstadiet. Men hertil kommer at der bruges meget vand, sand og sten til fremstilling af beton. Og det er råvarer der i hvert fald nogle steder er knaphed på.

    Til forskel lagrer træ CO2. Når man bygger et træhus, ‘kapsler’ man således CO2 inde, indtil huset rådner eller brænder. Hvis man sørger for at plante erstatningstræer for dem man har fældet, vil de nye træer også efterhånden som de bliver større, lagre CO2.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Sigtet for at true med at skyde piges hest

Sigtet for at true med at skyde piges hest

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Udeklarerede hasselnødder i müsli

Udeklarerede hasselnødder i müsli

Tilbagrtrukne Fødevarer ... læs mere
NABOHJÆLP

NABOHJÆLP

Nabohjælp, fusk, vennetjeneste, sort arbejde. Ja tak Mere af det. Læs Ole Juuls klumme ... læs mere
God nattevagtsdækning på plejecentrene

God nattevagtsdækning på plejecentrene

Foranlediget af Ældrerådet blev det med 2019-budgettet besluttet at gennemføre en undersøgelse af bemandingen om natten på plejecentrene ... læs mere
Hvad så, Laurbjerg?

Hvad så, Laurbjerg?

Vores nye transportminister vil tage alle vedtagne trafikprojekter op til fornyet overvejelse. Det kommer måske til at gå ud over trinbrættet i Laurbjerg ... læs mere
Klimapopulisme er det nye sort

Klimapopulisme er det nye sort

Alle snakker om klima – (stort set) ingen gør noget ved det… ... læs mere
Indbrud i Hadsten

Indbrud i Hadsten

Østjtllands Politi oplyser ... læs mere
Nyhed fra HSK fodbold : Morten Andresen er stoppet som ungdomsformand

Nyhed fra HSK fodbold : Morten Andresen er stoppet som ungdomsformand

Morten Andresen, der siden 2015 har været ungdomsformand i HSK Fodbold, har valgt at stoppe pr. 30. juni 2019 ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 425.

Ugens naturbilleder nr. 425.

Vi kan vist hurtigt blive enige om, at sommervejret ikke ligefrem har vist sig fra sin bedste side den seneste uge. Men det skal ikke forhindre os i at nyde naturen ... læs mere
Indbrud på Skyttevænget

Indbrud på Skyttevænget

Østjyallands Politi oplyser ... læs mere
45 nye boliggrunde er klar

45 nye boliggrunde er klar

Favrskov Kommune tilbyder nye grunde ... læs mere
Læserbrev : En meget betænkelig tankegang:

Læserbrev : En meget betænkelig tankegang:

Af Niels Kallehave, Tåsingevej 22 8370 Hadsten Tlf.: 28495571 ... læs mere
Loading...