|

Til PingvinNyt – Pressemeddelse: Tænk en ”erindringslejlighed” ind i det nye plejecenter

Af Rene` Schneider, Rækkevej 16 – 8370 Hadsten

Rene` Schneider  C
 

Den konservative byrådskandidat René Schneiders læserindlæg om etablering af en såkaldt ”erindringslejlighed” i det kommende plejecenter i Hadsten og evt. andre steder i kommunen har fået mange positive reaktioner.

Fra pårørende til demensramte og sundhedsfaglige personer i plejesektoren til en socialdemokratisk politiker, nemlig Social- og Sundhedsudvalgsformanden i Favrskov Kommune, Grethe Villadsen, der på de sociale medier udtrykker, at hun helt åben over for forslaget og roser René Schneider for idéen, som efter hendes mening kommer på det helt rigtige tidspunkt.

Forslaget bliver også taget godt imod hos Den Gamle By i Aarhus, idet René Schneider netop henviste til deres erfaringer med demente og den erindringslejlighed som museet har indrettet til formålet.

René Schneider blev prompte inviteret til et orienteringsmøde i Den Gamle By, hvilket han kvitterede med at bede om, at invitationen også burde indbefatte såvel Social- og Sundhedsudvalgsformand, Grethe Villadsen, samt kommunens Sundheds- og Socialdirektør, Ulrik Johansen.

Naturligvis blev dette ønske imødekommet af Den Gamle By, og René Schneider har allerede inviteret Grethe Villadsen og Ulrik Johansen med til mødet, som han håber, de tager imod.

”Jeg ønsker ikke, at mit forslag om indretning af en erindringslejlighed i det kommende plejecenter – og evt. på andre plejecentre i kommunen – skal blive gjort til genstand for lokalpolitisk ”fnidder” her i valgkampen, det er sagen for de ramte demente og deres pårørende alt for vigtig til”, udtaler René Schneider, og fortsætter:

”Jeg blev inspireret til forslaget, da jeg hørte en rørende historie om en stærkt demensplaget ældre kvinde, som sammen med andre var på besøg i Den Gamle Bys erindringslejlighed. Da hun ankom, var hun helt i sin egen lukkede verden uden kontakt til andre. Men da hun åbnede et skab med beklædning, ”vågnede hun op” og blev pludselig meget snakkesaglig om sit arbejdsliv i en dametøjsforretning. Det er da et bevis på effekten af sådan en erindringslejlighed i ”øjenhøjde”. Jeg glæder mig meget til besøget i Den Gamle Bys lejlighed og til også at høre mere om den videnskabelige evidens, der ligger bag. Lad os håbe, at vi kan tage det med tilbage til Favrskov Kommune.

Mødetidspunkt er endnu ikke fastlagt, da alles kalendere jo skal gå op i en højere enhed.

Yderligere oplysninger:

René Schneider – 28726095 – dialog@reneschneider.dk

 

Bilag:

Screenprint af Grethes Villadsens opslag

Screenprint af René Schneiders indlæg i lokalpressen

Foto af René Schneider

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Bogreception
15. sep. 2021

Bogreception


Lions Clubbben genåbner Lilleåmarked

Lions Clubbben genåbner Lilleåmarked

Det kommer til at foregå i Søndergade i Hadsten ... læs mere
Bedst i test – koste, hvad det koste vil!

Bedst i test – koste, hvad det koste vil!

Søren Frandsen Vestervej 6 8382 Hinnerup Byrådsmedlem for SF i Favrskov ... læs mere
Kronjyderne har travlt, når de kører bil

Kronjyderne har travlt, når de kører bil

med sms’er, opkald og sociale medier ... læs mere
PRESSEMEDDELELSE fra DjH

PRESSEMEDDELELSE fra DjH

FABx bygger sæbekassebiler til racerkører Jan Magnussen ... læs mere
Nu bliver det helt vildt på Østervangskolen

Nu bliver det helt vildt på Østervangskolen

Temaet for årets store, nationale Naturvidenskabsfestival er ”Helt vildt”. I den sidste uge i september udforsker tusindvis af skoleelever over hele Danmark den vilde natur ... læs mere
KV21: Tour de Favrskov

KV21: Tour de Favrskov

Kommunalvalget står for døren og det kan på mange måder sammenlignes med et langt cykelløb… ... læs mere
Afbalanceret budget med klare Venstre-aftryk

Afbalanceret budget med klare Venstre-aftryk

Det netop indgåede budget i Region Midtjylland indeholder en række punkter, som Venstre bragte med ind i forhandlingerne.  ... læs mere
UD I NATUREN (39)

UD I NATUREN (39)

Septembervejret viser sig virkelig fra sin gode side med blå himmel og okay temperatur - dette gav anledning til en tur til Langå/Gudenåen samt ud at se på markarbejde på Ravngårdsvej ... læs mere
Når man bliver ældre , kan balancen godt drille

Når man bliver ældre , kan balancen godt drille

Favrskov Aftenskole vil gøre noget ved det ... læs mere
Forslag til budget 2022-25 på plads i Favrskov

Forslag til budget 2022-25 på plads i Favrskov

Favrskov Kommunes budgetforslag for 2022-25 indeholder driftsudvidelser på 30,4 mio. kr., reduktioner på 5,3 mio. kr. samt et anlægsbudget på 110 mio. kr. årligt. Det fremgår af det budgetforslag, som 24 ud af 25 byrådsmedlemmer står bag ... læs mere
Loading...