|

Tillykke til Tove Skipper – Pingvinnyts naturfotograf

Kære Tove Pingvinnyt ønsker dig et stort tillykke med dine nu 400 indlæg med flotte naturbilleder på Pingvinnyt

Tove Skipper på sin elscooter

 

      Tillkke til Tove Skipper

I mange år har du hver torsdag beriget Pingvinnyts læsere med dine smukke naturbilleder samt dine fine kommentarer til dem

Vi ved, at også andre har stor gavn af din ihærdighed – vi tænker her på Lyngå by, som du også har involveret dig i og vi kan jo også jævnligt se, at vore 2 TV-kannaler i deres vejrmeldinger benytter sig af dine billeder. Flot gået Tove.

Derfor var det også et godt valg, da du for nogle år siden blev valgt til årets ildsjæl i Favrskov Kommune.

Det kræver styrke, når man som dig skal leve med sygdommen Sclerose – men du kæmper med den hver dag til glæde for vi andre

Tillykke og tak for din indsats

lars toft-hansen

 

Vi bringer her en tidligere artikel fra PingvinNyt om Tove Skipper – værsgo`

 

HUN MALER HIMLEN BLÅ

 Ove Rosenkvist har for Hadsten-PingvinNyt lavet dette portræt af Tove Skipper – der fra sin el-scooter udfordrer tilværelsen med stor kraft og engagement.

 

 

Tekst og foto:      Ove Rosenkvist

 

Når læserne slår ind på Pingvin Nyt om torsdagen, har Tove Skipper lagt en række kvadratiske farvebilleder på om livets gang i naturen. Særligt hendes skyformationer er velkomponerede, de er så gode, at TV’s vejrfolk benytter flere af dem som baggrund for dagens vejr. Siden januar 2015 har hun leveret 20 fotos til TV 2 og DR 1’s vejr.

En forårsdag satte PingvinNyts redaktør Lars Toft sig for at se Tove over skulderen, når hun tager sine små naturkunstværker og behandler dem i computeren.

 

Fotografer ved, at billeder bygges op med en forgrund, mellemgrund og baggrund for at få dybde i billedet. Den teknik behersker Tove Skipper som få.

-og så er der himmelen…

Hvem har ikke prøvet at tage et billede med grøn natur og når så billedet toner frem er himmelen hvid. Sådan er det aldrig hos Tove Skipper, hendes himmel er næsten altid blå og med årstidens skyer. Hemmeligheden er en omhyggelig sortering/behandling i hendes computer inden hun sender billederne til Pingvin Nyt.

 

Den dag vi besøger Tove, har hun valgt at køre en lille tur i sin crosser med sit enkle Canon Power Shot fotoapparat på Volstrupvej, hvor hun bor med mand og kat i en dejlig have.

En fotograf skal ikke gå ned på udstyret og når man møder en med en stor kanon, tænker man det bliver et godt billede.

Et fotografi bliver til i søgeren, hvor fotografen vælger motivet, belysningen og stemningen i billedet.

At teknikken i dag med en computer kan forstærke de bedste ting og dæmpe de svage, er et gode som gavner det færdige resultat.Tove Skipper får altid ros for sine fotos, og det sker nogle spørger om de kan købe et billede.

.   “skygger på min vej”

Nu har Tove på eget forlag samlet en række naturbilleder i en lille bog: ”Skygger på min vej”, som kan købes hos Tove eller i Bogcentret i Hadsten. Her fås en bid af den danske natur med fine billeder fra Tove Skippers jagt på de gode skud.

Vi der har vores førlighed tænker ikke over det, men Tove Skipper må hver dag tænke på sin sygdom, sclerose, som hun fik som 37 årig.

Hun måtte 11 år senere forlade sin arbejdsplads gennem 30 år, Hadsten Bank, for at gå på pension. Tove er i dag mærket af sygdommen med nedsat kraft i arme og ben, hun er træt og har en dårlig balance.

Man ved ikke hvad sclerose kommer af, det kan være arv eller en virus og der er særlig mange angreb i Østjylland, som ikke kan forklares.

Kort fortalt har vi et fedtlag om hjernen og rygmarvens nerver, det er det fedtlag, der nedbrydes. Det kan sammenlignes med et isoleringsmateriale, der ligger rundt om en elektrisk ledning, og det er den isolering, der forsvinder.

Tove har valgt at bruge fotografiet som sin naturmedicin. ”At fotografere i naturen giver mig utroligt meget, jeg har det godt med at mærke vejr og vind…”,siger Tove Skipper, som nu i over fire år hver torsdag har bragt sine glade naturbilleder på Pingvin Nyt.

<

                      VI SES PÅ HADSTEN-PINGVINNYT 

 

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplysert ... læs mere
Indbrud i Hinnerup

Indbrud i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Din fiskemand MARK er på plads udenfor Kvickly i Hadsten ... læs mere
Kære ‘Sat på spidsen’

Kære ‘Sat på spidsen’

Jeg har noteret mig jeres oprigtige bekymring for, om den nytiltrådte socialistiske regering nu sender Laurbjergs trinbræt i syltekrukken sammen med alle de andre trafikprojekter, som ellers var med i den tidligere regerings store trafikaftale, der blev indgået sammen med ... læs mere
Sigtet for at true med at skyde piges hest

Sigtet for at true med at skyde piges hest

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Udeklarerede hasselnødder i müsli

Udeklarerede hasselnødder i müsli

Tilbagrtrukne Fødevarer ... læs mere
NABOHJÆLP

NABOHJÆLP

Nabohjælp, fusk, vennetjeneste, sort arbejde. Ja tak Mere af det. Læs Ole Juuls klumme ... læs mere
God nattevagtsdækning på plejecentrene

God nattevagtsdækning på plejecentrene

Foranlediget af Ældrerådet blev det med 2019-budgettet besluttet at gennemføre en undersøgelse af bemandingen om natten på plejecentrene ... læs mere
Hvad så, Laurbjerg?

Hvad så, Laurbjerg?

Vores nye transportminister vil tage alle vedtagne trafikprojekter op til fornyet overvejelse. Det kommer måske til at gå ud over trinbrættet i Laurbjerg ... læs mere
Klimapopulisme er det nye sort

Klimapopulisme er det nye sort

Alle snakker om klima – (stort set) ingen gør noget ved det… ... læs mere
Loading...