|

Tillykke til Tove Skipper – Pingvinnyts naturfotograf

Kære Tove Pingvinnyt ønsker dig et stort tillykke med dine nu 400 indlæg med flotte naturbilleder på Pingvinnyt

Tove Skipper på sin elscooter

 

      Tillkke til Tove Skipper

I mange år har du hver torsdag beriget Pingvinnyts læsere med dine smukke naturbilleder samt dine fine kommentarer til dem

Vi ved, at også andre har stor gavn af din ihærdighed – vi tænker her på Lyngå by, som du også har involveret dig i og vi kan jo også jævnligt se, at vore 2 TV-kannaler i deres vejrmeldinger benytter sig af dine billeder. Flot gået Tove.

Derfor var det også et godt valg, da du for nogle år siden blev valgt til årets ildsjæl i Favrskov Kommune.

Det kræver styrke, når man som dig skal leve med sygdommen Sclerose – men du kæmper med den hver dag til glæde for vi andre

Tillykke og tak for din indsats

lars toft-hansen

 

Vi bringer her en tidligere artikel fra PingvinNyt om Tove Skipper – værsgo`

 

HUN MALER HIMLEN BLÅ

 Ove Rosenkvist har for Hadsten-PingvinNyt lavet dette portræt af Tove Skipper – der fra sin el-scooter udfordrer tilværelsen med stor kraft og engagement.

 

 

Tekst og foto:      Ove Rosenkvist

 

Når læserne slår ind på Pingvin Nyt om torsdagen, har Tove Skipper lagt en række kvadratiske farvebilleder på om livets gang i naturen. Særligt hendes skyformationer er velkomponerede, de er så gode, at TV’s vejrfolk benytter flere af dem som baggrund for dagens vejr. Siden januar 2015 har hun leveret 20 fotos til TV 2 og DR 1’s vejr.

En forårsdag satte PingvinNyts redaktør Lars Toft sig for at se Tove over skulderen, når hun tager sine små naturkunstværker og behandler dem i computeren.

 

Fotografer ved, at billeder bygges op med en forgrund, mellemgrund og baggrund for at få dybde i billedet. Den teknik behersker Tove Skipper som få.

-og så er der himmelen…

Hvem har ikke prøvet at tage et billede med grøn natur og når så billedet toner frem er himmelen hvid. Sådan er det aldrig hos Tove Skipper, hendes himmel er næsten altid blå og med årstidens skyer. Hemmeligheden er en omhyggelig sortering/behandling i hendes computer inden hun sender billederne til Pingvin Nyt.

 

Den dag vi besøger Tove, har hun valgt at køre en lille tur i sin crosser med sit enkle Canon Power Shot fotoapparat på Volstrupvej, hvor hun bor med mand og kat i en dejlig have.

En fotograf skal ikke gå ned på udstyret og når man møder en med en stor kanon, tænker man det bliver et godt billede.

Et fotografi bliver til i søgeren, hvor fotografen vælger motivet, belysningen og stemningen i billedet.

At teknikken i dag med en computer kan forstærke de bedste ting og dæmpe de svage, er et gode som gavner det færdige resultat.Tove Skipper får altid ros for sine fotos, og det sker nogle spørger om de kan købe et billede.

.   “skygger på min vej”

Nu har Tove på eget forlag samlet en række naturbilleder i en lille bog: ”Skygger på min vej”, som kan købes hos Tove eller i Bogcentret i Hadsten. Her fås en bid af den danske natur med fine billeder fra Tove Skippers jagt på de gode skud.

Vi der har vores førlighed tænker ikke over det, men Tove Skipper må hver dag tænke på sin sygdom, sclerose, som hun fik som 37 årig.

Hun måtte 11 år senere forlade sin arbejdsplads gennem 30 år, Hadsten Bank, for at gå på pension. Tove er i dag mærket af sygdommen med nedsat kraft i arme og ben, hun er træt og har en dårlig balance.

Man ved ikke hvad sclerose kommer af, det kan være arv eller en virus og der er særlig mange angreb i Østjylland, som ikke kan forklares.

Kort fortalt har vi et fedtlag om hjernen og rygmarvens nerver, det er det fedtlag, der nedbrydes. Det kan sammenlignes med et isoleringsmateriale, der ligger rundt om en elektrisk ledning, og det er den isolering, der forsvinder.

Tove har valgt at bruge fotografiet som sin naturmedicin. ”At fotografere i naturen giver mig utroligt meget, jeg har det godt med at mærke vejr og vind…”,siger Tove Skipper, som nu i over fire år hver torsdag har bragt sine glade naturbilleder på Pingvin Nyt.

<

                      VI SES PÅ HADSTEN-PINGVINNYT 

 

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Klimaændringer – Den danske vinkel

Klimaændringer – Den danske vinkel

Livestreamet foredrag fra Aarhus universitet ... læs mere
Nyt liv i den gamle hjulfabrik.

Nyt liv i den gamle hjulfabrik.

PingvinNyt har besøgt Direktør Ruben M. Andersen, Loebeshop og han viser os rundt og fortæller hvor langt de nået i deres ny WEB-hotel ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 404.

Ugens naturbilleder nr. 404.

Vinterferien er over os, og det er en kærkommen lejlighed til at komme ud i den friske luft - her kommer du med på en tur ad Østergårdsvej ved Laurbjerg/Houlbjerg ... læs mere
Nu stiger eller falder prisen for mange fjernvarme-kunder

Nu stiger eller falder prisen for mange fjernvarme-kunder

De fleste fjernvarmeforbrugere skal betale mere for at få opvarmet deres bolig i 2019 end i 2018. Det viser nye tal fra Forsyningstilsynet ... læs mere
Der er ved at komme liv tilbage i Hadsten Centret

Der er ved at komme liv tilbage i Hadsten Centret

Det gamle indkøbscenter er godt på vej til at blive omdannet til et sundhedshus ... læs mere
Krænkelse i den blå sangbog.

Krænkelse i den blå sangbog.

”Sang fra den blå” begynder altid sangdagen med 162 ”Den danske sang…” ... læs mere
Efterlysning - 14.02.2018 Pavia er stadigvæk ikke fundet

Efterlysning – 14.02.2018 Pavia er stadigvæk ikke fundet

Østjyllands Politi beder befolkningen om hjælp til at finde 47-årige Pavia Henrik Anton Hamann, der har været forsvundet siden tidligt søndag morgen ... læs mere
Thomas Grønnemark kommer til Hadsten

Thomas Grønnemark kommer til Hadsten

Den daglige arbejdsgiver hedder Liverpool Football Club, chefen hedder Jürgen Klopp og folkene der arbejdes på, hedder Mohammed Salah, Virgil Van Dijk og andre store stjernespillere, der til daglig tjener millioner af kroner ... læs mere
Mandag er fiskedag i Hadsten

Mandag er fiskedag i Hadsten

FISK ER SUNDT - Besøg JJ-Fisk fra midt formiddag foran Kvickly i Hadsten ... læs mere
Loading...