|

Tillykke til Tove Skipper – Pingvinnyts naturfotograf

Kære Tove Pingvinnyt ønsker dig et stort tillykke med dine nu 400 indlæg med flotte naturbilleder på Pingvinnyt

Tove Skipper på sin elscooter

 

      Tillkke til Tove Skipper

I mange år har du hver torsdag beriget Pingvinnyts læsere med dine smukke naturbilleder samt dine fine kommentarer til dem

Vi ved, at også andre har stor gavn af din ihærdighed – vi tænker her på Lyngå by, som du også har involveret dig i og vi kan jo også jævnligt se, at vore 2 TV-kannaler i deres vejrmeldinger benytter sig af dine billeder. Flot gået Tove.

Derfor var det også et godt valg, da du for nogle år siden blev valgt til årets ildsjæl i Favrskov Kommune.

Det kræver styrke, når man som dig skal leve med sygdommen Sclerose – men du kæmper med den hver dag til glæde for vi andre

Tillykke og tak for din indsats

lars toft-hansen

 

Vi bringer her en tidligere artikel fra PingvinNyt om Tove Skipper – værsgo`

 

HUN MALER HIMLEN BLÅ

 Ove Rosenkvist har for Hadsten-PingvinNyt lavet dette portræt af Tove Skipper – der fra sin el-scooter udfordrer tilværelsen med stor kraft og engagement.

 

 

Tekst og foto:      Ove Rosenkvist

 

Når læserne slår ind på Pingvin Nyt om torsdagen, har Tove Skipper lagt en række kvadratiske farvebilleder på om livets gang i naturen. Særligt hendes skyformationer er velkomponerede, de er så gode, at TV’s vejrfolk benytter flere af dem som baggrund for dagens vejr. Siden januar 2015 har hun leveret 20 fotos til TV 2 og DR 1’s vejr.

En forårsdag satte PingvinNyts redaktør Lars Toft sig for at se Tove over skulderen, når hun tager sine små naturkunstværker og behandler dem i computeren.

 

Fotografer ved, at billeder bygges op med en forgrund, mellemgrund og baggrund for at få dybde i billedet. Den teknik behersker Tove Skipper som få.

-og så er der himmelen…

Hvem har ikke prøvet at tage et billede med grøn natur og når så billedet toner frem er himmelen hvid. Sådan er det aldrig hos Tove Skipper, hendes himmel er næsten altid blå og med årstidens skyer. Hemmeligheden er en omhyggelig sortering/behandling i hendes computer inden hun sender billederne til Pingvin Nyt.

 

Den dag vi besøger Tove, har hun valgt at køre en lille tur i sin crosser med sit enkle Canon Power Shot fotoapparat på Volstrupvej, hvor hun bor med mand og kat i en dejlig have.

En fotograf skal ikke gå ned på udstyret og når man møder en med en stor kanon, tænker man det bliver et godt billede.

Et fotografi bliver til i søgeren, hvor fotografen vælger motivet, belysningen og stemningen i billedet.

At teknikken i dag med en computer kan forstærke de bedste ting og dæmpe de svage, er et gode som gavner det færdige resultat.Tove Skipper får altid ros for sine fotos, og det sker nogle spørger om de kan købe et billede.

.   “skygger på min vej”

Nu har Tove på eget forlag samlet en række naturbilleder i en lille bog: ”Skygger på min vej”, som kan købes hos Tove eller i Bogcentret i Hadsten. Her fås en bid af den danske natur med fine billeder fra Tove Skippers jagt på de gode skud.

Vi der har vores førlighed tænker ikke over det, men Tove Skipper må hver dag tænke på sin sygdom, sclerose, som hun fik som 37 årig.

Hun måtte 11 år senere forlade sin arbejdsplads gennem 30 år, Hadsten Bank, for at gå på pension. Tove er i dag mærket af sygdommen med nedsat kraft i arme og ben, hun er træt og har en dårlig balance.

Man ved ikke hvad sclerose kommer af, det kan være arv eller en virus og der er særlig mange angreb i Østjylland, som ikke kan forklares.

Kort fortalt har vi et fedtlag om hjernen og rygmarvens nerver, det er det fedtlag, der nedbrydes. Det kan sammenlignes med et isoleringsmateriale, der ligger rundt om en elektrisk ledning, og det er den isolering, der forsvinder.

Tove har valgt at bruge fotografiet som sin naturmedicin. ”At fotografere i naturen giver mig utroligt meget, jeg har det godt med at mærke vejr og vind…”,siger Tove Skipper, som nu i over fire år hver torsdag har bragt sine glade naturbilleder på Pingvin Nyt.

<

                      VI SES PÅ HADSTEN-PINGVINNYT 

 

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Hadsten Lokalarkiv henter fra gemmerne: Galten Mølle

Hadsten Lokalarkiv henter fra gemmerne: Galten Mølle

Hadsten og Omegns Folkeblad bragte d. 30. april 1980 en artikel om Galten Mølle, der havde fået luft under vingerne igen. Artiklen fortæller om møllen og ejernes historie fra den blev bygget i 1878 og om den restaureringen der p.t ... læs mere
Letbanen er blevet en tung klods om benet…

Letbanen er blevet en tung klods om benet…

Økonomien i letbaneprojektet har sejlet lige fra begyndelsen, og prognoserne for fremtiden viser, at det er et håbløst urentabelt projekt ... læs mere
DET GIVNE...

DET GIVNE…

Kurt Villy mindes en tankevækkende klumme af Ole Juul. Om at miste livet - midt i livet. Læs Ole Juul her på PingvinNyt ... læs mere
Indbrud i Søften

Indbrud i Søften

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Sindets Uge sætter fokus på mental sundhed

Sindets Uge sætter fokus på mental sundhed

Favrskov Kommune slår dørene op til et alsidigt program i Sindets Uge 7.- 11. oktober 2019. Med blandt andet foredrag, workshops, cafeer og åbent hus sætter kommunen fokus på den mentale sundhed for alle borgere ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 434.

Ugens naturbilleder nr. 434.

Det er ikke meget blå himmel september har budt på indtil nu. Vi må jo ha' noget til gode. Idag kommer du med på tur i skov og ved mark ... læs mere
Er der en voksen til stede?

Er der en voksen til stede?

”Hensyn-sygen” på Københavns Universitet er atter brudt ud ... læs mere
Ny storparcel i Hadsten i udbud

Ny storparcel i Hadsten i udbud

Storparcellen på Gl. Sellingvej 12 i Hadsten bliver udbudt til tæt-lav bebyggelse i to etager ... læs mere
ET GAMMELT POSTKORT MED ET MEJERI

ET GAMMELT POSTKORT MED ET MEJERI

En mejeriejer, en boghandler, en førstelærer. Alle medvirkende til en aktiv og levende stationsby, og alle bidrog de til dette fine postkort fra Hadsten ... læs mere
Rekordstor tilslutning til Kunst i Favrskov

Rekordstor tilslutning til Kunst i Favrskov

 Den 21. - 22. september  kl. 10 - 17 i Søften ... læs mere
Færdselsuheld i Hinnerup

Færdselsuheld i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...