|

To dømt for medvirken til indsmugling af 1500 kg hash

Østjyllands Politi – Særlig Efterforskning Vest

En 44-årig skal i fængsel i tre år og seks måneder og en 28-årig kvinde har fået en dom på to års fængsel, hvoraf de seks måneder skal afsones, mens resten blev gjort betinget med vilkår om samfundstjeneste. Det har Retten i Horsens i dag truffet afgørelse om.

Manden og kvinden blev dømt for at have medvirket til indsmugling af ca. 1500 kg hash, fordi de gennem en periode på ca. tre måneder i slutningen af 2017 i deres fælles lejlighed i Horsens opbevarede i alt ca. 17,4 millioner kroner, der stammede fra salg af hash, der var blevet smuglet til Danmark. Pengene blev derefter af andre fragtet til Holland, hvor de blev brugt til indløb af yderligere hashleverancer, der derefter blev transporteret til Danmark.

Anklager Mette Fladkjær er godt tilfreds med dommen. 

– De tiltalte mente egentlig ikke, de havde gjort noget strafbart – de gik i hvert fald efter en frifindelse. Men retten var enig i, at de tiltalte ved at opbevare de store pengebeløb, som de havde en formodning om stammede fra salg af hash og skulle bruges til indkøb af yderligere hash, havde medvirket til narkotikakriminalitet, siger hun.

Afbalanceret strafudmåling
Om straffen lyder det fra anklageren: 

– Retten har på den ene side lagt vægt på det store kvantum hash og det store pengebeløb – og på den anden side på, at manden og kvinden ikke tjente noget på deres bistand, som han tilsyneladende påtog sig, fordi han følte sig presset af familiemedlemmer. På den måde er det en afbalanceret og velbegrundet strafudmåling.

Manden og kvinden har begge udbedt sig betækningstid med hensyn til eventuel anke af dommen. Manden blev fortsat varetægtsfængslet efter dom, mens kvinden blev løsladt efter dom, da hun allerede med varetægtsfængslingen har udstået den ubetingede del af sin dom. 

Sagen har baggrund i en større anholdelsesaktion den 7. marts 2018, hvor Særlig Efterforskning Vest (SEV) i en nøje planlagt og koordineret aktion efter mange måneders efterforskning anholdt et større antal personer, hvoraf 15 personer, herunder den 44-årige mand og den 28-årige kvinde, den følgende dag blev fremstillet i Retten i Aarhus og varetægtsfængslet. En række af disse har nu fået dom, men flere afventer fortsat en afgørelse.

Pressekontakt
Anklager i Særlig Efterforskning Vest, Mette Fladkjær, tlf. 40238025

_______________________________________________________________________________________________

Østjyllands Politikreds er en af 12 politikredse i Danmark og dækker Randers, Norddjurs, Syddjurs, Favrskov, Aarhus, Odder og Samsø kommuner.

Del på sociale medier

Share on facebook Share on twitter Share on linkedin

 
 
 
 

Du modtager denne e-mail, fordi du følger Østjyllands Politi på Mynewsdesk. Hvis du vil stoppe med at modtage opdateringer fra Østjyllands Politi click here. For at lære mere om, hvordan vi bruger dine personlige oplysninger, læs venligst vores Privacy Policy.For at få mere at vide om, hvordan dine personlige data bruges af ejeren af ​​det newsroom du følger, og hvordan du kan udøve dine rettigheder, læs venligst Privacy Policy Contacts

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Sommerstævne

Sommerstævne

HIpetanque (Hadsten Idrætsforenings Petanqueklub) inviterer til Sommersætvne tirsdag 25. juni 2019 ... læs mere
Team Rotary Favrskov legatet 2019

Team Rotary Favrskov legatet 2019

Ved Favrskov musikskoles sommerkoncert i Sløjfen, Hadsten torsdag aften d. 13. juni, blev Team Rotary Favrskov legatet uddelt for andet år i træk ... læs mere
Friskolen i Hinnerup fejrer 35 års jubilæum

Friskolen i Hinnerup fejrer 35 års jubilæum

Den populære Friskole i Hinnerup fylder 35 år, og inviterer i den anledning gamle, nye og kommende elever, forældre og lærere, til et brag af en jubilæumsfest ... læs mere
Narkopåvirket bilist

Narkopåvirket bilist

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
VOLD i Hadsten

VOLD i Hadsten

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Jyllandsringen blev en weekend til glemmebogen for Mads Hoe

Jyllandsringen blev en weekend til glemmebogen for Mads Hoe

2. Afdeling af DM blev i sidste weekend kørt på Jyllandsringen ... læs mere
2 indbrud i Hinnerup på samme vej

2 indbrud i Hinnerup på samme vej

Østlyllands Politi oplyser ... læs mere
Færdselsuheld med personskade

Færdselsuheld med personskade

Østjyllnds Politi oplyser ... læs mere
Banedanmark fortæller  om jernbane-fremtiden

Banedanmark fortæller om jernbane-fremtiden

Der bliver formentlig brug for hver en siddeplads i Sløjfen, når Banedanmark mandag 24.juni vil orientere om kommende jernbaneprojekter i Hadsten og omegn ... læs mere
Loading...