|

To ekstraordinære millionpuljer fra TrygFonden

Pressemeddelelse fra TrygFonden: 50 mio. kr. skal hjælpe samfundets mest sårbare og udsatte under coronakrisen.

 

Store grupper i samfundet er i denne tid under pres. Både de mest udsatte og sårbare, men også mennesker, der pludselig får vendt deres liv på hovedet, fordi de eksempelvis er kronisk syge eller kæmper med konsekvenserne af at være isoleret i eget hjem. TrygFonden afsætter nu 50 mio. kr. i akut hjælp til de mange foreninger og organisationer, der arbejder for at øge trygheden for netop disse målgrupper.

Under coronakrisen har en stor gruppe af sårbare og udsatte – både på arbejdsmarkedet og i særdeleshed uden for arbejdsmarkedet – ikke mulighed for at få tilstrækkelig hjælp eller være en del af vigtige  fællesskaber, som de har brug for. Flere fremhæver, at udfordringerne også rammer grupper, som ikke normalt er at betegne som udsatte, men som i denne tid oplever særlige bekymringer fx på grund af et liv med kronisk sygdom, ensomhed, social isolation eller mentale udfordringer.

For at afbøde og afhjælpe nogle af disse svære udfordringer, har TrygFonden nu afsat 50 mio. kr. fordelt på to puljer på henholdsvis 30 og 20 mio. kr. Der etableres en social akutpulje på 30 mio. kr., der kan ansøges fra i dag af de organisationer, foreninger og andre aktører, der kæmper for at hjælpe dem, der er særligt hårdt ramt i denne tid.

– Med akutpuljen ønsker vi at støtte indsatser, der gavner de mange i hele landet og de mindre grupper i lokalsamfundene. Vi håber, at vi på den måde kan være med til at bidrage til trygheden,
og at vi i Danmark står sammen og fastholder vores vigtige fællesskaber og omsorg for dem, der har mest behov, siger Ida Sofie Jensen, formand for TrygFonden.

Den anden pulje på 20 mio. kr. er øremærket virksomheder med socialt ansvar som et bærende element i deres forretningsmodel. Puljen etableres i samarbejde med Den Sociale Kapitalfond og består i, at TrygFonden garanterer for lån i virksomhedens sædvanlige pengeinstitut. Der arbejdes i øjeblikket på den konkrete udmøntning af ordningen.

Midler kan bevilges inden for få dage

Den sociale akutpulje på 30 mio. kr. kan søges via www.tryghed.dk – og TrygFonden bestræber sig på at kunne give svar på ansøgningen inden for tre hverdage, så midlerne hurtigst muligt kan komme ud og gøre gavn.
– Det er nu og her, der er brug for hjælp. Derfor forventer vi også at kunne give svar på ansøgninger inden for få dage. Usikkerheden, uvisheden og ikke mindst det manglende sociale liv rammer nogle grupper særdeles hårdt. Det kan landets mange organisationer og mindre lokale foreninger gøre noget ved. Vi håber derfor, de vil gøre brug af akutpuljen, så vi sammen kan få midlerne hurtigt ud at leve til gavn for de mest udsatte, siger Rie Odsbjerg Werner, direktør for TrygFonden.

Læs mere om TrygFondens akutpulje og om, hvordan du søger penge

Dato:

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Minimumsnormering på ældreområdet.

Minimumsnormering på ældreområdet.

Af Mercedes Czank, Formand Dansk Folkeparti,  Favrskov ... læs mere
Man binder os på mund og hånd...

Man binder os på mund og hånd…

… men man kan ikke binde ånd! ... læs mere
BUM – og så stod tiden stille!

BUM – og så stod tiden stille!

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Sådan siger vi i Hadsten blandede Kor, som nu starter ny sæson onsdag den 26. august kl. 19.30 ... læs mere
Møde om boliger med fællesskaber

Møde om boliger med fællesskaber

Overvejer du en bolig, hvor der er mulighed for en privat bolig plus et fællesskab med andre, så er dette møde noget for dig ... læs mere
2 færdselsuheld lørdag formiddag

2 færdselsuheld lørdag formiddag

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Kræftens Bekæmpelse - Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Kræftens Bekæmpelse – Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Søndag går mange på gaden til den årlige landsindsamling, men desværre er det en helt anden indsamling end den, du kender ... læs mere
Arkivet er lukket indtil videre!

Arkivet er lukket indtil videre!

Som følge af Covid-19 kan vores gæster ikke besøge arkivet ... læs mere
Loading...