|

Tom Møller Kjeldsen fik sølv

i Danmarksmesterskabet i klassen 0-1400 cc klasse 3

Copyright: Allan Post Christensen. Tom M. Kjeldsen - en glad mand

Tom har i hans Seat Ibiza 1.4 16V med 165 hk. i år kæmpet om mesterskabet med Rasmus Viggo Bitsch Jepsen fra Aarhus i en Toyota Yaris.

Det er ikke helt gået Toms vej i år. Han har næsten hele året kæmpet med ødelagt gearkasse/gearkassehus, men havde dog formået at få forstærket gearhuset til årets sidste DM afdeling Anderup El Rally, der var 6. afd af DM. Og forstærkningen af gearhuset viste sig at være nok til at gennemføre DM6 Rally uden problemer.

Tom har i år også måtte benytte tre forskellige co-drivers. I to DM afdelinger har Lasse Stigård Nerup fra Randers siddet ved siden af, og i tre DM afdelinger har det været John Dreyer Sørensen fra Spentrup, der sad i det ”varme sæde”.

Lige inden DM6 Rally skulle køres, måtte John Dreyer melde fra, så gode råd var dyre. Hvem ville nappe tjansen?

Tom fik hurtig kontakt med Peter Kristensen fra Hadsten. Peter har en fortid som co-driver for Jan Kjær og Bo Boddum Andersen, begge fra Hadsten. Og så har Peter også selv kørt klubrally og også deltaget i nogle sæsoner i baneracing på asfalt i hans Ford Escort. Så Peter burde være et fornuftigt valg til sædet til DM6. Og det gik også over al forventning.

Peter Kristensen er også kendt som ejer af det tidligere 4ma Skilte, som han startede i Hadsten i 1991.

Peter Kristensen, ny mand i bilen

DM6 Rally blev kørt lørdag den 12-10 i Sønderjylland. Det var dagen efter Sønderjylland var druknet i regn, så rallykørerne vidste godt hvad der ventede dem. Rigtig mange vejstrækninger var godt mudret til og mange steder var der store vandpytter på asfalten. At komme kørende med ca. 160 km/t og ramme det stillestående vand, ender ikke altid godt, men Tom formåede at holde bilen kørende igennem det hele uden problemer, og det foregik med gaspedalen helt i bund!

Copyright: Allan Post Christiansen. Der var glat mange steder som Tom viser her

Samarbejdet med Peter i sædet ved siden af, havde været rigtig godt. Peter havde vist at han havde helt styr på starttider, service og instruktionerne til Tom. Det er altid svært med en ny ”makker”, men i dette tilfælde gled det hele som smurt i olie!

Copyright: Niels Frederiksen, Ringkøbing. Tom og co-driver på vej

For at vinde DM skulle Tom vinde løbet, imens hans konkurrent Rasmus Viggo Bitch Jepsen, skulle udgå af Rallyet og det gjorde han ikke! Det vil sige, Tom vandt DM6 løbet, men Rasmus udgik ikke. Så Tom fik sølv og Rasmus guld i den samlede DM stilling.

Tom til venstre med Peter ved sin side

Men til præmieoverrækkelsen efter løbet, blev Tom og Peter kaldt op på podiet som vinder af Danmarksmesterskabet klasse 3 2019!!

Der var stor opstand fra nogle af de andre deltagere, for Rasmus havde jo gennemført Rallyet og havde dermed vundet DM titlen og Tom havde så fået sølv. Det kom så vidt, at en fra publikum spurtede op til Tom og nærmest råbende spurgte hvad Tom havde bestukket løbsledelsen med for at vinde DM titlen. Tom måtte så berolige ham og fortalte at der selvfølgelig var tale om en fejl, og at han var sikker på at han IKKE havde vundet DM, da han jo selv på forhånd havde regnet resultatet ud. Den udregning gav Rasmus guld og Tom sølv. Tom måtte så fortælle den publikummer, at han og alle andre bare skulle tage det helt rolig, og lade alle de andre Danmarksmestre i de andre klasser, få deres medaljer i fred og ro, og bagefter kunne de så gå op og gøre indsigelse mod det forkerte resultat i klasse 3.

Det gjorde de så, og resultatet blev regnet igennem, og ganske rigtig viste det sig, at Rasmus havde vundet DM og Tom fik sølv! Så de to måtte igen på podiet, og bytte deres pokaler rundt, og så var alle igen i festhumør!

Hvad Tom har af planer næste år, har han ikke løftet sløret for endnu.

/Richard Torp Jensen

Kom med på en tur i Toms bil. Hastighedsprøven starter ved 2:40.  Rigtig mange steder er der mudder og vand

Lidt andre billeder fra Rallyet. (Copyright: Allan Post Christiansen)

Bo Boddum Andersen fra Hadsten

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Tag en snak med naboen - siger Østjyllands Politi

Tag en snak med naboen – siger Østjyllands Politi

Østjyllands Politi oplever i øjeblikket et øget antal anmeldelser om indbrud i privat beboelse – formentlig som følge af at det i denne uge er efterårsferie og mange er væk hjemmefra ... læs mere
Varebilstyve på spil i Langå

Varebilstyve på spil i Langå

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Vestjysk Bank bliver ny HovedPartner på FamilieMessen

Vestjysk Bank bliver ny HovedPartner på FamilieMessen

Familiemessen bliver afholdt af Hadsten Sports Klub - Fodbold, Hadsten Hawks Basketball og Hadsten Håndbold søndag d. 27/10 i vestjyskBANK Arena - Hadsten ... læs mere
Letbane i Favrskov Kommune ? 

Letbane i Favrskov Kommune ? 

Af Mercedes Czank, formand DF Favrskov  ... læs mere
Velkommen til Danmarks smukkeste træf!

Velkommen til Danmarks smukkeste træf!

af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Vrede mod scootere førte til grov vold

Vrede mod scootere førte til grov vold

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
El-scooterbrugere- vil I med ud at køre en lille tur med ligestillede?

El-scooterbrugere- vil I med ud at køre en lille tur med ligestillede?

Ældre Sagen Hinnerup har fået en henvendelse fra en bruger af el-scooter, der gerne vil være sammen med andre brugere af el-scootere ... læs mere
Jazz i Café Sløjfen

Jazz i Café Sløjfen

Lørdag d. 2. november er der igen glad og swingende jazz i Café Sløjfen, når All Time Jazz Band indtager scenen ... læs mere
AL MAGT TIL DE SKØRE...

AL MAGT TIL DE SKØRE…

Måske ikke så "tosset" en idé... Streameren er set i bagruden på en bil nede på Langeland ... læs mere
2 indbrud i Hammel

2 indbrud i Hammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Tema: Virkelighedens kriminalsager ... læs mere
annonce : Lej en PØLSEVOGN med "DET HELE"

annonce : Lej en PØLSEVOGN med “DET HELE”

Lej en Komplet pølsevogn med alt hvad der hører sig til. Inklusiv en pølsemand ... læs mere
Loading...