|

Tom Møller Kjeldsen fik sølv

i Danmarksmesterskabet i klassen 0-1400 cc klasse 3

Copyright: Allan Post Christensen. Tom M. Kjeldsen - en glad mand

Tom har i hans Seat Ibiza 1.4 16V med 165 hk. i år kæmpet om mesterskabet med Rasmus Viggo Bitsch Jepsen fra Aarhus i en Toyota Yaris.

Det er ikke helt gået Toms vej i år. Han har næsten hele året kæmpet med ødelagt gearkasse/gearkassehus, men havde dog formået at få forstærket gearhuset til årets sidste DM afdeling Anderup El Rally, der var 6. afd af DM. Og forstærkningen af gearhuset viste sig at være nok til at gennemføre DM6 Rally uden problemer.

Tom har i år også måtte benytte tre forskellige co-drivers. I to DM afdelinger har Lasse Stigård Nerup fra Randers siddet ved siden af, og i tre DM afdelinger har det været John Dreyer Sørensen fra Spentrup, der sad i det ”varme sæde”.

Lige inden DM6 Rally skulle køres, måtte John Dreyer melde fra, så gode råd var dyre. Hvem ville nappe tjansen?

Tom fik hurtig kontakt med Peter Kristensen fra Hadsten. Peter har en fortid som co-driver for Jan Kjær og Bo Boddum Andersen, begge fra Hadsten. Og så har Peter også selv kørt klubrally og også deltaget i nogle sæsoner i baneracing på asfalt i hans Ford Escort. Så Peter burde være et fornuftigt valg til sædet til DM6. Og det gik også over al forventning.

Peter Kristensen er også kendt som ejer af det tidligere 4ma Skilte, som han startede i Hadsten i 1991.

Peter Kristensen, ny mand i bilen

DM6 Rally blev kørt lørdag den 12-10 i Sønderjylland. Det var dagen efter Sønderjylland var druknet i regn, så rallykørerne vidste godt hvad der ventede dem. Rigtig mange vejstrækninger var godt mudret til og mange steder var der store vandpytter på asfalten. At komme kørende med ca. 160 km/t og ramme det stillestående vand, ender ikke altid godt, men Tom formåede at holde bilen kørende igennem det hele uden problemer, og det foregik med gaspedalen helt i bund!

Copyright: Allan Post Christiansen. Der var glat mange steder som Tom viser her

Samarbejdet med Peter i sædet ved siden af, havde været rigtig godt. Peter havde vist at han havde helt styr på starttider, service og instruktionerne til Tom. Det er altid svært med en ny ”makker”, men i dette tilfælde gled det hele som smurt i olie!

Copyright: Niels Frederiksen, Ringkøbing. Tom og co-driver på vej

For at vinde DM skulle Tom vinde løbet, imens hans konkurrent Rasmus Viggo Bitch Jepsen, skulle udgå af Rallyet og det gjorde han ikke! Det vil sige, Tom vandt DM6 løbet, men Rasmus udgik ikke. Så Tom fik sølv og Rasmus guld i den samlede DM stilling.

Tom til venstre med Peter ved sin side

Men til præmieoverrækkelsen efter løbet, blev Tom og Peter kaldt op på podiet som vinder af Danmarksmesterskabet klasse 3 2019!!

Der var stor opstand fra nogle af de andre deltagere, for Rasmus havde jo gennemført Rallyet og havde dermed vundet DM titlen og Tom havde så fået sølv. Det kom så vidt, at en fra publikum spurtede op til Tom og nærmest råbende spurgte hvad Tom havde bestukket løbsledelsen med for at vinde DM titlen. Tom måtte så berolige ham og fortalte at der selvfølgelig var tale om en fejl, og at han var sikker på at han IKKE havde vundet DM, da han jo selv på forhånd havde regnet resultatet ud. Den udregning gav Rasmus guld og Tom sølv. Tom måtte så fortælle den publikummer, at han og alle andre bare skulle tage det helt rolig, og lade alle de andre Danmarksmestre i de andre klasser, få deres medaljer i fred og ro, og bagefter kunne de så gå op og gøre indsigelse mod det forkerte resultat i klasse 3.

Det gjorde de så, og resultatet blev regnet igennem, og ganske rigtig viste det sig, at Rasmus havde vundet DM og Tom fik sølv! Så de to måtte igen på podiet, og bytte deres pokaler rundt, og så var alle igen i festhumør!

Hvad Tom har af planer næste år, har han ikke løftet sløret for endnu.

/Richard Torp Jensen

Kom med på en tur i Toms bil. Hastighedsprøven starter ved 2:40.  Rigtig mange steder er der mudder og vand

Lidt andre billeder fra Rallyet. (Copyright: Allan Post Christiansen)

Bo Boddum Andersen fra Hadsten

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Vækst af mælkesyrebakterier i COOP Hindbær Light sodavand

Vækst af mælkesyrebakterier i COOP Hindbær Light sodavand

A/S Bryggeriet Vestfyen tilbagekalder COOP Hindbær Light sodavand 0,5 liter, grundet vækst af mælkesyrebakterier. Tilbagekaldte fødevarer, Publiceret: 1. juli 2020 ... læs mere
Se og hør video-film fra Sct. Hans Aften i Haldum

Se og hør video-film fra Sct. Hans Aften i Haldum

Videoen er optaget af AVCfilm.dk i Haldum ... læs mere
Årets Studenter sprang ud fredag

Årets Studenter sprang ud fredag

Festlige dage på Favrskov Gymnasium i Hadsten ... læs mere
Brand på gård

Brand på gård

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Færdselsuheld ved Hinnerup

Færdselsuheld ved Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Så er det HØST - tid

Så er det HØST – tid

Rikke Møller Antvorskov ... læs mere
Brandstation bevares – men formentlig med et mindre slukningsområde

Brandstation bevares – men formentlig med et mindre slukningsområde

Den fælleskommunale beredskabskommission for Randers, Favrskov og Djursland har valgt at følge et revideret ønske fra Favrskov Kommune og bevare den ellers lukningstruede brandstation i Hinnerup ... læs mere
Kvinde fundet i Lilleåen er identificeret

Kvinde fundet i Lilleåen er identificeret

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Vidner søges til groft overfald i Hadsten

Vidner søges til groft overfald i Hadsten

Om aftenen den 11. juni blev en 20-årig mand overfaldet med slag og spark på Søndergade i Hadsten. Så du episoden, så hører Østjyllands Politi meget gerne fra dig ... læs mere
Gratis sommeraktiviteter 2020 i Favrskov

Gratis sommeraktiviteter 2020 i Favrskov

Her kan du læse mere om sommerferieaktiviteter i Favrskov Kommune i 2020 ... læs mere
Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Tema: Romaner fra årets rejsemål ... læs mere
Loading...