|

Udligningssmæk til Østjylland

Af Charlotte Green, Byrådsmedlem og Folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti

Charlotte Green

 

Så kom den længe frygtede udligningsreform. Mange kommuner i Østjylland, ikke mindst Favrskov og Skanderborg bliver taberne. Det kan der faktisk ikke rigtig siges noget pænt om. Særligt Favrskov har arbejdet hårdt på at vise de uretfærdigheder, som det gamle system havde.

Der er rettet op på nogle af skævhederne, men grundlæggende vurderes kommunerne omkring Aarhus stadig på et uretfærdigt grundlag, der koster skatteyderne dyrt. Regeringen havde fremlagt et forslag, som gav et så kluntet et forløb først på året, at de måtte gøre aftalen bredere. Her bød Venstre sig til og fik mange fine lunser til deres partipolitiske ønsker samt tilført yderligere over 5 mia. kr. Det er lettere at fordele penge til flere, når der er flere penge, så derfor skal de ramte kommuner selvfølgelig ikke af med helt så mange penge. Virkeligheden er dog, at Favrskov og Skanderborg principielt er lige så ringe stillet med den endelige reform som med udkastet, blot er beløbet for kommunen lavere, fordi hullet i statskassen er blevet større.

Med østjyske og særligt Favrskov og Skanderborg briller er der ikke meget at være stolt af for partier bag aftalen. Konservative blev smidt ud, inden forhandlingerne startede. En regering vælger jo selv, hvem de ville tale med, og Konservative fik ikke muligheden, selvom vi havde nogle andre forslag, som vi gerne ville have drøftet. Blandt andet en anden model for vækstkommuner som Favrskov og Skanderborg.

Vi kan se, at de kommuner som blev ramt hårdt netop er kommuner, hvor konservative har været med til at sikre, at de meget veldrevne. Så regeringens afvisning gjorde ondt på os og kommunerne. Konservative lader sig bestemt ikke slå ud, men vi arbejder videre med ansvarlig politik til gavn for borgerne. Vores mål er at sikre at vi nu har pengene til dem, der har mest brug for dem, svage børn og ældre, områder, hvor den kommunale økonomi allerede er under pres. Vi vil gøre, hvad vi kan for at undgå at en socialt bunduretfærdig udligning fra S og V rammer vores svageste.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Man binder os på mund og hånd...

Man binder os på mund og hånd…

… men man kan ikke binde ånd! ... læs mere
BUM – og så stod tiden stille!

BUM – og så stod tiden stille!

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Sådan siger vi i Hadsten blandede Kor, som nu starter ny sæson onsdag den 26. august kl. 19.30 ... læs mere
Møde om boliger med fællesskaber

Møde om boliger med fællesskaber

Overvejer du en bolig, hvor der er mulighed for en privat bolig plus et fællesskab med andre, så er dette møde noget for dig ... læs mere
2 færdselsuheld lørdag formiddag

2 færdselsuheld lørdag formiddag

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Kræftens Bekæmpelse - Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Kræftens Bekæmpelse – Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Søndag går mange på gaden til den årlige landsindsamling, men desværre er det en helt anden indsamling end den, du kender ... læs mere
Arkivet er lukket indtil videre!

Arkivet er lukket indtil videre!

Som følge af Covid-19 kan vores gæster ikke besøge arkivet ... læs mere
Kære alle  Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Kære alle Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Frijsenborgløbet og Hestemarkedsbanko, som jo er en meget stor del af Hestemarkedet, er naturligvis også aflyst ... læs mere
Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...