|

Udsigt til en jul med færre indbrud i østjyske hjem

Østjyllands Politi oplyser

  Østjyllands Politis højeste juleønske i år er, at færre østjyder får ubudne gæster i december. Foreløbigt ser det ønske ud til at blive opfyldt.

 

Antallet af indbrud i Østjylland er nemlig foreløbigt faldet med mere end 25 procent i december i år i forhold til sidste år. 

I de mørke vintermåneder, og særligt i december, plejer indbrudstyvene at være ekstra aktive. Derfor gør Østjyllands Politi også en ekstra indsats i december for at forhindre indbrud i private hjem. 

Der bliver for eksempel kørt ekstra patruljer i villakvarterer, der bliver holdt særligt øje med kendte indbrudskriminelle, og borgerne får løbende gode råd i forhold til at minimere risikoen for indbrud. Og det ser umiddelbart ud til at virke:

For fra den 1. december til den 19. december er der foreløbigt anmeldt 171 indbrud i private hjem. Sidste år var tallet 237. Samtidigt er flere indbrudstyve blevet sigtet og/eller fængslet.

For eksempel blev en 33-årig kendt kriminel torsdag varetægtsfængslet for forsøg på indbrud, efter en borger i Åbyhøj havde set ham stå og kigge ind af vinduerne i et villakvarter. Og torsdag blev en indbrudstyv fanget i Rønde med god hjælp fra en opmærksom borger.  

Håber på borgernes hjælp

Vicepolitiinspektør Lennart Glerup glæder sig over tendensen. 

– Der er stadigvæk for mange borgere, der oplever indbrud i deres hjem, men det ser meget positivt ud i forhold til tidligere år. Nu er det vigtigt, at både politi og borgere fortsætter med at være ekstra opmærksomme, så vi forhåbentligt kan holde antallet af indbrud nede, siger vicepolitiinspektøren. 

Han forsikrer, at Østjyllands Politi vil fortsætte den øgede indsats for at forhindre en stor stigning i indbrud i december. 

– Vi fortsætter med at holde et ekstra tryk på indbrudstyvene og være meget målrettede i forhold til at forhindre og opklare indbrud. Og så håber vi på, at borgerne også fortsætter det gode arbejde og ringer til os, så snart de ser noget mistænkeligt i deres kvarter, siger Lennart Glerup. 

Fem gode råd til hvordan du kan sikre din bolig mod indbrud:

• Gem værdifulde ting væk, så de ikke er synlige gennem vinduerne
• Få naboerne til at parkere en bil i indkørslen, tømme postkassen eller bruge din skraldespand, så det ser ud som om, nogen er hjemme
• Lad lyset og/eller radioen være tændt – brug tænd og sluk ur
• Lad være med at rydde op og tage opvasken. Lidt rod får det til at se ud, som om du er hjemme
• Hils på fremmede på vejen eller i opgangen. Der er ikke noget, der skræmmer en tyv væk som nysgerrige naboer. Tyve kan ikke lide at blive set.

Få flere gode råd på nabohjælp.dk eller på stopindbrud.dk

Pressekontakt

Vicepolitiinspektør Lennart Glerup, tlf. 2269 1062

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 22691087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne

Telefon: 8618 2877

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Kære ‘Sat på spidsen’

Kære ‘Sat på spidsen’

Jeg har noteret mig jeres oprigtige bekymring for, om den nytiltrådte socialistiske regering nu sender Laurbjergs trinbræt i syltekrukken sammen med alle de andre trafikprojekter, som ellers var med i den tidligere regerings store trafikaftale, der blev indgået sammen med ... læs mere
Sigtet for at true med at skyde piges hest

Sigtet for at true med at skyde piges hest

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Udeklarerede hasselnødder i müsli

Udeklarerede hasselnødder i müsli

Tilbagrtrukne Fødevarer ... læs mere
NABOHJÆLP

NABOHJÆLP

Nabohjælp, fusk, vennetjeneste, sort arbejde. Ja tak Mere af det. Læs Ole Juuls klumme ... læs mere
God nattevagtsdækning på plejecentrene

God nattevagtsdækning på plejecentrene

Foranlediget af Ældrerådet blev det med 2019-budgettet besluttet at gennemføre en undersøgelse af bemandingen om natten på plejecentrene ... læs mere
Hvad så, Laurbjerg?

Hvad så, Laurbjerg?

Vores nye transportminister vil tage alle vedtagne trafikprojekter op til fornyet overvejelse. Det kommer måske til at gå ud over trinbrættet i Laurbjerg ... læs mere
Klimapopulisme er det nye sort

Klimapopulisme er det nye sort

Alle snakker om klima – (stort set) ingen gør noget ved det… ... læs mere
Indbrud i Hadsten

Indbrud i Hadsten

Østjtllands Politi oplyser ... læs mere
Nyhed fra HSK fodbold : Morten Andresen er stoppet som ungdomsformand

Nyhed fra HSK fodbold : Morten Andresen er stoppet som ungdomsformand

Morten Andresen, der siden 2015 har været ungdomsformand i HSK Fodbold, har valgt at stoppe pr. 30. juni 2019 ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 425.

Ugens naturbilleder nr. 425.

Vi kan vist hurtigt blive enige om, at sommervejret ikke ligefrem har vist sig fra sin bedste side den seneste uge. Men det skal ikke forhindre os i at nyde naturen ... læs mere
Indbrud på Skyttevænget

Indbrud på Skyttevænget

Østjyallands Politi oplyser ... læs mere
Loading...