|

Udvalg inviterer til åbenhed og udvikling

Birgit Liin

Birgit Liin

– Vi er meget åbne og vil rigtig gerne invitere andre ind, siger Birgit Liin.

Previuos slide Next slide
Børne- og Skoleudvalget anbefaler at få flere øjne på sagsbehandlingen på børnehandicapområdet. Erfaringerne kan så bruges på andre områder, siger udvalgsformanden.
Fra det forrige byråd har Børne- og Skoleudvalget fået opgaven med at kigge på antallet af sager, som Ankestyrelsen har omgjort på børneområdet, og styrke dialogen med forældrene.

Birgit Liin, (V) formand for Børne- og Skoleudvalget udtaler:
– Vores medarbejdere bestræber sig hver dag på at yde den bedst mulige hjælp til familierne inden for lovens rammer. Imidlertid er sagsbehandlingen under pres som følge af stigende dokumentationskrav fra Ankestyrelsen og et stigende antal klager fra forældrene. Det betyder desværre, at det ikke altid er muligt at overholde den tidsfrist på tre måneder, som byrådet har sat for afgørelserne. Derfor foreslår vi nu byrådet, at der gennemføres en grundig analyse af sagsbehandlingen på børnehandicapområdet, så vi får et godt grundlag for at vurdere, hvordan vi kan gennemføre forbedringer på området.

Birgit Liin forklarer, at udvalget konkret indstiller til byrådet, at forvaltningen ansøger en Task Force fra Socialstyrelsen om at stå for en undersøgelse af Favrskov Kommunes praksis på børnehandicapområdet.
– Vi er meget åbne og vil rigtig gerne invitere andre ind, der kan være med til at kvalificere praksis og se med friske øjne på, hvordan vi kan blive endnu skarpere i vores sagsbehandling. Det er min klare forventning, at den viden, vi får, vil kunne bredes ud til gavn for hele børneområdet, siger Birgit Liin.

Task Forcen skal undersøge både styrker og udfordringer i sagsbehandlingen, og vil på den baggrund give kommunen anbefalinger til den videre udvikling af sagsbehandlingen.
– Et Task Force-forløb varer cirka to år. Det er en omfattende proces, men erfaringer fra andre kommuner gør, at vi mener, det er indsatsen værd. Hvis vi får afslag fra Socialstyrelsen, foreslår vi at gennemføre et lignende analyseforløb i samarbejde med en anden ekstern part, siger Birgit Liin.

Sideløbende skal der gennemføres et forløb, hvor der er fokus på dialogen med familierne. Det skal bestå af fokusgruppeinterviews og dialogmøder med berørte borgere, handicaporganisationer og kommunens borgerrådgiver. Forløbet skal være med til at give inspiration til samarbejdet mellem kommunen og familierne.

– Vi anerkender fra udvalgets side, at der er pres på vores ressourcer i børnehandicapafdelingen, og at vi har brug for viden om, hvordan vi kan afhjælpe presset og styrke borgerkontakten. Vi håber desuden at få nogle erfaringer og bud på ”best practice”, som vi kan brede ud til resten af børneområdet, understreger Birgit Liin.

Fakta:
På børnehandicapområdet fik Favrskov Kommune i de første tre kvartaler af 2017 medhold i 44 procent af ankesagerne (stadfæstelse). 24 procent af sagerne blev sendt tilbage til kommunen til fornyet vurdering (hjemvisning), og i 32 procent af sagerne blev afgørelsen ændret af Ankestyrelsen.

Dato: 09. februar 2018
Senest opdateret: 09. februar 2018

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Kæmpe fastelavnsris
10. feb. 2018

Kæmpe fastelavnsris

Valentinsdag
12. feb. 2018

Valentinsdag

Loading...

Tilbagetrukne Fødevarer

Tilbagetrukne Fødevarer

Salmonella i marinert kyllingebryst ... læs mere
Tina Arnholtz udstiller glaskunst på Hadsten Bibliotek

Tina Arnholtz udstiller glaskunst på Hadsten Bibliotek

I februar vil det være muligt at se en udstilling med glaskunst fra Butique CharChri, som Tina Arnholtz fra Langå står bag ... læs mere
Sat på Spidsen

Sat på Spidsen

Ta’ en tudekiks jer klynkende borgmestre! ... læs mere
Tilbagetrukne fødevarer

Tilbagetrukne fødevarer

Vækst af skimmel i mayonnaise ... læs mere
Byggeboom i Hadsten.

Byggeboom i Hadsten.

Der er kraftig byggeaktivitet i Hadsten. Pingvinnyts fotograf tog en runde en formiddag ... læs mere
Infbrud på Høgevænget i Hadsten

Infbrud på Høgevænget i Hadsten

Indbrudstyv overrasket af beboer ... læs mere
Tilbagetrukne Fødevarer

Tilbagetrukne Fødevarer

Jordslået lugt og smag i X-tra ris ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 351

Ugens naturbilleder nr. 351

Vinteren er over os, hvis vi kigger på temperaturen - indimellem føles det lidt som en dybfryser, men de flotte vinterlandskaber med sne og blå himmel lader vente på sig ... læs mere
NYT fra SKAKKLUBBEN

NYT fra SKAKKLUBBEN

Mandag aftens kamp i Hornslet i DSU 6.hovedkreds holdturnering sæson 2017 - 2018 i D-rækken mellem Syddjurs 3 og Hadsten Skakklub endte 3-1 ... læs mere
Vintercabaret med holdning

Vintercabaret med holdning

Højt musikalsk niveau ... læs mere
Tilbagetrukne Fødevarer

Tilbagetrukne Fødevarer

Mistanke om Hepatitis A virus i dadler ... læs mere
Tilbagetrukne Fødevarer

Tilbagetrukne Fødevarer

Mistanke om Hepatitis A virus i dadler RM Import A/S tilbagekalder visse partier af dadler på grund af mistanke om, at dadlerne kan indeholde Hepatitis A virus, som kan give leverbetændelse. Tilbagekaldte fødevarer, Publiceret: 6. februar 2018 Ændret 6. februar ... læs mere
Loading...