|

Udvalg inviterer til åbenhed og udvikling

Birgit Liin

Birgit Liin

– Vi er meget åbne og vil rigtig gerne invitere andre ind, siger Birgit Liin.

Previuos slide Next slide
Børne- og Skoleudvalget anbefaler at få flere øjne på sagsbehandlingen på børnehandicapområdet. Erfaringerne kan så bruges på andre områder, siger udvalgsformanden.
Fra det forrige byråd har Børne- og Skoleudvalget fået opgaven med at kigge på antallet af sager, som Ankestyrelsen har omgjort på børneområdet, og styrke dialogen med forældrene.

Birgit Liin, (V) formand for Børne- og Skoleudvalget udtaler:
– Vores medarbejdere bestræber sig hver dag på at yde den bedst mulige hjælp til familierne inden for lovens rammer. Imidlertid er sagsbehandlingen under pres som følge af stigende dokumentationskrav fra Ankestyrelsen og et stigende antal klager fra forældrene. Det betyder desværre, at det ikke altid er muligt at overholde den tidsfrist på tre måneder, som byrådet har sat for afgørelserne. Derfor foreslår vi nu byrådet, at der gennemføres en grundig analyse af sagsbehandlingen på børnehandicapområdet, så vi får et godt grundlag for at vurdere, hvordan vi kan gennemføre forbedringer på området.

Birgit Liin forklarer, at udvalget konkret indstiller til byrådet, at forvaltningen ansøger en Task Force fra Socialstyrelsen om at stå for en undersøgelse af Favrskov Kommunes praksis på børnehandicapområdet.
– Vi er meget åbne og vil rigtig gerne invitere andre ind, der kan være med til at kvalificere praksis og se med friske øjne på, hvordan vi kan blive endnu skarpere i vores sagsbehandling. Det er min klare forventning, at den viden, vi får, vil kunne bredes ud til gavn for hele børneområdet, siger Birgit Liin.

Task Forcen skal undersøge både styrker og udfordringer i sagsbehandlingen, og vil på den baggrund give kommunen anbefalinger til den videre udvikling af sagsbehandlingen.
– Et Task Force-forløb varer cirka to år. Det er en omfattende proces, men erfaringer fra andre kommuner gør, at vi mener, det er indsatsen værd. Hvis vi får afslag fra Socialstyrelsen, foreslår vi at gennemføre et lignende analyseforløb i samarbejde med en anden ekstern part, siger Birgit Liin.

Sideløbende skal der gennemføres et forløb, hvor der er fokus på dialogen med familierne. Det skal bestå af fokusgruppeinterviews og dialogmøder med berørte borgere, handicaporganisationer og kommunens borgerrådgiver. Forløbet skal være med til at give inspiration til samarbejdet mellem kommunen og familierne.

– Vi anerkender fra udvalgets side, at der er pres på vores ressourcer i børnehandicapafdelingen, og at vi har brug for viden om, hvordan vi kan afhjælpe presset og styrke borgerkontakten. Vi håber desuden at få nogle erfaringer og bud på ”best practice”, som vi kan brede ud til resten af børneområdet, understreger Birgit Liin.

Fakta:
På børnehandicapområdet fik Favrskov Kommune i de første tre kvartaler af 2017 medhold i 44 procent af ankesagerne (stadfæstelse). 24 procent af sagerne blev sendt tilbage til kommunen til fornyet vurdering (hjemvisning), og i 32 procent af sagerne blev afgørelsen ændret af Ankestyrelsen.

Dato: 09. februar 2018
Senest opdateret: 09. februar 2018

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildet i Hadsten havde traditionen tro inviteret Ældre Sagens besøgsmodtagere og besøgsvenner på den årlige forårstur ud i naturen omkring Hadsten ... læs mere
Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Selv om Danmark i særklasse bryster sig af at være et foreningsland, så bliver vi overhalet af en række europæiske lande, når det gælder medlemmernes vilje til at yde en frivillig indsats ... læs mere
Hadsten-opgøret i Formel 5

Hadsten-opgøret i Formel 5

2. afd af Danmarksmesterskabet er kørt på Jyllandsringen ... læs mere
Når Danmark er smukkest

Når Danmark er smukkest

En dejlig dag med høj sol og masser af varme ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Genetiske fingeraftryk viser kræftcellers svage punkter ... læs mere
Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Stregspilleren Sara Kjærsgaard kom til Hadsten Håndbold fra TTH Holstebro i ligaen og nu forlader hun efter fire sæsoner klubben, til fordel for en ligaklub igen ... læs mere
Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Vores gode butik i Hadsten har ledige frivillige jobs​!​ ... læs mere
Mandag er fiskedag i Hadsten

Mandag er fiskedag i Hadsten

FISK ER SUNDT - Besøg JJ-Fisk fra midt formiddag foran Kvickly i Hadsten ... læs mere
HADSTENS FREJDIGE SØMAND

HADSTENS FREJDIGE SØMAND

Fundet af et gammelt postkort ledte Kurt Villy på sporet af en saftig sømandshistorie. Fra dengang, skibene var af træ og mændene af jern ... læs mere
Racertalentet fra Volstrupvej

Racertalentet fra Volstrupvej

Martin Harritz Nielsen kører Formel 5 ... læs mere
SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

Er det dig/jer vi mangler ? du behøver nødvendigvis ikke selv at kunne skrive, da størstedelen af arbejdet er, at indsamle og formidle allerede skrevne artikler om sporten i. Du er måske allerede idag medlem af en klub, som du ... læs mere
Royal Run

Royal Run

Vær med til at fejre Kronprins Frederik med hans 50 års fødsesldag ... læs mere
Loading...