|

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Tema: Koks i familien

Forfatteren Katrine Marie Guldager kommer til Hadsten Bibliotek den 9. september og fortæller om sin nyeste bog ”Det samme og noget helt andet”. Lige nu er der kø på bogen på biblioteket, men her er forslag til to andre bøger om svære familieforhold, du kan læse mens du venter.

Roman I sin selvbiografiske roman fortæller Guldager om, hvordan hun efter som ung at blive ramt af flere alvorlige tab langsomt oplever at blive fremmed i sin familie. Da hendes far dør i en ulykke, udløses en lang række konflikter og magtkampe i familien. Selv om hendes forældre har været skilt i årevis, udløser faderens død svære følelser hos familiens kvinder i den ældre generation. Guldager skal håndtere sin egen sorg, men oplever også krav om at sørge ”på den rigtige måde” og at blive holdt uden for familiefællesskabet. Det er en stærk fortælling om de ikke altid gennemskuelige mønstre i familien, om ensomhed og om at finde sin egen vej og blive til som forfatter.

Det samme og noget helt andet. Af Katrine Marie Guldager

 

 

Barske familiehemmeligheder

Roman Da Christines mormor dør, må hun tage fra København til Annisse for sammen med sine onkler at planlægge og gennemføre bisættelsen. I Christines familie har kvinderne det med at dø alt for tidligt, og nu har Christine kun sine fire onkler tilbage, da både hendes mor og hendes mostre er døde af kræft. Men der knytter sig et familietraume til den ene onkel – et traume, Christine nu efterforsker ved at kigge i mormorens efterladte billedalbum. Gradvist afdækkes, hvad der gennem årene har floreret i familien af tragedier og traumer. Hvorfor er der tyndet ud i billederne i familiealbummerne? Vellykket familieroman i et poetisk sprog.

Brak. Af Caroline Livingstone

 

Dysfunktionel familie

Roman Vi møder den midaldrende Peter, da han ulykkelig og i beruset tilstand står på perronen, klar til at kaste sig ud foran toget og gøre en ende på det hele. I tilbageblik får vi historien om hans ungdom og voksenliv, en samfundsskildring fortalt i en kludetæppefortælling om venskab, kærlighed og familie. I 1982 møder Peter tre piger på en katolsk skole på Østerbro, og igennem årtier spiller de afgørende roller i hans liv. I samtaler med selve tiden forsøger han at finde sammenhæng i sit liv med komplicerede familierelationer. Det er en veloplagt og skarp roman der handler om tiden der går, uanset hvad vi gør. Der tages god tid, så læseren kommer helt ind under huden på karaktererne og deres til tider forviklede forhold til hinanden.

For enden af perronen. Af Hanne Richardt Beck

 

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek.

Du kan finde mere inspiration på vores hjemmeside favrskovbib.dk, ligesom du også finder os på Facebook samt på Instagram under @favrskovbib.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.GOD HØST

GOD HØST

En stille, HØSTlig brusen ... læs mere
Indbrud på gl. Frijsenborgvej

Indbrud på gl. Frijsenborgvej

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
NY DATO  Vaccination

NY DATO Vaccination

Torsdag DEN 9. SEPTEMBER 2021 KL. 19.00 til 21.00 HPV vaccine for Drenge og Piger, INFO MØDE ... læs mere
Selvfølgelig deltager jeg i Stafet For Livet Hadsten

Selvfølgelig deltager jeg i Stafet For Livet Hadsten

Af René Schneider, Rækkevej 4, 8370 Hadsten Byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti www.reneschneider.dk ... læs mere
Gå ikke forbi  - kom ind og se vort interessante udvalg

Gå ikke forbi – kom ind og se vort interessante udvalg

Udtaler vinhandler Peter Aschelund fra Skjold Burne Vinhandel i Søndergade i Hadsten ... læs mere
Hammel Boghandel lukker

Hammel Boghandel lukker

af boghandler Marie-Louise Kannerup ... læs mere
Uheld

Uheld

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Kommunen har futtet 375.000 kroner af på ingenting

Kommunen har futtet 375.000 kroner af på ingenting

Af Mette Nøhr Byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti i Favrskov Grønhøjvej 33, 8450 Hammel ... læs mere
Åbningen af JYSK var et stort tilløbsstykke

Åbningen af JYSK var et stort tilløbsstykke

I dag fredag d. 27. august slog JYSK dørene op i Hadsten ... læs mere
Loading...