|

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: KRIMISERIER PÅ E-REOLEN

En dansker i London

 E-bog Storlæsende krimifans med abstinenser under bibliotekernes lukkeperiode kan finde stof på e-Reolen. Også senere, f.eks. på ferier, er e-Reolen god at kende. Her mens grænserne er lukket kan man i denne serie rejse til London for at besøge Nora Sand, der arbejder som udlandskorrespondent for en dansk avis lige som forfatteren i sin tid selv gjorde. Der er stemningsfulde beskrivelser af storbylivet, hvor Nora bliver rodet i diverse kriminalhistorier, ligesom vi også hører om hendes noget besværlige forhold til chefen og affæren med en dansk politimand, der desværre ikke kan slippe sin eks-kæreste. Det er moderne, ikke alt for blodige krimier med relation til aktuelle samfundsdebatter. Bd. 1 og 2 som både e-bog og lydbog, bd. 3 kun som lydbog.

Pigerne fra Englandsbåden. Af Lone Theils

 

Turen går til Island

E-bog Samfundsrelevans finder man også i denne serie. Man får et godt indblik i det moderne Island, hvor børneforsorgsmedarbejderen Freyja hjælper politiet i sager, hvor der er børn involveret – og det er jo oftest de værste at håndtere. Politimanden Huldar har et problematisk forhold til sin kvindelige chef, og samtidig er han ikke uinteresseret i Freyja. Selve politiarbejdet er dog det, der lægges mest vægt på. Første bind indeholder en barsk historie om en seriemorder, og i det hele taget er forfatteren god til skabe uhyggelig og intens stemning, hvor der lånes en del greb fra gysergenren – så ikke for alt for sarte sjæle! Kun bd. 1 og 3 er tilgængelige som blå titler.

DNA. Af Yrsa Sigurdardottir

 

Et glædeligt gensyn

E-bog Denne serie slugte jeg i mine unge dage og har til min store glæde fundet igen på e-Reolen. De fysiske bøger på biblioteket er for længst slidt op, men nu kunne jeg godt finde på at læse dem igen for at se, om de stadig holder trods mange år på bagen. Det er kollektive politiromaner som har været inspiration for talrige krimiforfattere og til ikoniske TV-serier som ”Distrikt Hill Street”. Storbyen der lægger gader til handlingen er ikke navngivet, men kunne være New York. Blandt politimændene husker jeg især Steve Carella med de brune øjne og den døvstumme kone. Forfatteren blander på en ubesværet måde de forskellige handlingstråde til underholdende og velskrevne romaner om livet som politimand i storbyens pulserende liv, hvor der ingen nåde gives, og hvor jungleloven hersker.

Døv mands kup. Af Ed McBain

 

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek.

Du kan finde mere inspiration til digitale ressourcer på www.favrskovbib.dk

Husk at du ved at bruge feltet ”Spørg en bibliotekar” kan få gode læsetips til e-Reolen og hjælp til at finde bøger, der falder i lige præcis din smag.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Sådan siger vi i Hadsten blandede Kor, som nu starter ny sæson onsdag den 26. august kl. 19.30 ... læs mere
Møde om boliger med fællesskaber

Møde om boliger med fællesskaber

Overvejer du en bolig, hvor der er mulighed for en privat bolig plus et fællesskab med andre, så er dette møde noget for dig ... læs mere
2 færdselsuheld lørdag formiddag

2 færdselsuheld lørdag formiddag

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Kræftens Bekæmpelse - Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Kræftens Bekæmpelse – Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Søndag går mange på gaden til den årlige landsindsamling, men desværre er det en helt anden indsamling end den, du kender ... læs mere
Arkivet er lukket indtil videre!

Arkivet er lukket indtil videre!

Som følge af Covid-19 kan vores gæster ikke besøge arkivet ... læs mere
Kære alle  Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Kære alle Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Frijsenborgløbet og Hestemarkedsbanko, som jo er en meget stor del af Hestemarkedet, er naturligvis også aflyst ... læs mere
Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Risiko for kvælningsfare ved indtagelse af mini Jelly-Cups

Risiko for kvælningsfare ved indtagelse af mini Jelly-Cups

Flere varianter af mini Jelly-Cups kaldes tilbage grundet kvælningsfare hos små børn ... læs mere
LÆNGE LEVE BILEN

LÆNGE LEVE BILEN

"Jeg vil bygge en bil, der tiltaler alle. Så stor, at den kan rumme en familie, men ikke større, end den enkelte kan køre den og vedligeholde den". Henry Ford ... læs mere
Loading...