|

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Tema: Nyt på dansk

Litterært come-back

Roman Det vælter fortsat ind med nyheder, og bag nogle af disse står danske kvindelige stemmer. Solvej Balle blev i 1990’erne opfattet som tilhørende holdet af synlige og overmåde talentfulde kvindelige forfattere – med bl.a. Helle Helle, Katrine Marie Guldager og Naja Marie Aidt – uddannet på Forfatterskolen. Solvej Balle har vi dog ikke hørt fra siden udgivelsen af ”Lyrefugl” i 1993, hvilket kun gør det endnu mere bemærkelsesværdigt, at hun nu er aktuel med første bind i en planlagt septologi. Tara og Thomas Selter handler med antikvariske bøger, men under en forretningsrejse kommer Tara ud for det sælsomme, at tiden forrykker sig med et døgn. Fra da af er hun og resten af verden låst fast i den attende november, men modsat alle andre, som genoplever den samme dag igen og igen, ældes Tara, og hendes handlinger tilbagespoles ikke.

Om udregning af rumfang. Bind 1. Af Solvej Balle

 

Fra vadestedet

Roman Tine Høeg vandt i 2017 Bogforums Debutantpris for romamen ”Nye rejsende”, og nu er hun klar med den svære toer, der handler om venskab, forelskelse og død – og om begæret efter at skrive og skabe. Asta modtager en invitation til en mindehøjtidelighed for August, som døde for 10 år siden. Dengang boede de på samme kollegium, og August var kæreste med Astas bedste veninde Mai. Asta skriver på en roman, men invitationen griber forstyrrende ind. Fortid og nutid fletter sig sammen, og fester, længsler og vaklen vækkes til live.

Tour de chambre. At Tine Høeg

 

Cirkus, gøgl og kunst

Roman Annette Bjergfeldt, som tidligere har skrevet tre børnebøger, debuterer på voksenscenen med en sprudlende og farverig generationsroman fra Amager. Esthers morfar købte – fuld af drømme – i 1921 huset på Palermovej, som han senere flyttede ind i sammen med sin kone, den russiske cirkuspige Varinka. Esthers tvillingesøster Olga bedårer alle med sin sang, hvilket er svært for Esther, der maler, men som har en sværere vej at gå. Kunstnerlivet var morfarens drøm, han ville gerne fylde huset med sang og kærlighed, men hans kone ville hellere spille på greyhounds.
Højsangen fra Palermovej. Af Annette Bjergfeldt

Denne uges anbefalinger er skrevet af Marianne Hyldal Vollmer, Hadsten Bibliotek.

Du kan finde mere inspiration på vores hjemmeside favrskovbib.dk, ligesom du også finder os på både facebook og instagram.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Pitabrød med risiko for mug trukket tilbage

Pitabrød med risiko for mug trukket tilbage

Geia Food A/S tilbagekalder pitabrød grundet risiko for mug. Risiko for mug gør produktet uegnet til menneskeføde ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 477.

Ugens naturbilleder nr. 477.

Ugens cocktail består af motiver fra Julsø i Ry, gråænder, dådyr og sommerfugle, krydret med lidt blomster ... læs mere
Efterlyst for knivstikkeri

Efterlyst for knivstikkeri

Midt og Vestjyllands Politi beder om offentlighedens hjælp til af finde en mistænkt. Den 20-årige mand mistænkes for at være gerningsmand til grov vold ... læs mere
Ukrudtsbrænder tændte ild i udhus

Ukrudtsbrænder tændte ild i udhus

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Vis flaget for alle ramt af kræft

Vis flaget for alle ramt af kræft

Det er sommer, det er sol, og det er måske ferie for dig? ... læs mere
Fremlysning af Siberian Husky

Fremlysning af Siberian Husky

Østjyllands Politi søger ejeren af en hund ... læs mere
Pressemeddelelse fra ÆLDRESAGEN

Pressemeddelelse fra ÆLDRESAGEN

Aflyser og udskyder busture og andre aktiviteter ... læs mere
Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: MELLEMKRIGSTIDENS BERLIN ... læs mere
Loading...