|

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: STORE TANKER FOR DE MINDSTE

Eksistentiel undren

Billedbog For de tænksomme børn og deres voksne kommer her tre fine billedbøger om livets store spørgsmål. Denne er hjertevarm filosofisk bog om et barn, som ligger i sin seng og ikke kan sove.

Barnet undrer sig over verden, universet og selve eksistensen med tanker som: Hvor ender uendeligheden? Hvor kommer tankerne fra, og hvordan kan de være inde i hovedet? Bor der børn på andre planeter? Hvor er man, mens man drømmer? Hvad vil det egentlig sige at elske? Gør det ondt at dø? Er jeg ond? For der var jo det med det vrede monster, der kom frem, da Carla ødelagde legen. I al sin enkelhed og med milde, genkendelige illustrationer er nogen rørende og meget vellykket.

Sommetider tænker jeg på, hvor uendeligheden ender. Af Inger Tobiasen

 

Evolutionen i børnehøjde

Billedbog Fortællingen er en udlægning af, hvordan verden og mennesket er opstået, og hvor vi og verden er på vej hen. Det begynder med et “ja”, og så løber tiden stærkt. Solen, planterne og Månen finder deres plads, og vi er alle fisk i starten. Så kryber vi på land som øgler, vi bliver aber og skaber familier. Man laver og opfinder ting, vi underholder hinanden og går på jagt. Konflikter og sygdomme opstår, og vi laver hierarkier. Vi tror hele tiden, at vi er færdige, og at verden er som, den skal være. Men udviklingen fortsætter helt op til i dag. Unik bog, som er en oplevelse at læse og kigge i, og som giver stof til eftertanke.

Verden sagde ja. Af Kaia Dahle Nyhus

 

Gud og Fanden

Billedbog Fanden og hans oldemor render rundt nede i Helvede og ved ikke, hvad de skal få tiden til at gå med. Gud har skabt verden og alt er fryd og gammen oppe på Jorden. Det vil Fanden og hans oldemor godt ruske lidt op i. Fandens oldemor finder på at opfinde ensomhed, og så er menneskerne ikke længere så glade og tilfredse der oppe på Jorden. Gud har taget en rigtig god lur efter at have knoklet med at skabe hele verden på bare 7 dage, så han har slet ikke opdaget, hvad der er sket. Fantastiske Fupz er tilbage med store spørgsmål og følelser, som kan være svære at tale om, men som bare bliver så meget nemmere, når de rammer billedbogens sider. Cato Thau-Jensens gakkede og kantede illustrationer passer supergodt til den vanvittige historie.

Men størst af alt. Af Kim Fupz Aakeson

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek.

Du kan finde mere inspiration på vores hjemmeside favrskovbib.dk, ligesom du også finder os på både facebook og instagram.

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Efterlyst for knivstikkeri

Efterlyst for knivstikkeri

Midt og Vestjyllands Politi beder om offentlighedens hjælp til af finde en mistænkt. Den 20-årige mand mistænkes for at være gerningsmand til grov vold ... læs mere
Ukrudtsbrænder tændte ild i udhus

Ukrudtsbrænder tændte ild i udhus

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Vis flaget for alle ramt af kræft

Vis flaget for alle ramt af kræft

Det er sommer, det er sol, og det er måske ferie for dig? ... læs mere
Fremlysning af Siberian Husky

Fremlysning af Siberian Husky

Østjyllands Politi søger ejeren af en hund ... læs mere
Pressemeddelelse fra ÆLDRESAGEN

Pressemeddelelse fra ÆLDRESAGEN

Aflyser og udskyder busture og andre aktiviteter ... læs mere
Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: MELLEMKRIGSTIDENS BERLIN ... læs mere
Alle taler om vejret. DMI taler helt hen i vejret…

Alle taler om vejret. DMI taler helt hen i vejret…

Vi skulle have haft det varmt her i juli iflg. DMI’s langtidsprognose ... læs mere
Indbrud

Indbrud

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...