|

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Tema: Romaner fra årets rejsemål

Tysk udkantsroman

Roman Denne sommer er Tyskland, Norge eller Island sikkert mange danskeres rejsemål, og hvad er skønnere end at læse en roman fra feriedestinationen? Går turen sydpå kan denne roman fra den fiktive landsby Unterleuten i det tidligere DDR anbefales. Gerhard og hans kone flytter fra byen på jagt efter landlig idyl, selvforsyning og lokalt fællesskab. Som mange andre byer i provinsen har Unterleuten dog sin egen mentalitet og landsbyboerne er bundet sammen af andet og mere end godt naboskab. Endnu mere røre kommer der, da et selskab tilbyder at opstille vindmøller i området. Vil man gerne have frisket sine tyskkundskaber op, kan man på zdf.de se tv-serien Unterleuten, der bygger på romanen.

Udkanten. Af Juli Zeh

 

Nordisk Råd-vinder

Roman For denne roman modtog Lars Saabye Christensen i 2002 Nordisk Råds Litteraturpris. Gennem hovedpersonen Barnum skildres en norsk familie, der består af stærke kvinder og strejfende, tvivlende mænd. Barnum vokser op som søn af en slags klovn og kræmmer, og bliver som voksen en følsom, noget mislykket kunstner og forfatter, mens halvbroderen Fred, der har en ukendt fire-fingret voldtægtsmand som far, er af den mere kontante natur. I brødrenes søgen efter helhed står det klart, at der er brug for både drømmeren og realisten for at overkomme livet og verden.

Halvbroderen. Af Lars Saabye Christensen

 

Landsbyskæbner

Roman Denne smukke roman var Jón Kalman Stéfanssons første på dansk, og også her er det en landsby, der danner ramme om fortællingen. Gennem et medlevende ”vi” genfortælles nogle af de underfundige, finurlige og dybt alvorlige skæbnefortællinger om nogle af menneskene i den 400 sjæle store by på Islands vestkyst. Vi hører om deres drømme, længsler, lidenskaber og laster fortalt så poetisk, sanseligt og humoristisk og i metaforer så smukke, at man vist er nødt til at læse denne perle mere end en gang.

Sommerlys og så kommer natten. Af Jón Kalman Stéfansson

 

Denne uges anbefalinger er skrevet af Marianne Hyldal Vollmer, Hadsten Bibliotek.

Du kan finde mere inspiration på vores hjemmeside favrskovbib.dk, ligesom du også finder os på både facebook og instagram.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.BUM – og så stod tiden stille!

BUM – og så stod tiden stille!

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Sådan siger vi i Hadsten blandede Kor, som nu starter ny sæson onsdag den 26. august kl. 19.30 ... læs mere
Møde om boliger med fællesskaber

Møde om boliger med fællesskaber

Overvejer du en bolig, hvor der er mulighed for en privat bolig plus et fællesskab med andre, så er dette møde noget for dig ... læs mere
2 færdselsuheld lørdag formiddag

2 færdselsuheld lørdag formiddag

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Kræftens Bekæmpelse - Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Kræftens Bekæmpelse – Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Søndag går mange på gaden til den årlige landsindsamling, men desværre er det en helt anden indsamling end den, du kender ... læs mere
Arkivet er lukket indtil videre!

Arkivet er lukket indtil videre!

Som følge af Covid-19 kan vores gæster ikke besøge arkivet ... læs mere
Kære alle  Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Kære alle Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Frijsenborgløbet og Hestemarkedsbanko, som jo er en meget stor del af Hestemarkedet, er naturligvis også aflyst ... læs mere
Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Risiko for kvælningsfare ved indtagelse af mini Jelly-Cups

Risiko for kvælningsfare ved indtagelse af mini Jelly-Cups

Flere varianter af mini Jelly-Cups kaldes tilbage grundet kvælningsfare hos små børn ... læs mere
Loading...