|

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: MELLEMKRIGSTIDENS BERLIN

Det sidste, og det første

KRIMI I starten af 90’erne udkom første bind i Philip Kerrs Berlin Noir trilogi, siden omdøbt til Berlin Noir serien, da trilogien udviklede sig til at rumme i alt 14 bind. Og har man endnu ikke kastet sig over denne fremragende serie, kan man sagtens begynde med den afsluttende Metropolis, da historien om politikommissær m.m. Bernhard Gunther begynder her. Berlin er et dekadent og kaotisk sted i 1928, hvor den Store Krigs følgevirkninger stadig kan mærkes, og antisemitismen er ved at bryde ud i lys lue. Bernie Gunther bliver overflyttet fra sædelighedsafdelingen til kriminalpolitiet. Hans første store sag bliver opklaringen af nogle bestialske mord på prostituerede, og senere begynder en morder at dræbe byens tiggere. Gunther må navigere imellem nazister, sexede kvinder og farlige gangstere i forsøget på at opklare sagerne.
Metropolis. Af Philip Kerr

 

Babylon Berlin

Krimi Måske så du den hidtil dyreste, tyske tv-serie Babylon Berlin, da den blev vist på DR2. Men ved du, at serien er baseret på en bog? I 1929 har den unge kriminalassistent Gereon Rath søgt om forflyttelse fra Köln til Berlin. Metropolen syder af spændinger, dekadente miljøer, kokain, voldsudgydelser, pengesmugling og private mobiliseringer. Rath er ærgerrig og tough, og mens han passer sit arbejde, kaster han sig også over gåden om et tilsyneladende uidentificeret lig, som drabsafdelingen står på bar bund med, men som han tilfældigvis har mødt i live.
Den våde fisk. Af Volker Kutscher

 

Lyriker, dramatiker og marxist

Digte I begge ovennævnte romaner er der referencer til Bertolt Brechts Dreigroschenoper, på dansk Laser og Pjalter, der havde urpremiere i Berlin i 1928. Som rosinen i pølseenden er det derfor nærliggende at anbefale et udvalg af Brechts digte. I denne samling er der digte fra en periode på 30 år, og digtene giver et fint indblik i Brechts stil og tematik samt kunstneriske og politiske overbevisning. Og så er digtene her både gengivet på originalsproget og i oversætter Regnar Madsbjergs udgave.
Brecht i udvalg. Af Bertolt Brecht

 

Denne uges anbefalinger er skrevet af Marianne Hyldal Vollmer, Hadsten Bibliotek.

Du kan finde mere inspiration på vores hjemmeside favrskovbib.dk, ligesom du også finder os på både facebook og instagram.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Sådan siger vi i Hadsten blandede Kor, som nu starter ny sæson onsdag den 26. august kl. 19.30 ... læs mere
Møde om boliger med fællesskaber

Møde om boliger med fællesskaber

Overvejer du en bolig, hvor der er mulighed for en privat bolig plus et fællesskab med andre, så er dette møde noget for dig ... læs mere
2 færdselsuheld lørdag formiddag

2 færdselsuheld lørdag formiddag

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Kræftens Bekæmpelse - Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Kræftens Bekæmpelse – Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Søndag går mange på gaden til den årlige landsindsamling, men desværre er det en helt anden indsamling end den, du kender ... læs mere
Arkivet er lukket indtil videre!

Arkivet er lukket indtil videre!

Som følge af Covid-19 kan vores gæster ikke besøge arkivet ... læs mere
Kære alle  Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Kære alle Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Frijsenborgløbet og Hestemarkedsbanko, som jo er en meget stor del af Hestemarkedet, er naturligvis også aflyst ... læs mere
Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Risiko for kvælningsfare ved indtagelse af mini Jelly-Cups

Risiko for kvælningsfare ved indtagelse af mini Jelly-Cups

Flere varianter af mini Jelly-Cups kaldes tilbage grundet kvælningsfare hos små børn ... læs mere
LÆNGE LEVE BILEN

LÆNGE LEVE BILEN

"Jeg vil bygge en bil, der tiltaler alle. Så stor, at den kan rumme en familie, men ikke større, end den enkelte kan køre den og vedligeholde den". Henry Ford ... læs mere
Loading...