|

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Tema: Sommerfilm

I Disneys baghave

DVD Barndommens somre forekommer ofte mere solbagte end nutidens – denne fornemmelse gengives i disse tre ellers meget forskellige film. Den første er en vidunderlig film, som meget rørende handler om pigen Moonee, der sammen med sin unge mor Halley bor på et farvestrålende motel lige uden for Disney World. Det er sommer og Moonee leger med sine venner, mens Halley forsøger at tjene penge så de kan betale maden og regningen til motellet. Skuespillerne stråler om kap med det solrige Florida, tonen er nærmest dokumentarisk og handlingen udfolder sig meget troværdigt. Derudover er det en meget smuk film, hvor kameraarbejdet er fremragende udført og hvor de smukke omgivelser på fornemste vis bruges som en stærk kontrast til det hverdagsdrama der udfolder sig.

The Florida Project

 

Ungdomsgyser

 

DVD Vi er i Cape May i Oregon i USA i sommeren 1984. Davey på 15 har nogle gode venner han hænger ud med, de kører på deres cykler, laver spas om aftenen og kigger efter piger. Men pludselig finder man ud af, at en seriemorder er løs i området! Davey retter hurtigt mistanken mod naboen, som Dawey og vennerne begynder at holde øje med. Men er der noget om snakken eller er det bare de unge der har paranoia? Filmen tager sig god tid til at bygge en fin stemning op, og selve klimakset er både overraskende og brutalt. Om man bare vil synes filmen er ok, eller om man vil elske den, kommer an på hvordan man har det med den åbenlyse og nostalgiske kærlighed til 1980’ernes popkultur.

Summer of ’84

 

Filmatiseret roman

DVD Det er altid nervepirrende at se filmatiseringen af en bog man holder af, men dette er en særdeles vellykket version af Per Pettersons prisbelønnede roman. Man følger den 67-årige Trond (spillet af Stellan Skarsgaard), der efter at have mistet sin kone vælger at flytte alene langt ud i de norske sneklædte skove. Her genoplever han sine minder om den sommer, hvor han som 15-årig holdt sommerferie med sin far i skovene. Faderen var en karismatisk person, der lærte Trond om træfældning, kvinder og meget mere. Det tyndtbefolkede område til trods får Trond en begivenhedsrig sommer, der påvirker ham for livet. For alle der holder af et psykologisk udviklingsdrama.

Ud og stjæle heste

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek.

Du kan finde mere inspiration på vores hjemmeside favrskovbib.dk, ligesom du også finder os på både facebook og instagram.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Sådan siger vi i Hadsten blandede Kor, som nu starter ny sæson onsdag den 26. august kl. 19.30 ... læs mere
Møde om boliger med fællesskaber

Møde om boliger med fællesskaber

Overvejer du en bolig, hvor der er mulighed for en privat bolig plus et fællesskab med andre, så er dette møde noget for dig ... læs mere
2 færdselsuheld lørdag formiddag

2 færdselsuheld lørdag formiddag

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Kræftens Bekæmpelse - Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Kræftens Bekæmpelse – Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Søndag går mange på gaden til den årlige landsindsamling, men desværre er det en helt anden indsamling end den, du kender ... læs mere
Arkivet er lukket indtil videre!

Arkivet er lukket indtil videre!

Som følge af Covid-19 kan vores gæster ikke besøge arkivet ... læs mere
Kære alle  Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Kære alle Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Frijsenborgløbet og Hestemarkedsbanko, som jo er en meget stor del af Hestemarkedet, er naturligvis også aflyst ... læs mere
Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Risiko for kvælningsfare ved indtagelse af mini Jelly-Cups

Risiko for kvælningsfare ved indtagelse af mini Jelly-Cups

Flere varianter af mini Jelly-Cups kaldes tilbage grundet kvælningsfare hos små børn ... læs mere
LÆNGE LEVE BILEN

LÆNGE LEVE BILEN

"Jeg vil bygge en bil, der tiltaler alle. Så stor, at den kan rumme en familie, men ikke større, end den enkelte kan køre den og vedligeholde den". Henry Ford ... læs mere
Loading...