|

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: Fra børnebibliotekets hylder

At samle på guld

Højtlæsning Det er ikke første gang jeg siger det, men igen vil jeg understrege, at voksne med stort udbytte kan læse børne- og ungdomsbøger. Tre af de største læseoplevelser blandt min ferielekture stammer fra hylderne i børneafdelingen. Først en moderne ”Madicken”, som er fin at læse højt og snakke om for de 6-9 årige. Karoline er 7 år og elsker ting af guld. Fatima vil hele tiden gerne lege med hende, men Karoline vil hellere være alene – hun har bare svært ved at få det sagt. Den nye nabodreng Gustav er meget sjovere at være sammen med. Karoline er kommet til at tage sin lærers ring, og Gustav er kommet til at sige i klassen at han kan trylle. Heldigvis er der nogle gode voksne som hjælper, da det bliver rigtig svært. Dilemmaerne, persontegningerne og relationerne er glimrende skildret, og som voksen får man indsigt i børns tankegang.

Det fine ved Karoline. Af Helena Hedlund

 

To brødre i klemme

Ungdomsbog Jonas på 19 og Imse på 13 er halvbrødre med hver deres far. De bor sammen med deres mor, men er meget forskellige og har hver deres problemer at slås med. Imse, der er utrolig intelligent og god til fodbold, oplever at blive mobbet og holdt udenfor i skolen. Jonas er droppet ud fra teknisk skole og er ungdomstræner for bordtennisdrengene. Især bruger han meget tid i idrætshallen sammen med Niklas på 11 år, som han føler sig erotisk tiltrukket af. Er han pædofil og hvordan skal han takle sine grænseoverskridende tanker og følelser? Som psykolog og bordtennisnørd skriver forfatteren med stor indsigt. Hun formår at spinde en utrolig vellykket fortælling om nogle tabubelagte emner, og det fungerer godt at lade kapitlerne veksle mellem de to hovedpersoner. En vigtig bog, der har godt fat om svære spørgsmål.

Hvad ingen ved. Af Anne Cathrine Bomann

 

Inspireret af en virkelig sag

Ungdomsbog Også denne bog fortælles med skiftende synsvinkler, nemlig gennem tre efterskoleelever. Forfatteren er inspireret af den tragiske kæntringsulykke på Præstø Fjord i 2011, men udfylder rammerne med fiktive karakterer. For de tre byder efterskolelivet på grænser der skal afprøves, nye muligheder for at finde sig et solidt afsæt i tilværelsen og stormende forelskelser. Men også på en voldsom katastrofe, som for altid vil sætte et spor i livet. I overensstemmelse med virkeligheden havner de hårdest medtagne af eleverne på et neurocenter i en lille jysk flække med slot, skov og golfbane. Den meget velskrivende forfatter har skabt tre stærke personligheder, som udvikler sig enormt gennem fortællingen formet af de store kræfter kærlighed, vrede og fortvivlelse og sidst men ikke mindst, håb!

Den dag vi døde. Af Anja Hitz

 Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek.

Du kan finde mere inspiration på vores hjemmeside favrskovbib.dk, ligesom du også finder os på både facebook og instagram.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Sådan siger vi i Hadsten blandede Kor, som nu starter ny sæson onsdag den 26. august kl. 19.30 ... læs mere
Møde om boliger med fællesskaber

Møde om boliger med fællesskaber

Overvejer du en bolig, hvor der er mulighed for en privat bolig plus et fællesskab med andre, så er dette møde noget for dig ... læs mere
2 færdselsuheld lørdag formiddag

2 færdselsuheld lørdag formiddag

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Kræftens Bekæmpelse - Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Kræftens Bekæmpelse – Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Søndag går mange på gaden til den årlige landsindsamling, men desværre er det en helt anden indsamling end den, du kender ... læs mere
Arkivet er lukket indtil videre!

Arkivet er lukket indtil videre!

Som følge af Covid-19 kan vores gæster ikke besøge arkivet ... læs mere
Kære alle  Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Kære alle Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Frijsenborgløbet og Hestemarkedsbanko, som jo er en meget stor del af Hestemarkedet, er naturligvis også aflyst ... læs mere
Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Risiko for kvælningsfare ved indtagelse af mini Jelly-Cups

Risiko for kvælningsfare ved indtagelse af mini Jelly-Cups

Flere varianter af mini Jelly-Cups kaldes tilbage grundet kvælningsfare hos små børn ... læs mere
LÆNGE LEVE BILEN

LÆNGE LEVE BILEN

"Jeg vil bygge en bil, der tiltaler alle. Så stor, at den kan rumme en familie, men ikke større, end den enkelte kan køre den og vedligeholde den". Henry Ford ... læs mere
Loading...