|

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Tema: Vinterfilm

Snefilm for børn

Film til streaming I skrivende stund er der et hvidt lag på jorden uden for mit vindue, så derfor kommer her et par film der passer til årstiden, og som kan ses gratis på nettet. Der er jo desværre stadig lukket ned for udlån fra bibliotekerne. I denne børnefilm møder vi den unge og energiske detektiv Nelly Maloye, som tilfældigt møder Simon Picard, en ambitiøs forskerassistent i antropologi, på det lokale universitet. Nelly og Simon drager ud på et spændende eventyr, fast besluttede på at finde den afskyelige snemand. For at nå deres mål gør Simon brug af en gådefuld dagbog efter en forsvunden eventyrer – en dagbog, der vil kunne føre dem til det sagnomspundne væsens grotte et sted i Himalayabjergene.

Jagten på snemonstret – på filmstriben.dk

 

Guldpalmevinderen 2014

Film til streaming Filmen udspiller sig dybt inde på de anatolske sletter, hvor den tidligere skuespiller Aydin sammen med sin væsentlig yngre, smukke hustru og sin søster driver et hotel og indkasserer penge ved at drive nogle udlejningsejendomme, han har overtaget efter sin afdøde far. Aydin er bedre stillet end de fleste på den udhungrede egn, men det synes han for selvoptaget til at have blik for. Løst baseret på Anton Tjechovs ”Onkel Vanja” fik filmen i sin tid (ud over de gyldne palmer) fremragende anmeldelser, og hvis man ikke i disse tider skulle investere 3 timer i et gribende karakterstudie, der samtidig fremstiller konflikter i det moderne Tyrkiet – hvornår så?

Vintersøvn – på filmstriben.dk

 

Korte børnefilm med let adgang

Film til streaming Som tidligere omtalt på vores hjemmesiden har Filminstituttet givet adgang for børnefamilierne til en del små film for de yngste børn på deres site Filmcentralen. Hertil får man adgang helt uden login, og jeg har bl.a. fundet en sød lille film på 6 minutter, så selv de mindste kan være med. Det er vinter i skoven, der er sne overalt, og alle dyrene ligger i ly for kulden. Men den lille grå ulv er ensom, sulten og trist. Midt i sneen finder han en mærkelig ting. En bog? Bogen viser sig at være fuld af eventyr, og den minder den lille grå ulv om sommer og varmere tider. Her er det kun fantasien, der sætter grænser. Nu kan den lille grå ulv måske bedre falde til ro?

Den lille grå ulv : vinter – på filmcentralen.dk/alle

 

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek.

Du kan finde mere inspiration på vores hjemmeside favrskovbib.dk, ligesom du også finder os på Facebook samt på Instagram under @favrskovbib.

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.VITAMIN BOOST uge 8

VITAMIN BOOST uge 8

af Erhvervschef Bente Nørgaard, Favrskov Kommune ... læs mere
Bobilen skulle altid holde over en rist!

Bobilen skulle altid holde over en rist!

Af Motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Corona: Pas på dårligt indeklima, når I er hjemme hele tiden

Corona: Pas på dårligt indeklima, når I er hjemme hele tiden

Af Journalist - Julie Trolle Boding BOLIUS ... læs mere
Muligheder for kviktest i uge 8

Muligheder for kviktest i uge 8

Bliv testet for corona uden tidsbestilling. Du bliver podet i næsen, og efter ca. en halv time bliver du ringet op, hvis testen er positiv for COVID-19 ... læs mere
Årsplanen viser retningen for Landsbyrådets arbejde

Årsplanen viser retningen for Landsbyrådets arbejde

Baglandet skal med, fremtidens fællesskaber skal diskuteres og de trafikale udfordringer kortlægges ... læs mere
Hadstens diplomat er gået bort

Hadstens diplomat er gået bort

En af Hadstens store erhvervsledere direktør Hans Gadeberg, er død kort tid før han blev 93 år ... læs mere
Kirken nytænker struktur

Kirken nytænker struktur

Af Erik Berthelsen, Thorsø ... læs mere
Hash i Hinnerup

Hash i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Fast vaccinationssted etableres i Hammel

Fast vaccinationssted etableres i Hammel

Region Midtjylland opretter i starten af marts et fast vaccinationssted i Hammel Idrætscenter, der skal fungere, indtil vaccinationerne er gennemført ... læs mere
Loading...