|

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: Bibliotekarer i bøger

En historisk roman baseret på virkelige begivenheder, en krimi og en kærlighedsroman – her kommer tre vidt forskellige bøger som har det til fælles, at der optræder bibliotekarer i en hovedrolle.

 

Med livet som indsats

Roman Beskrivelser af livet i nazitidens koncentrationslejre er altid forfærdelige. Denne fortælling er knap så barsk, fordi den foregår i lejrens særlige familieafdeling, der udelukkende fandtes for at kunne vise observatører fra Røde Kors, at jøderne levede under tålelige forhold. I Blok 31 holdes der skole for børnene. Bøger er forbudte, så de otte bøger, skolen råder over, skal holdes skjulte. Den 15-årige Dita bliver udnævnt til bibliotekar, hun passer på bøgerne og udlåner dem til lærerne. Med skolen og Dita som centrum for fortællingen udvides persongalleriet, og vi følger flere forskellige menneskers skæbne blandt både fangerne i lejren og SS-officererne. Bogens handling er baseret på virkelige personer, og forfatteren har fået inspiration hos Dita Kraus, som stadig lever.

Bibliotekaren fra Auschwitz. Af Antonio Iturbe

 

Et mordmysterium

Krimi Kitt Hartley arbejder som bibliotekar på Universitetsbiblioteket i York og har læst massevis af krimier. Da hendes bedste veninde Evie mistænkes for mordet på sin ekskæreste og derefter forsvinder, starter hun sin egen efterforskning for at bevise venindens uskyld. Det kan vel ikke være så svært? Dette er en velskrevet og underholdende “hygge-krimi” for de læsere, som helst ikke vil læse om alt for blodige forbrydelser. Bogen foregår i et klassisk, engelsk miljø, hvor ingen problemer er for store til at blive løst over en kop te. Den snarrådige, rødhårede hovedperson er charmerende og en smule humoristisk, og der lægges også op til et spirende kærlighedsforhold mellem hende og en efterforsker.

Dødbringende besked. Af Helen Cox

 

Det ridende korps

Roman Den populære forfatter er i fin form i denne charmerende og underholdende roman med forviklinger og dramatiske op- og nedture. Vi er i 1937, hvor den unge nygifte Alice er flyttet fra England til en lille flække i Kentucky. Hendes ægtemand er søn af ejeren af den lokale kulmine, men ægteskabet viser sig straks at være en misforståelse. Alice flygter hjemmefra og begynder at arbejde i det nystartede bibliotek, hvor de kvindelige bibliotekarer rider ud med lekture til folk i alle bjerglandskabets afkroge. Stærke kræfter med svigerfaderen i spidsen bekriger bibliotekarerne, fordi de ikke kender deres plads og endda udøver upassende propaganda. Den højgravide og ugifte leder af biblioteket bliver anklaget for drab, og Alice, som formelt set stadig er gift, er ulykkeligt forelsket i en anden. Hvordan skal det gå med biblioteket og med kærligheden?

Ræk mig stjernerne. Af Jojo Moyes

 

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek.

Du kan finde mere inspiration på vores hjemmeside favrskovbib.dk, ligesom du også finder os på Facebook samt på Instagram under @favrskovbib.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Trinbrættet i Laurbjerg hældt ned af brættet

Trinbrættet i Laurbjerg hældt ned af brættet

I flere end 10 år har politikerne i Favrsksov og borgerne i Laurbjerg forgæves arbejdet på at få etableret et trinbræt ... læs mere
Indbrud i Hammel

Indbrud i Hammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Forbedringer af Storegade i Hinnerup

Forbedringer af Storegade i Hinnerup

af Erling Kvist Andersen, Fredensgade 11 B, Hinnerup - Medlem af Favrskov Byråd (A) ... læs mere
Budget 22-25: ”Viel Geschrei und venig Volle”…

Budget 22-25: ”Viel Geschrei und venig Volle”…

Kommunens budgetforhandlinger for de næste 4 års budget står for døren ... læs mere
Sort Nat på Juulsdal fredag den 10.september

Sort Nat på Juulsdal fredag den 10.september

- en aften med behagelig stimulering af sanserne ... læs mere
Indvielse: Genslyngning af Lilleåen ved Kollerup Enge

Indvielse: Genslyngning af Lilleåen ved Kollerup Enge

Vær med, når Favrskov Kommune indvier genslyngningen af Lilleåen ved Kollerup Enge i Hadsten, og vandet for første gang skal løbe ud i det nye bugtede åløb ... læs mere
Brand i træskur

Brand i træskur

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Boligsalget faldt markant i juli og lander på traditionelt sommerniveau

Boligsalget faldt markant i juli og lander på traditionelt sommerniveau

Der blev solgt cirka 7.800 boliger i juli måned, viser nye handelstal fra Boligsiden ... læs mere
UD I NATUREN (35)

UD I NATUREN (35)

Ad hjertestien ved Kollerup Enge på en dejlig sensommerdag ... læs mere
Valg til Favrskov Byråd 16. november 2021

Valg til Favrskov Byråd 16. november 2021

Tirsdag 16. november 2021 er der valg til Favrskov Byråd, hvor der skal vælges 25 medlemmer ... læs mere
Loading...