|

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Tema: Det grønnes!

Inspirationen til denne klumme fik jeg, da jeg sad og stirrede ud på det spirende forår, der breder sig foran mit vindue. De tre bøger er meget forskellige, men de har farven grøn til fælles.

Irsk familiedrama

Roman Forfatteren blev indstillet til Bookerprisen for denne slægtshistorie om fire søskende, der har gjort alt for at glemme deres ophav. Dan erklærer, at han vil læse til præst og rejse væk. Emmet bliver rapporter og vil gøre noget godt for verden og rejser væk. Hannah har et barn, drikker sig ofte skidefuld og skændes med barnets far. Constance er som den eneste blevet i nærheden af barndomshjemmet og har fået tre børn med en lokal mand. Alle har hver deres liv og skænker ikke barndommen mange tanker, førend moren skriver at hun vil sælge huset. De tager alle fire hjem til jul og må tvinges til at være en familie på godt og ondt. Det er en velskrevet gedigen roman, der med sine skarpe vendinger beskriver en familie, som er helt i opløsning, og hvor kærlighed og sorg beskrives rammende og dybt.

Den grønne vej. Af Anne Enright

 

24 refleksioner

Fagbog Kapitlerne i bogen har tidligere været bragt som klummer i Berlingske. Forfatteren er evolutionspsykolog og skriver indledningsvist, at det moderne menneske lever med en usædvanlig høj grad af tryghed og velstand samtidig med, at de fleste konstant udfordres af høje krav og forventninger. Med henvisning til psykologiske eksperimenter perspektiveres disse udfordringer i en moderne og kompleks verden, som er svær at forberede sig på. Det er en interessant og læseværdig bog, hvis man undrer sig over samtiden og har behov for at få sat ord på de mange modernitetskrav. Sproget i bogen er direkte og lettilgængeligt, og variationen i fortællingerne indbyder til refleksion over, hvordan det moderne menneske render rundt som hunden efter sin egen hale.

Grøn af misundelse og andre fortællinger om det moderne menneskeliv. Af Jill Byrnit

 

Mad på bordet

Kogebog Sundhed, økonomi, klima – der kan være mange gode grunde til, at flere og flere af os helt bevidst introducerer kødløse dage i familiens madplan. Da jeg for mange år siden fik mit første job på et bibliotek var der måske én eller to vegetarkogebøger på hylden (til de ”frelste”), mens hylderne nu bugner af grønne kogebøger. Eller rettere sagt, de står netop ikke på hylderne, men bliver flittigt udlånt til de mange, der i dag spiser mere grønt. Denne bog er er velskrevet og informativ og indeholder billeder af såvel de færdige retter samt de forskellige teknikker, hvilket fungerer glimrende. For den, der mangler inspiration til en mere grøn hverdag er her både nem hverdagsmad, tilbehør samt de mere snaskede retter.

Grøn hverdag. Af Camille Maja   

 

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek. Du kan finde mere inspiration på vores hjemmeside favrskovbib.dk, ligesom du også finder os på Facebook samt på Instagram under @favrskovbib.

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

PRESSEMEDDELELSE – april 2022

PRESSEMEDDELELSE – april 2022

160 Favrskov-spejdere til Aktivitetsdag i Hinnerup ... læs mere
Østjyllands Politi uddelte dusører til hverdagens helte

Østjyllands Politi uddelte dusører til hverdagens helte

Onsdag modtog nogle af hverdagens helte i Østjylland stor tak og dusører for deres enestående indsatser. En af modtagerne var fra Hadsten ... læs mere
Jernbanebroen over banen i Lerbjerg indvies i uge 20

Jernbanebroen over banen i Lerbjerg indvies i uge 20

Samtidig nedlægges jernbaneoverkørslen ... læs mere
QuickFix med Handywoman

QuickFix med Handywoman

Handywoman kommer forbi Hammel og Hadsten med sin store kursustruck henholdsvis den 28. og 29. april ... læs mere
Forbrugertilliden i bund!

Forbrugertilliden i bund!

Forbrugertillidsindikatoren faldt her i april minus 20,9 ... læs mere
Flot indsamlingsresultat!

Flot indsamlingsresultat!

Kræftens Bekæmpelse samlede næsten 280.000 kroner ind i Favrskov ... læs mere
UD I NATUREN (71)

UD I NATUREN (71)

Forårssolen brager igen derudad og alting springer ud 😎 ... læs mere
FØDSELSDAG

FØDSELSDAG

Hanne Rosenkvist fylder 80 torsdag den 21. april ... læs mere
Ophørsudsalg i Bogormen i Hadsten

Ophørsudsalg i Bogormen i Hadsten

Høje faste omkostninger og vigende omsætning er den giftige cocktail, der lukker og slukker Hadstens eneste boghandel ... læs mere
Flere danske virksomheder boykotter ecco

Flere danske virksomheder boykotter ecco

Gør forbrugerne i Favrskov det samme? ... læs mere
INGEN SKAL DØ ALENE!

INGEN SKAL DØ ALENE!

Det er målet for Vågetjenesten i Favrskov, som er et samarbejde mellem Ældresagen og Røde Kors ... læs mere
Loading...