|

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Tema: Det grønnes!

Inspirationen til denne klumme fik jeg, da jeg sad og stirrede ud på det spirende forår, der breder sig foran mit vindue. De tre bøger er meget forskellige, men de har farven grøn til fælles.

Irsk familiedrama

Roman Forfatteren blev indstillet til Bookerprisen for denne slægtshistorie om fire søskende, der har gjort alt for at glemme deres ophav. Dan erklærer, at han vil læse til præst og rejse væk. Emmet bliver rapporter og vil gøre noget godt for verden og rejser væk. Hannah har et barn, drikker sig ofte skidefuld og skændes med barnets far. Constance er som den eneste blevet i nærheden af barndomshjemmet og har fået tre børn med en lokal mand. Alle har hver deres liv og skænker ikke barndommen mange tanker, førend moren skriver at hun vil sælge huset. De tager alle fire hjem til jul og må tvinges til at være en familie på godt og ondt. Det er en velskrevet gedigen roman, der med sine skarpe vendinger beskriver en familie, som er helt i opløsning, og hvor kærlighed og sorg beskrives rammende og dybt.

Den grønne vej. Af Anne Enright

 

24 refleksioner

Fagbog Kapitlerne i bogen har tidligere været bragt som klummer i Berlingske. Forfatteren er evolutionspsykolog og skriver indledningsvist, at det moderne menneske lever med en usædvanlig høj grad af tryghed og velstand samtidig med, at de fleste konstant udfordres af høje krav og forventninger. Med henvisning til psykologiske eksperimenter perspektiveres disse udfordringer i en moderne og kompleks verden, som er svær at forberede sig på. Det er en interessant og læseværdig bog, hvis man undrer sig over samtiden og har behov for at få sat ord på de mange modernitetskrav. Sproget i bogen er direkte og lettilgængeligt, og variationen i fortællingerne indbyder til refleksion over, hvordan det moderne menneske render rundt som hunden efter sin egen hale.

Grøn af misundelse og andre fortællinger om det moderne menneskeliv. Af Jill Byrnit

 

Mad på bordet

Kogebog Sundhed, økonomi, klima – der kan være mange gode grunde til, at flere og flere af os helt bevidst introducerer kødløse dage i familiens madplan. Da jeg for mange år siden fik mit første job på et bibliotek var der måske én eller to vegetarkogebøger på hylden (til de ”frelste”), mens hylderne nu bugner af grønne kogebøger. Eller rettere sagt, de står netop ikke på hylderne, men bliver flittigt udlånt til de mange, der i dag spiser mere grønt. Denne bog er er velskrevet og informativ og indeholder billeder af såvel de færdige retter samt de forskellige teknikker, hvilket fungerer glimrende. For den, der mangler inspiration til en mere grøn hverdag er her både nem hverdagsmad, tilbehør samt de mere snaskede retter.

Grøn hverdag. Af Camille Maja   

 

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek. Du kan finde mere inspiration på vores hjemmeside favrskovbib.dk, ligesom du også finder os på Facebook samt på Instagram under @favrskovbib.

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Forsikringsselskab: Nu er det virkelig farligt!

Forsikringsselskab: Nu er det virkelig farligt!

Haveejerne ved det alt for godt! Ukrudtet pibler frem i denne tid, hvis man bare kigger væk en uges tid. Men pas på hvordan du bekæmper det, for brandfaren er overhængende efter flere ugers tørke ... læs mere
Nu etableres de hastighedsdæmpende bump i Lyngå

Nu etableres de hastighedsdæmpende bump i Lyngå

Et længe næret ønske fra Lyngå-borgerne om øget trafiksikkerhed for skolebørnene går nu i opfyldelse ... læs mere
UGENS NATURBILLEDER nr. 29

UGENS NATURBILLEDER nr. 29

Velkommen til juni og du danske sommer☀️ ... læs mere
Forvaltningen overså høringsfrist til ”Trafikplan for den statslige jernbane 2023” med frist for høringssvar 10. maj 2023

Forvaltningen overså høringsfrist til ”Trafikplan for den statslige jernbane 2023” med frist for høringssvar 10. maj 2023

Hverken Laurbjerg, Hinnerup eller Søften indgår i ”Trafikplan for den statslige jernbane” ... læs mere
Byrødder i egen ret eller politiske lemminger?

Byrødder i egen ret eller politiske lemminger?

Den genopblussede debat omkring etableringen af et trinbræt i Laurbjerg har medført politiske dønninger ... læs mere
Mande yoga i Hadsten Motionsforening

Mande yoga i Hadsten Motionsforening

Som noget helt ny tilbydes et yoga hold kun for mænd 4 torsdage i juni ... læs mere
”AN APPLE A DAY, KEEPS THE DOCTOR AWAY”

”AN APPLE A DAY, KEEPS THE DOCTOR AWAY”

Over min seng i starten af 1950’erne hang der et skilt: ”An apple a day, keeps the doctor away!” ... læs mere
Hadsten Mesterskabet i golf UDSOLGT!

Hadsten Mesterskabet i golf UDSOLGT!

Der er sat et max. deltagerantal på 78 spillere, og sædvanen tro melder arrangørerne udsolgt ... læs mere
”Far Pingvin” tager et par fridage...

”Far Pingvin” tager et par fridage…

Helt undtagelsesvis er redaktionen på PingvinNyt.dk lukket 26. - 29. maj ... læs mere
Krea Kids er startet op for midler fra Landsbyrådets kulturpulje

Krea Kids er startet op for midler fra Landsbyrådets kulturpulje

Formålet med Krea Kids er, at børn i alle aldre fra fortrinsvis Lyngå kan udfolde sig kreativt og dermed være med til, at Lyngå bliver sjovere at gå på opdagelse i ... læs mere
Stærk kritik af regionsdirektør og koncernledelsesmedlemmer

Stærk kritik af regionsdirektør og koncernledelsesmedlemmer

Beslutning fra møde i forretningsudvalget 24. maj ... læs mere
Loading...