|

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Tema: Familiefilm

Påskeferien nærmer sig, og dermed mange fridage med hyggetid for hele familien. Endnu ved vi ikke hvordan vejret bliver, men måske bliver det rart at have en film i baghånden. Her er tre nyere film, som både kan ses på filmstriben og lånes på dvd på bibliotekerne.

Klar – parat – bag!

DVD Alflingerne er nogle små væsner på ca. tre æblers højde, der ikke er nisser selv om de går med røde, kræmmerhusformede huer. De bor normalt under jorden, men i dette lille, glade eventyr kommer de op på overfladen blandt de meget større mennesker, som de ellers er bange for. Hovedpersonen, den ukuelige pige Elfie, vil nemlig lære et håndværk, der kan skaffe hende respekt hos hendes egne under jorden. Hun og et par drengevenner går i lære hos en konditor og hjælper ham i kampen mod industriprodukterne.  Her er kagekast og god underholdning for især de 5-9 årige.
Kagekampen

 

Et hundeliv

DVD For ca. samme aldergruppe er denne animationsfilm om hunden Bølle, der nok er verdens mest snotforkælede hund med en tjener på hvor pote og en stenrig ejer. Men da ejeren dør og de griske slægtninge gør krav på arven, passer Bølle slet ikke ind i planerne, og han oplever et brat skifte fra overdådig luksus til et barsk liv på gaden. Men det viser sig, at kun hvis arvingerne beholder Bølle, kan de ifølge testamentet på adgang til alle rigdommene. Nu er Bølle imidlertid forsvundet og helt på egen og ganske uvant boldgade.

Bølle på eventyr

 

En klassisk hundehistorie
DVD Mange i den ældre generation har sikkert fældet en tåre over historien om Lassie, den tapre og kloge collie som går så gruelig meget igennem. Nu kan de sammen med børn fra 7 år og op hulke over denne nye film i det samme univers. 12-årige Frederiks bedste ven i hele verden er collien Lassie. Men desværre bliver Frederiks forældre nødt til at sende Lassie ud at bo på landet, da de ikke må have hund i deres lille lejlighed. Frederiks far mister sit arbejde, og Frederik bliver mobbet i skolen og savner sin hund meget. Lassie bliver slået hos sin nye ejer og stikker af, og da Frederik hører det, begynder han med hjælp fra sine klassekammerater at lede efter sin elskede hund.

Lassie kommer hjem

 

 

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek. Du kan finde mere inspiration på vores hjemmeside favrskovbib.dk, ligesom du også finder os på Facebook samt på Instagram under @favrskovbib.

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Forsikringsselskab: Nu er det virkelig farligt!

Forsikringsselskab: Nu er det virkelig farligt!

Haveejerne ved det alt for godt! Ukrudtet pibler frem i denne tid, hvis man bare kigger væk en uges tid. Men pas på hvordan du bekæmper det, for brandfaren er overhængende efter flere ugers tørke ... læs mere
Nu etableres de hastighedsdæmpende bump i Lyngå

Nu etableres de hastighedsdæmpende bump i Lyngå

Et længe næret ønske fra Lyngå-borgerne om øget trafiksikkerhed for skolebørnene går nu i opfyldelse ... læs mere
UGENS NATURBILLEDER nr. 29

UGENS NATURBILLEDER nr. 29

Velkommen til juni og du danske sommer☀️ ... læs mere
Forvaltningen overså høringsfrist til ”Trafikplan for den statslige jernbane 2023” med frist for høringssvar 10. maj 2023

Forvaltningen overså høringsfrist til ”Trafikplan for den statslige jernbane 2023” med frist for høringssvar 10. maj 2023

Hverken Laurbjerg, Hinnerup eller Søften indgår i ”Trafikplan for den statslige jernbane” ... læs mere
Byrødder i egen ret eller politiske lemminger?

Byrødder i egen ret eller politiske lemminger?

Den genopblussede debat omkring etableringen af et trinbræt i Laurbjerg har medført politiske dønninger ... læs mere
Mande yoga i Hadsten Motionsforening

Mande yoga i Hadsten Motionsforening

Som noget helt ny tilbydes et yoga hold kun for mænd 4 torsdage i juni ... læs mere
”AN APPLE A DAY, KEEPS THE DOCTOR AWAY”

”AN APPLE A DAY, KEEPS THE DOCTOR AWAY”

Over min seng i starten af 1950’erne hang der et skilt: ”An apple a day, keeps the doctor away!” ... læs mere
Hadsten Mesterskabet i golf UDSOLGT!

Hadsten Mesterskabet i golf UDSOLGT!

Der er sat et max. deltagerantal på 78 spillere, og sædvanen tro melder arrangørerne udsolgt ... læs mere
”Far Pingvin” tager et par fridage...

”Far Pingvin” tager et par fridage…

Helt undtagelsesvis er redaktionen på PingvinNyt.dk lukket 26. - 29. maj ... læs mere
Krea Kids er startet op for midler fra Landsbyrådets kulturpulje

Krea Kids er startet op for midler fra Landsbyrådets kulturpulje

Formålet med Krea Kids er, at børn i alle aldre fra fortrinsvis Lyngå kan udfolde sig kreativt og dermed være med til, at Lyngå bliver sjovere at gå på opdagelse i ... læs mere
Stærk kritik af regionsdirektør og koncernledelsesmedlemmer

Stærk kritik af regionsdirektør og koncernledelsesmedlemmer

Beslutning fra møde i forretningsudvalget 24. maj ... læs mere
Loading...