|

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Tema: På vej mod EM

JULEGAVEFORSLAG TIL FODBOLDFANS

Fagbog Vi kan glæde os til at opleve de danske fodbolddrenge på hjemmebane under næste sommers EM. En passende opvarmning kunne være denne bog, hvor danske fodboldstjerner fra de sidste 50 år fortæller om deres største kamp, selve kampen og dens betydning for holdet og deres karriere. Hvad gik der gennem hovedet på Allan Simonsen, da han scorede til 1-0 mod England på Wembley i 1983, og hvordan oplevede Pernille Harder EM-finalen mod Holland i 2017? Bogen bygger på interviews med 30 danske fodboldstjerner og tidligere landstræner Sepp Piontek. Spændet går fra Danmark-Brasilien ved OL i 1972, fortalt af Per Røntved til VM-kampen Kroatien-Danmark i 2018, fortalt af Mathias Zanka Jørgensen. Den perfekte gavebog til passionerede fodboldfans, der har fulgt landsholdet og dets spillere gennem mange år.

Min største kamp (79.71)

 

 

TRÆNERENS HISTORIE

Biografi Det har vakt stor debat, at den nuværende landstræner Åge Hareide ikke har fået forlænget sin kontrakt trods kvalifikationen til EM. Her kan man læse om Danmarks norske træner for herrefodboldlandsholdet og hans karriere som både topspiller og træner. Bogen skildrer bl.a. hvordan Åge Hareide forvandles fra knogleknusende forsvarspiller i Norge og England til en populær landsholdstræner for det danske landshold, og at den tilsyneladende hyggelige facade udadtil faktisk gemmer på en hård og bestemt herre. Herunder beskriver bogen diverse klubber Hareide har spillet for og ikke mindst trænergerningen, som er gået omkring topklubber i Skandinavien samt Norges og Danmarks landshold. Forfatter Arild Stavrum er selv tidligere topspiller under Hareide i flere omgange i Norge og Sverige, og det giver bogen stor autenticitet.

Åge indefra. Af Arild Stavrum (79.71)

  

SOLID HELFLUGTER

 Fagbog Her har en fodboldnørd til stor fornøjelse (og mulige indsigelser) for alle fodboldinteresserede udvalgt og portrætteret 23 danske fodboldspillere til den historisk ultimative VM-trup, valgt blandt danske landsholdspillere fra 1979 til 2018. I forordet fortæller Allan Simonsen om, hvorfor det at trække i den danske landsholdsdragt er noget helt specielt: “For mig personligt har det altid været en drøm. Det hold har fyldt meget for mig – lige siden jeg var knægt.” Underholdende tur ned af “Memory Lane” for alle som fra tribunen, sidelinjen eller fra sofaen har råbt højt hurra, når landsholdet scorer og indimellem præsterer det magiske umulige som fx ved EM i 1992.

Det ultimative landshold. Af Nikolaj Steen Møller (79.71)

 

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek.

Du kan finde mere inspiration på www.favrskovbib.dk

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Ugens naturbilleder nr. 481.

Ugens naturbilleder nr. 481.

Ekstraudgave i anledning af, at høsten er i hus mange steder ... læs mere
Annonce : Ung forvirring i Kronjylland: Egen forsikring, deleforsikring eller ingen forsikring?

Annonce : Ung forvirring i Kronjylland: Egen forsikring, deleforsikring eller ingen forsikring?

STUDIESTART: For mange unge i Kronjylland rimer forsikring på forvirring. For hvilken forsikring er den rigtige, kan man tegne en fælles forsikring i bofællesskabet, og behøver man overhovedet at tegne én? Ja, lyder svaret fra GF Forsikring ... læs mere
Minimumsnormering på ældreområdet.

Minimumsnormering på ældreområdet.

Af Mercedes Czank, Formand Dansk Folkeparti,  Favrskov ... læs mere
Man binder os på mund og hånd...

Man binder os på mund og hånd…

… men man kan ikke binde ånd! ... læs mere
BUM – og så stod tiden stille!

BUM – og så stod tiden stille!

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Sådan siger vi i Hadsten blandede Kor, som nu starter ny sæson onsdag den 26. august kl. 19.30 ... læs mere
Møde om boliger med fællesskaber

Møde om boliger med fællesskaber

Overvejer du en bolig, hvor der er mulighed for en privat bolig plus et fællesskab med andre, så er dette møde noget for dig ... læs mere
2 færdselsuheld lørdag formiddag

2 færdselsuheld lørdag formiddag

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...