|

Ugens anmeldelse

TEMA: Islandske krimier

Med historisk baggrund

Krimi I denne sommer er Island som rejsemål mere populær end nogensinde. For de historisk interesserede kommer her en spændende beretning om en samling håndskrifter fra 1300-tallet, pakket ind i en kriminalhistorie, der udspiller sig i 1960. En ung jurist sendes ud på øen Flatøy for at opklare fundet af en død mand på et lille skær. Sagen udvikler sig med et yderligere dødsfald, og øens befolkning danner bogens interessante persongalleri. Det er især bogens miks af miljø- og tidsbeskrivelse, der bærer bogen, idet krimidelen sine steder bringes videre via tilfældigheder. Krimilæsere med sans for særlige miljøer, et plot med historisk baggrund og en islandsk tone er de mest oplagte læsere.

Flatøgåden. Af Viktor Arnar Ingólfsson

 

 

Det moderne Island

Krimi Helt nutidige samfundsrealistiske krimier præsenterer denne meget produktive kvindelige forfatter, som jeg synes skriver rigtig godt. Nye læsere skal IKKE begynde her, da bogen er den femte i serien om politimanden Huldar og børnepsykologen Freya, der arbejder sammen i sager, hvor børn er involveret, og som i privatlivet kredser lidt om hinanden i et uafklaret forhold. Denne sag starter med fundet af menneskeknogler på havbunden. Mordet på en hjemløs, en teenagers forsvinden og en sag om overgreb på et børnehjem flettes sammen, og langsomt folder alle sammenhængene sig ud, så man hele tiden vil vide mere.

Dukken. Af Yrsa Sigurðardóttir

 

Landet set udefra

Krimi Islændingene selv skriver mange bøger, men det forekommer også at udenlandske forfattere bruger landet som kulisse. Anna blev som barn adopteret og rejser til Island for at finde sin biologiske familie. Da hun ikke kommer tilbage som aftalt, bliver hendes mand, drabschefen Jacob Tofte, bekymret og tager til Island. Anna er forsvundet. Jacob prøver at finde Annas spor og har taget den akvarel med, som er det eneste Anna fik med sig dengang. Det bliver en farefuld færd i den smukke og barske islandske natur. Det er en interessant spændingsroman med elementer af slægtsroman – egentlig den 3. bog om Jacob Tofte, men den kan sagtens læses selvstændigt.

Akvarellen. Af Karin Thorlacius

 

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek.

Du kan finde mere inspiration på vores hjemmeside favrskovbib.dk, ligesom du også finder os på både facebook og instagram.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Sådan siger vi i Hadsten blandede Kor, som nu starter ny sæson onsdag den 26. august kl. 19.30 ... læs mere
Møde om boliger med fællesskaber

Møde om boliger med fællesskaber

Overvejer du en bolig, hvor der er mulighed for en privat bolig plus et fællesskab med andre, så er dette møde noget for dig ... læs mere
2 færdselsuheld lørdag formiddag

2 færdselsuheld lørdag formiddag

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Kræftens Bekæmpelse - Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Kræftens Bekæmpelse – Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Søndag går mange på gaden til den årlige landsindsamling, men desværre er det en helt anden indsamling end den, du kender ... læs mere
Arkivet er lukket indtil videre!

Arkivet er lukket indtil videre!

Som følge af Covid-19 kan vores gæster ikke besøge arkivet ... læs mere
Kære alle  Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Kære alle Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Frijsenborgløbet og Hestemarkedsbanko, som jo er en meget stor del af Hestemarkedet, er naturligvis også aflyst ... læs mere
Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Risiko for kvælningsfare ved indtagelse af mini Jelly-Cups

Risiko for kvælningsfare ved indtagelse af mini Jelly-Cups

Flere varianter af mini Jelly-Cups kaldes tilbage grundet kvælningsfare hos små børn ... læs mere
LÆNGE LEVE BILEN

LÆNGE LEVE BILEN

"Jeg vil bygge en bil, der tiltaler alle. Så stor, at den kan rumme en familie, men ikke større, end den enkelte kan køre den og vedligeholde den". Henry Ford ... læs mere
Loading...